• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Baykal'ın Muğla Mitingi

Baykalın Muğla Mitingi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''13 yaşındaki bir çocuk... Babası işsiz kalmış, aile perişan. Sen o çocuğa hak vereceksin, o çocuğa yardımcı olacaksın. Çocuğu baskı altına almaya, ümüğünü sıkmaya Başbakan olarak senin ne hakkın var'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''13 yaşındaki bir çocuk... Babası işsiz kalmış, aile perişan. Sen o çocuğa hak vereceksin, o çocuğa yardımcı olacaksın. Çocuğu baskı altına almaya, ümüğünü sıkmaya Başbakan olarak senin ne hakkın var'' dedi.

Deniz Baykal, partisince Muğla'nın Eski Garaj mevkisinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan'ın bir süre önce IMF ile ilişkiler konusunda ''IMF milletin ümüğünü sıkacak'' dediğini öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:


''IMF milletin ümüğünü sıkmadan sen 13 yaşındaki çocuğun ümüğünü sıkmaya başladın. Başbakanlığın otobüsüne, partinin otobüsüne oyuncakları dolduruyor. Bir kente gidince çocuklara oyuncak dağıtıyor. Oyuncaklara çocuklar gelsinler ilgi göstersinler, etrafında bir hareket olsun diye. Buna alışmış. Orada bir çocuk, 13 yaşında bir çocuk, babası işini kaybetmiş, aile boynu bükük perişan. Çocuk diyor ki 'Allah bu seçimde senin cezanı verecek' otobüs geçerken. Bu duyuyor. Otobüsü durduruyor. Hemen korumalar, polis koşuyor. Çocuğu yaka paça alıyorlar, otobüsün yanına getiriyorlar. Otobüsün üstüne çıkıyor çocuk. Bir yandan arkadaki polis onu sıkıştırıp baskı altına alırken, öte yandan Başbakan elini çocuğun boynuna sarıyor, hırsla sıkıyor. Parmakları, tırnakları orada iz bırakıyor. Çocuğun boynunda, parmak izleri tırnak izleri var. Ümüğü sıkılıyor çocuğun. Daha sonra doktor rapor veriyor. Fotoğraflar çekiliyor iş yargıya düşüyor. Şimdi, bu manzarayı düşünebilir misin? O ne zihniyettir ne anlayıştır. 13 yaşındaki bir çocuk... Babası işsiz kalmış, aile perişan. Sen o çocuğa hak vereceksin. O çocuğa yardımcı olacaksın. Çocuğu baskı altına almaya, ümüğünü sıkmaya Başbakan olarak senin ne hakkın var. Gerçekten utanç verici bir manzara. Bu duygularla ülke kucaklanır mı? Bu duygularla bir ülke sahiplenilir mi?''
Başbakan'ın otobüsünde ''çocuklara şirin gözükmek'' için oyuncak dağıttığını öne süren CHP lideri Baykal, ''Arkasından çocuğun biri şikayetini söyleyince ümüğünü sıkıyor. Başbakan seçim otobüsünde çocuklara oyuncak dağıtacağına o çocukların babasına iş versin iş. Yapılması gereken bu. O çocukların oyuncaktan önce babalarının işine ihtiyacı var. Önce bunu yapacaksın. Başbakan seçimi meydan toplantısından ibaret zannediyor. Bana da 'Meydana gel, meydana gel' diyor. İşte meydana geldim, işte Muğla. Muğla meydan değil mi?'' diye konuştu.

Deniz Baykal, Başbakan'ın kendisine sürekli çağrı yaptığını hatırlatarak, ''Ben de buradan çağrı yapayım Başbakan'a: 'Gelsin Başbakan bir gün birlikte, yanımızda hiçbir koruma, polis, asker, jandarma, panzer almadan iki normal insan gibi çıkalım, pazara gidelim. Pazarda filemizi doldurup alışveriş yapıp evimize gelelim. Benim Her zaman yaptığım işi bir de siz yapın bakalım'. Yani sana, 'Allah cezanı versin' diyen adamı, 13 yaşında ki çocuğu polislerine aldırtıp arabanda ona bilmem işte ümüğünü sıkmak marifet mi? Şöyle çık, bir dolaş bakalım, git pazaryerine'' dedi.

—EKONOMİDE YAŞANANLAR-

CHP Genel Başkanı Baykal, Türkiye'nin büyük paralar kullandığına işaret ederek, şöyle konuştu:
''Gelmiş geçmiş hiçbir iktidar bunların kullandığı parayı kullanmadı. Nasıl para kullandı bunlar. Halktan vergi aldılar, halka zam yaptılar oradan aldılar. Onları bir kenara koyuyorum. Bunların ötesinde gelmiş geçmiş iktidarların hiçbirisinin kullanmadığı bir başka büyük kaynağı kullandılar. 2 tane kaynak kulandılar. Birisi büyük borç yaptılar, ikinci olarak ise var olan fabrikaları tesisleri Türkiye'nin zenginliğini sattılar. Eldekini, avuçtakini geçmiş dönemlerde yapılmış olan eserleri sattılar. Onların parasını aldılar. O parayı kullandılar kullanıyorlar. Milletin parasını hangi ölçüde aldılar? O parayı nasıl kulandılar, nerede kullandılar? Millet bunu soracak.
85 yıllık Cumhuriyet döneminde, içinde Atatürk, İnönü hükümetleri var, içinde Celal Bayar, Adnan Menderes hükümetleri var, içinde Demirel, Turgut Özal hükümetleri var, içinde Erbakan hükümetleri var, diğer hükümetler dahil tüm hükümetler var 2002'ye kadar.

1923–2002, 89 yıl. Bu dönem içinde Türkiye'nin gelmiş geçmiş hükümetlerinin aldığı borç, alıp harcadığı borç, 220 milyar dolar. Kaç yıl için 89 yıl için. Sadece bu Hükümetin, sadece 7 yılda sizin adınıza aldığı borç 500 milyar dolar. 220 nerede 500 milyar dolar nerede. Bugünkü borç 500 milyar dolar. Arada 280 milyar dolar sadece bunların kullandığı borç var. Yetmemiş, elde avuçta ne varsa satmış. Cumhuriyet döneminde yapılmış ne kadar eser varsa hepsini satmış. Yani Tüpraş'lar Ereğli Demir-Çelik'ler Telekomlar hepsi satılmış.''
Konuşmasının ardından mitinge katılanlara karanfil dağıtan Deniz Baykal, partisinin Muğla Belediye Başkan Adayı Osman Gürün ile ilçe belediye başkan adaylarını tanıtarak oy istedi.
Mitingin ardından Baykal, Antalya'ya gitmek üzere Muğla'dan ayrıldı.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141