• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Baykal, "lafın bittiği yerdeyiz"

Baykal, lafın bittiği yerdeyiz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, yenilenen Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi'nin açılışını yaptı. Baykal açılışın ardından Banu Barlas ve Alper Uzunal çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Baykal yaptığı konuşmada AK Parti'yi kast

BAYKAL: GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER

Baykal, Yaptığı Konuşmada AK Parti'yi Kastederek, "Geldikleri Gibi Gidecekler." İfadelerini Kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, yenilenen Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi'nin açılışını yaptı. Baykal açılışın ardından Banu Barlas ve Alper Uzunal çiftinin nikah şahitliğini yaptı. Baykal yaptığı konuşmada AK Parti'yi kastederek, "Geldikleri gibi gidecekler." ifadelerini kullandı.


Yılda yaklaşık 12 bin çiftin evlendiği Kadıköy Evlendirmesi Dairesi 1 yıllık tadilatın ardından yenilendi. Yenilenen evlendirme dairesinin açılışını Deniz Baykal yaptı. Törene Baykal'ın yanı sıra; CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Bihlun Tamaylıgil, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile vatandaşlar katıldı.

Deniz Baykal tören öncesi yaptığı konuşmada, Kadıköy Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. Kadıköy'de çağdaş, teknolojik gelişmelere açık, çok başarılı katılımcı, demokratik, halkçı bir belediyecilik uygulamasının gerçekleştiğini söyleyen Baykal, buradaki belediyeciliğin CHP'nin ilkeleri ve değerleri doğrultusunda, CHP kadroları ile gerçekleştiğini dile getirdi. Selami Öztürk'ten övgüyle bahseden Baykal şunları söyledi: "Çok değerli belediye başkanımız eğer bu işin başında olmasaydı bu işlerin başarıya ulaşmasını düşünmek mümkün olmazdı. Hakkını teslim etmek durumundayız. Değerli Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum. Böyle bir belediye başkanımız olduğu için göğsümüz kabarıyor, iftihar ediyorum. Kendisi daha göreve yeni gelmiş gibi heyecanlı. Önümüzde yeni bir hizmet dönemi var. Görüyorum ki sayın Başkan belediye başkanlığına ilk kez gelecek gibi heyecanlı. Büyük bir coşku içerisinde, heyecan içerisinde. Ne kadar güzel."


-BELEDİYECİLİKTE DÜRÜSTLÜK VURGUSU-


Kadıköy'de çok güzel belediyecilik örneğinin verildiğini savunan Baykal, AK Partili belediyelerin yetersiz kaldığını ima ederek şunları söyledi: "Niçin bu anlayış sadece Kadıköy'de kalıyor da İstanbul'un tümünde, Büyükşehir'de gerçekleşmiyor? Gönül isterdi ki bu başarı, bu hizmet, bu dürüstlük, bu anlayış sadece Kadıköy'de ya da CHP'li belediye başkanlarının belediyelerinde değil İstanbul'un tümünde olsa. İBB keşke böyle bir anlayışın, böyle bir dürüstlüğün yönetiminde olabilse. İnşallah umarım olur. İstanbul'un bu hakkıdır. İstanbul'un bekleyişi budur. Bunu gerçekleştirecek kadrolarımız bilgi ve birikimimiz vardır."


-"LAFIN BİTTİĞİ YERDEYİZ"-


Kendisini dinleyenlerin siyasi konulara da değinmesini beklediğini ifade eden Baykal, "Bırak belediyeyi de başka söyleyecek şeyin yok mu?' diye sorar gibisiniz" dedi. Baykal, AK Parti iktidarını kastederek şöyle konuştu: "Size anlatacak bir şey yok. Siz zaten herşeyi biliyorsunuz. Lafın bittiği yerdeyiz. Sözle, lafla iletişim kurma geride kaldı. Yaşanan herşey, görmesini bilenlere anlayanlara. Birbirimize söylemeye gerek yok. Ülkemize yönelik tehditleri tehlikeleri artık herkes görüyor. Yıllardır söylediğimiz tehlikeyi herkes görmeye baladı. Gerçekler ortada. Ülkemizde büyük yanlışlıklar var. Ne teröre boyun eğeceğiz, ne yolsuzluklara boyun eğeceğiz. Terörü etkisiz kılacağız, yoksulluğu da ülkemizden dışarı çıkaracağız. Bunlar geldiler ama geldikleri gibi gidecekler. Bu iş böyle gitmez gitmeyecektir. Demokrasilerde ebedi iktidar yoktur. Halkın oyuyla gelinir halkın oyuyla gidilir. Önümüzde fırsat var onun gereğini yapmalıyız. Bunun için çalışıyoruz."

Törende Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de bir konuşma yaptı. Öztürk'ün "Bizim başarımız sizin sayenizde oluyor. Hata yapmıyoruz, hata yaptırmıyorsunuz." demesi Baykal'ın gülümsemesine yol açtı. Öztürk'ün konuşmasını uzatması üzerine Mehmet Sevigen el işareti yaparak Başkan'ın sözlerini sonlandırmasını istedi.

Akıllı bina olarak tasarlanan dairenin 4 gelin odasından bir engelli çiftlere özel hazırlandı. Burada kıyılan nikahlar istenirse internet üzerinden de canlı olarak izlenebiliyor.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141