• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Baykal için edilen 'akıl duası'

Baykal için edilen akıl duası
Meclis'de AK Partililer ile CHP'liler bu yüzden kapıştı. Bakan Eker'in katıldığı yemekte böyle bir dua yapılmış. Olay şu;


ANKARA- TBMM Genel Kurul'unda ilginç bir 'dua ve beddua' tartışması yaşandı. Tarım ve Köyişleri Bakanı mehdi Eker, genel kurulda, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, soru önergesini yanıtladı.

"Malatya Kayısı Festivali kapsamında düzenlenen yemekte bir kişinin ( Allah Deniz Baykal'a akıl fikir versin) şeklindeki ifadesiyle" ilgili soruya, olayı doğrulayarak yanıt veren Bakan Eker, Malatya Valiliği tarafından düzenlenen yemeğe kendisinin de katıldığını kaydetti. Yemekte bir kişinin, "herhangi bir kimseden talimat veya izin alınmadan" yemek duası okuduğunu anlatan Eker, şunları söyledi:

"Doğru, yemekte Sayın Deniz Baykal için (Allah akıl fikir versin) denmiştir. Ama bu, gerek şahsım gerek de Vali tarafından yadırganmış ve şahsım tarafından da kişi uyarılmıştır. Yemek duası içinde bir siyasi şahsiyetin isminin geçmesi tarafımca da doğru bulunmamıştır. Yani, o herhangi bir temenni gibi de alınsa, ki bu yönde değerlendirmeler vardır. Biz yine de bunu yadırgadığımızı kendisine söyledik."

CHP'li Aslanoğlu'nun itirazı üzerine Eker, "Allah herkese akıl fikir versin. Bunu yadırgadığımı ve yanlış bulduğumu zaten orada ifade ettim. Bunun özel olarak altında bir şey aramayın" karşılığını verdi.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Darende İlçesi Yenice Belediye Başkanının, Eker'in de katıldığı bir yemekte, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "Baykal'a akıl fikir ihsan eyle ya rabbi" diye dua ettiğini söyledi. Aslanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının, duayı yapan kişiyi kovmamasını eleştirerek, "Allah, bu küçük beyinlere akıl fikir versin" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de Eker'e, "Allah çiftçimizi sizin gibi bir bakandan korusun" diye seslendi.

Bunun üzerine Bakan Eker, bu kişinin kendisinin bilgisi ve talimatı dışında dua yaptığını belirtti.Duanın yemeğin ve toplantının sonunda yapıldığını, bu nedenle duayı yapan kişiyi azarlamanın veya kovmanın mümkün olmadığını ifade eden Eker, "Bunun yakışıksız ve doğru olmadığını zaten söyledik. Bir siyasi şahsiyetin, böyle bir konuyla ilgili anılması doğru değildir. Bunu tekrar tekrar gündeme getirmeyi milletimizin takdirine bırakıyorum. Kem söz sahibine aittir. Kim yanlış bir şey söylerse, yanlış ifadeler kullanırsa, o onu bağlar. Bu sözleri takdir etmediğimizi zaten ifade ettik" diye konuştu.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141