• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Badem Artist Oldu Film çevirdi

Badem Artist Oldu Film çevirdi
2006 yılının Aralık ayında Aydın'in Didim ilçesinde bakıma muhtaç olarak bulunduktan sonra tedavi görüp doğaya salıverilmesinin ardından yerli ve yabancı turistlerin sevgilisi haline gelen Akdeniz Foku Badem film çevirdi.

“Minik Badem Foça'dan Geçti” isimli belgesel filmin tamamlanarak CD halinde 20 YTL. den satışa çıkarıldığını ve Badem'in kendi nesli için geliştirilecek projelere katkı sağlayacağını belirten SAD_ AFAG Koordinatörü Cem Orkun Kıraç “Badem tedavi edilip doğaya bırakıldıktan sonra istemediğimiz halde insanların sevgilisi haline geldi. Badem'in yaşamını ve gelecekteki yaşamını konu alan Akdeniz foku özelliklerini anlatan belgeseli Badem'i ve fokları tanıtmak için hazırladık. Badem kendisinden sonraki nesillerede yararlı olacak bir filmde oynadı” dedi.

2006 yılının Aralık ayında Aydın'ın Didim ilçesi Mavişehir sahilinde bakıma muhtaç olarak bulunduktan sonra tedavi görüp doğaya salıverilmesinin ardından yaşamını Gökova'da sürdüren yerli ve yabancı turistlerin sevgilisi haline gelen Akdeniz Foku Badem filmin “Minik Badem Foça'dan Geçti” isimli belgesel filminin çekildiği açıklandı.
SAD- AFAG (Su altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Gurubu) 'nun yapımcılığını ve Yurdakul Kabasakal'ın yönetmenliğini yaptığı belgeselde Badem'in bulunduktan sonra günümüze olan yaşantısını anlatıldı.
Birçok kişi, kurum ve kuruluşun da arasında bulunduğu doğaseverlerin ve destekçilerin özverili çabaları sonucunda öksüz fok Badem'in unutulmaz bir hayata dönüş hikâyesinin anlatıldığı belgeselde fok yavrusunun kurtarılması, bakımı, beslenmesi, Foça'daki misafirliği ve doğal ortamına salınmasına ilişkin merak edilen her türlü bilgi ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz fokunun doğaya nasıl kazandırıldığı detaylı olarak anlatıldı.

İnsanlarla iç içe yaşamaya alışan ancak bunun Akdeniz foklarının yaşam biçimi olmadığı yönde sık sık uyarılar yapmakta kaldıklarını belirten SAD-AFAG Proje Koordinatörü Cem Orkun Kıraç Badem belgeselinden elde edilecek gelirin gelecekteki Akdeniz fokları projelerinde kullanılacağını belirterek “Badem tedavi edilip doğaya bırakıldıktan sonra istemediğimiz halde insanların sevgilisi haline geldi. Badem'in yaşamını ve gelecekteki yaşamını konu alan Akdeniz foku özelliklerini ve fokların korunmasına yönelik detayları anlatan belgeseli Badem'i ve fokları tanıtmak için hazırladık. Badem kendisinden sonraki nesillerede yararlı olacak bir filmde oynadı”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141