• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

2030’da İşgücü Açığı 85 Milyonu Aşacak

2030’da İşgücü Açığı 85 Milyonu Aşacak
Küresel çapta yaşanan yetenek krizi gün geçtikçe büyüyor. Yayımlanan verilere göre, dünya çapında her 10 işverenden yedisi nitelikli çalışanları istihdam etmek konusunda sıkıntı yaşıyor. Her 10 çalışandan 4’ü de işinden istifa etmeyi düşünüyor.

 

 

 

 

 

Küreselde yaşanan yetenek krizi gün geçtikçe büyüyor. 2030’da işgücü açığının 85 milyonu aşması beklenirken, şirketler ihtiyaç duydukları yetenekleri kendi yetiştirmeyi seçiyor. Küresel yetenek krizinin yereldeki etkisini azaltmayı ve yöneticilerin çalışanlardan beklentilerini karşılamayı amaçlayan Sektorelegitim.com, 7 Kasım’da başlayacak sektörel eğitim programıyla, AB standartlarıyla uyumlu şekilde farklı sektörlerdeki istihdam açığını kapatacak kalifiye çalışanlar yetiştirecek.

İş dünyasındaki yoğun rekabet ortamıyla birlikte ihtiyaçların sürekli değişmesinin yöneticilerin beklentilerine yön verdiğini söyleyen Sektorelegitim.com Sorumlu Müdürü Sena Kayıkcı, “Dünya çapında yaşanan yetenek krizi, birçok şirketin operasyonel ve altyapı süreçlerinde aksaklık yaşamasına yol açıyor. Korn Ferry’nin bir araştırmasına göre, 2030 için hesaplanan 85 milyonluk işgücü açığının dünya çapındaki şirketlerin, 8,5 trilyon dolarlık olası gelirlerden mahrum kalmasına sebep olacağı tahmin ediliyor. Biz de bu durumun yereldeki etkisini azaltmak üzere kolları sıvadık ve farklı sektörlerin dinamikleri ve mevzuatıyla örtüşen bir eğitim programı hazırladık. Uzmanlaştığımız ana sektörlere dair profesyonel eğitmenlerimizle birlikte hazırladığımız programla şirketlerin iş süreçlerinde verimliliği artırmasını, ekiplerine nitelikli çalışanlar dahil etmesini ve hizmetlerine değer katmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şirketlere bilirkişiler yetiştiriyor

Kimya, kozmetik, boya, lojistik, enerji ve inşaat sektörlerine uygun eğitimler verdiklerini belirten Sena Kayıkcı, “Yöneticilerin alanında uzman, nitelikli çalışanlara ihtiyacı artıyor. Onların beklentilerini karşılayacak, esnek, güncel ve global trendlerle uyumlu eğitimler oluşturduk. Uygulamalı eğitim modeliyle tasarladığımız programlarımızda şirketinde bilirkişi pozisyonunda çalışabilecek kadar alanında yetkin bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

İş dünyasına nitelikli çalışanların kazandırılmasında katkıda bulunuyor

Günümüzde, nitelikli çalışanların ekip çalışmasına yatkın, liderlik edebilen, yaratıcı, yeniliklere açık kişiler olarak tanımlandığının altını çizen Sektorelegitim.com Sorumlu Müdürü Sena Kayıkcı, “Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijitalleşmenin yaygınlaşması iş dünyasının dinamiklerini sürekli değiştiriyor. Sektorelegitim.com olarak eğitimlerimizle birlikte, içinde olduğu sistemi geliştiren ve problem çözme yeteneğine sahip kişiler yetiştirmeyi misyon edindik. 7 Kasım’da başlayacak ve programımızla, çağa uyum sağlayabilen bireylerin iş dünyasına kazandırılmasında katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141