• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Katar, Aşıları Tamamlanmış Ziyaretçilere Kapılarını Yeniden Açıyor

Katar, Aşıları Tamamlanmış Ziyaretçilere Kapılarını Yeniden Açıyor
Katar, ülkenin sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış COVID-19 aşılarını yaptırmış ziyaretçilere kapılarını yeniden açıyor.

 

 

 

 

 

 

COVID-19'un yayılmasına karşı alınan önlemler çerçevesinde Katar'a seyahat etmeyi mümkün olduğunca kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni ve güncel bir dizi önlem bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Yeni önlemler, aşıları tam olan kişilerin karantinaya ihtiyaç duymadan Katar'ı ziyaret etmelerini sağlayacak. Bu düzenlemelerle birlikte, ayrıca Katar vatandaşları ve ülkede oturma izni olanların da ülkeye giriş çıkışları kolaylaşacak ve aşıları tam olan kişilerin Katar'a dönerken karantinaya girmesine gerek kalmayacak. Ayrıca, aşılı veya aşısız tüm ziyaretçilerin seyahatten 72 saat öncesinde bir PCR testi yaptırmaları gerekiyor.

Sınırların açılmasıyla birlikte dikkat edilmesi gereken konulardan biri ise yolcuların herhangi bir uçuş rezervasyonu yapmadan önce seyahat ettikleri ve Katar'dan dönecekleri ülkenin giriş koşullarını kontrol etmeleri. Ülkelere göre farklılaşan ve kısa zaman öncesinde değişen koşullar nedeniyle bu ayrıntıya özellikle dikkat çekiliyor.

Katar'a giriş yapacak olan uluslararası turistler, Katar vatandaşları ve oturma iznine sahip kişilerin aşı sertifikası, seyahatten 72 saat öncesine kadar geçerli PCR testi ve kişisel bilgilerini "Ehteraz" web sitesine (www.ehteraz. gov.qa) yüklemeleri gerekiyor.

Yola çıkmadan önce Katar'a planlanan kalkıştan en az 12 saat önce "Ehteraz" web sitesi aracılığıyla ücretsiz bir işlem olan izin başvurusunun tamamlanması gerekiyor. Katar'a gelecek tüm yolcuların, uçaklarına planlandığı gibi binebilmelerini sağlamak için gerekli tüm belgeleri alır almaz başvurularını yapmaları tavsiye ediliyor. Havayollarının, sınırların açıldığı tarihten itibaren Katar için geçerli bir seyahat iznine sahip yolcuların uçağa binmesine izin verecekleri de özellikle belirtiliyor.

Yeni prosedürler ve gelecekteki güncellemeler hakkında daha fazla bilgiye Katar Halk Sağlığı Bakanlığı'nın web sitesinden ulaşılabiliyor (www.moph.gov.qa).

Ziyaretçilerin bir diğer yapması gereken ise yerel bir Katar SIM kartı gerektiren "Ehteraz" mobil uygulamasını indirmesi ve etkinleştirmesi. Hamad Uluslararası Havalimanı'na (HIA) varışta Ooredoo veya Vodafone'dan bir SIM kart satın alınarak etkinleştirilen uygulama ile ziyaretçiler alışveriş merkezleri, restoranlar, müzelere giriş yapabiliyor ve taksileri veya toplu taşıma araçlarını kullanabiliyorlar. Qatar Tourism, Halk Sağlığı Bakanlığı ile ortaklaşa olarak, Katar'da güvenli ziyaretçi deneyimleri sağlamak, konaklama ve turizm sektörü için bir yıldan uzun bir süre önce “Temiz Katar” programını başlattı. Bakanlık, tüm ziyaretçilerin kişisel önlemler konusunda dikkatli olmalarını ve Katar'da zorunlu olan yüz maskelerini (iç ve dış mekanlarda her zaman) takmalarını, kalabalık yerlerden kaçınmalarını, elleri düzenli olarak yıkamak ve dezenfekte etmek de dahil olmak üzere tüm önleyici tedbirlere uymalarını tavsiye ediyor.

Katar, FIFA Dünya Kupası 2022TM için dünyayı misafir etmeye hazırlanırken, Qatar Tourism de tüm ziyaretçilere güvenli bir yolculuk diliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141