• BIST 10247.75
  • Altın 2393.909
  • Dolar 32.2484
  • Euro 34.6675
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

AKP'ye ders ver

AKPye ders ver
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Partisinin Çorum'daki Mitinginde Başbakan'a Yönelik Eleştirilerde Bulundu. İşte Bahçeli'nin Mitingdeki Açıklamasından Satırbaşları:

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Partisinin Çorum'daki Mitinginde Başbakan'a Yönelik Eleştirilerde Bulundu. İşte Bahçeli'nin Mitingdeki Açıklamasından Satırbaşları:



MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Çorum'daki mitinginde Başbakan'a yönelik eleştirilerde bulundu. İşte Bahçeli'nin mitingdeki açıklamasından satırbaşları:
- Ne kadar seçmenimiz varsa yaklaşık o kadar seçmeni sandığa götürerek millet iradesinin tam yansımasını ortaya koymak lazımdır. Meşruiyetimizin kaynağı millet iradesidir. Bu ne kadar yüksek katılımla gerçekleştirilirse o zaman demokrasimiz ve sorunlarımızın çözümünde sağlıklı bir ortam yaratılmış olur.


SANDIĞA SAHİP ÇIKIN

- Sadece sandığa gitmekle kalmayalım, yapacağımız tercihlerle de milletimizin geleceğini belirleyecek bir işareti de ortaya koymak lazımdır.



- Bu tercihinizi kullanırken sandığa da sahip çıkmasını bilmeliyiz. Oy vermek yetmiyor, verdiğiniz oya hile haram katmak istemiyorsanız sandığa da sahip çıkacaksınız.



- Ülkemizi 6 ay 3 aylık sürede AKP yönetmektedir. Bu geçen sürede bütün gelişmeleri objektif bir değerlendirme yaptığımızda ülkemizin çok iyi yönetilmediğini görmekteyiz.

Milli görüşten geldiğini söyleyenler, çok kısa süre içerisinde bu çizgiyi terk ettiklerini, milli görüş gömleğini çıkarttıklarını söylediler.

Kendilerin muhafazakar ve demokrat bir siyasi parti olarak milletin huzuruna çıktıklarını ve değişim geçirdiklerini ifade ettiler.



- Ancak böyle bir kimliğe sahip olduklarını söylemelerine rağmen, acaba bu iki kavramın anlamlarına uygun bir siyaset mi uyguladılar işte burası tartışılır.

Başlangıçtan itibaren acemi ve aceleci bir anlayışta, hareket etmeye çalışarak ne yaptıklarını bilmez bir hale geldiler.



TAHTEREVALLİ OYUNU

- Teslimiyetçi bir politika takip etmeye başladılar farkında olamadılar. Kazan kazan dediler, ne anlama geldiğini anlamadan, sürekli ülkeye kaybettirdiler.



- Türkiye'de bir tahterevalli oyunu başladı, bir tarafında AKP diğer tarafında CHP.

Birisi inanç hortumculuğu yapıyor, diğeri laiklik istismarı yapıyor. Böyle bir gerilimle 6 yıl heba oldu.



- Bugün Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi beka sorunudur. Bir tanesi güvenlik sorunudur. Bir tanesi yaşanmakta olan ekonomik krizin tam yansımasıyla Türkiye'de doğacak olan toplumsal bunalımdır.



- Bu seçimler anlam taşıyor. Bunu öyle anlamadan sadece, birisi iktidarının devamı için her yolu mubah görerek seçimleri istismar etmeye başladılar.



- Övünüyorlar, 20 günde şu kadar miting seçimi yaptık diyerek.

Evet sayın başbakan, bu seçimlerine katılan ve milletimizin hür iradesiyle kurulmuş olan 19 parti vardır. 19 parti demokrasi içinde adil bir rekabetle yarışması gerekirken, siz bunu haksız rekabete dönüştürerek, partinizin kazanması için her yolu deniyorsunuz.



BAŞBAKAN DEVLET UÇAĞIYLA GİDİYOR

- Ankara'dan kalkıyorsunuz bir devlet uçağıyla, geliyorsunuz havaalanına gideceğiniz ile karayoluyla tercih etmiyorsunuz, bir helikopter yok mu diyorsunuz, helikopter sizi alıyor ve getiriyor. Yanınızda 500 tane çalışan. Büyük büyük toplantı kürsüleri ve oraya çıkıyorsunuz. Orada bu seçimlerdeki memleket için hayırlı olacak düşünceleriniz anlatacağınız yerde kibirle gururla herkesi küçümseyerek konuşmaya başlıyorsunuz ve konuşmanız Türkçemizi kabalaştıran ve herkese hakaret eden bir konuşma olarak dikkat çekiyorsun.



CHP TUZAĞA DÜŞÜYOR

- Gittiğiniz her yerde diğer siyasi partileri kendi seviyenize çekmeye çalışıyorsunuz. Bu tuzağa da CHP düşüyor.

İki tane yiğit çıkmış meydana birbirlerine hakaret yarışıyla, seçim yarışı yapmaya çalışıyorlar.



- Türkiye'miz bugün kuşatılmıştır. AKP zihniyeti ve onun 6 yılı aşan iktidarı bölünme risklerini artırmış ve Türkiye'nin bekasını kendi başına büyük tehdit haline getirmiştir.

İnananlar-inanmayanlar olarak toplum keskin hatlarla ayrılmaya başlamıştır. Alevi-suNni çatışması artırılmak istenmiştir.



- Türkiye'nin böyle bir çatışma ve cepheleşmeye yönelmesi hali Türkiye'miz için hayırlı olmaz. O sebepten dolayı Türkiye'de milli birliğimizi koruyarak, alevisi sunisiyle, doğulusu batılısıyla, bin yıllık kardeşliği bu topraklarda daha bin yıllar yaşatmak üzere pekiştirmek en sağlıklı yoldur.

Kavganın, kaosun kimseye faydası olmamıştır. Siyasi başarılar bu çatışmalar üzerine inşa edilmemelidir.



İŞSİZLİK ARTIYOR

- Tarlalar kupkuru ve bereketsiz, gübre mazot ateş pahası. Köylünün çiftçinin gözü yaşlı tezgahlar kapalı vergiler esnafın boynunu bükmüş. Her gün bir esnaf kepenk kapatıyor. Binlerce işsizimizin yanına son yaşanan krizle de büyük bir işsizlik çoğalıyor.



- Türkiye'de her an patlamaya hazır sosyal dinamit fitili ateşlenmeye hazır demektir. Bugün resmi devlet rakamlarıyla işsiz sayısı 5 milyon 600 bini buluyor ve yaşanacak olan ekonomik kriz Başbakan'ın dediği gibi teğet geçerse ne ala, ama ülkemizi yüreğinden vurursa sen felaketi o zaman gör.



- Türkiye'de iç ve dış borçlar çok büyük oranda artmaktadır. Yükselen bir borç var. Buna karşılık azalan bir gelir. Kaybetmeye yüz tutmuş bir güven. Çoğalan yoksulluk ve işsizlik ekonomimizin en büyük sorunlarıdır.



- Cumhuriyet döneminde ne yapılmışsa bunları yok sayıyor, Atatürk'ü, İsmet İnönü'yü, Menderes'i, Özal'ı, Demirel'i inkar ediyor sadece ben diyor. 79 yılı inkar et, son 6 yılı savunmaya kalk. Son 6 yılın dört beş tane önemli özelliği var.



KAÇ KİŞİ 2241 TL KAZANIYOR

- Birincisi dış politikada teslimiyetçilik, ikincisi yoksuzluk, üçüncüsü yolsuzluk, dördüncüsü ekonomik kriz. 6 yıl budur. Şimdi soruyorum Başbakan'a bugün ülkemizde açlık sınırı 740 TL olarak hesaplanıyor.



- 740 liraya sahipseniz siz eşini ve iki çocuğunuzla beraber beslenme ihtiyacınızı karşılayacak bir gelire sahipsiniz demektir. Yoksuzluk sınırı ise açlık sınırının yanına diğer ihtiyaçlarınızı da karşılayabilecek bir geliri ifade eder. O ise 2241 TL.



- Şimdi sağınıza solunuza bakın. 2241 TL kazanan kaç kişi var.



- Şimdi insanımızı bu yoksulluktan kurtarabilmek için ona iş ve aş temin edecek bir ekonomik politika uygulamak yerine, iki bayramda biraz harçlık biraz yardım, seçim dönemlerinde de oy almak istediklerine yapılan yardımlarla bu açlık bu yokluk ortadan kalkabilir mi?



AKP'YE DERS VER

- Al ye iç ve kullan. Bu senin hakkındır. Ama AKP'ye de bir ders ver. Bunu böyle yapacağımız yerde, her aileye onuruyla yaşayabilecek tarzda iş sahibi yaparak, namerde muhtaç olmadan, iktidara gelenlerin seçime girenlerine eline bakmadan, kendi gururuyla, başı dik bir ülke olmak varken, gittikçe yoksullaşan bir ülkede bu artık yok edilmelidir.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141