• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

-Akça’dan Dubalı Çözüme Tepki…

-Akça’dan Dubalı Çözüme Tepki…
AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça Muğla Büyükşehir Belediyesinin Menteşe ilçesinde duba kullanarak hayata geçirdiği yeni otopark projesine sert tepki gösterdi.

-Avukat Gültekin Akça:“Vatandaşın evinin önünü paralı otopark yaparak Muğla’nın otopark sorunu çözülemez.”

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesinde duba kullanarak hayata geçirdiği yeni otopark projesine sert tepki göstererek, “Vatandaşın evinin önünü paralı otopark yaparak Muğla’nın otopark sorunu çözülemez” dedi.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada Muğla’nın Türkiye’de kişi başına düşen araç sayısı bakımından ilk sıralarda yer aldığına işaret ederek, “İlimiz genelinde ve Menteşe İlçe merkezinde bu yoğun araç trafiğinden dolayı yıllardır adeta kangren haline gelmiş bir otopark sorunu mevcuttur. Bu sorunu ve çözüm önerimizi defalarca gündeme getirmemize rağmen maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi kalıcı bir çözüm üretememiştir” dedi.

Bu sorunun Türkiye’nin farklı kentlerinde olduğu gibi çok araçlı yer altı otoparklarıyla çözülmesi gerektiğini yerel yönetimlere geçmişte sunduklarını anımsatan Akça, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Günümüzün modern inşaat teknolojisiyle yer altına beş katlı, on katlı otoparklar yapılabilmektedir. Menteşe ilçemizin jeolojik yapısı böyle bir çalışmaya müsaittir. Ancak bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi kent trafiğini rahatlatacak, otopark sorununu çözecek böyle bir projeyi hayata geçirememiştir. Bu nedenle yıllardır vatandaşlarımız mağdurdur. Turizm kenti olan Muğlamızda bu tür projeler kısa vadede hayata geçirilmezse çözüm için çok geç kalınacaktır.”

 

Vatandaşın Evinin Önünü Paralı Otopark Yapmak Çözüm Değil

 

Akça, Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanan bu sorunu çözmek yerine vatandaşı mağdur edecek projeleri hayata geçirmeye devam ettiğini anlatarak şu eleştirilerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’nın farklı ilçelerindeki otopark uygulamalarına vatandaşların tepkileri sürerken son olarak Menteşe ilçesinde hayata geçirdiği paralı otopark uygulaması toplumun her kesiminden tepki görmüştür. Farklı siyasi düşünceye sahip vatandaşlarımız tepkilerini sosyal medya üzerinden göstermeye devam ediyorlar. Menteşe ilçesinde Perşembe günleri yapılan pazar nedeni ile trafik tamamen keşmekeşe dönüşmekte araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşlar kaldırımlara, yol kenarlarına araçlarını park etmek zorunda kalmaktadırlar. Menteşe ilçe merkezinde dubalar kullanılarak yapılan son otopark uygulaması da bu sorunu tamamen vatandaş açısından çekilmez hale getirmiştir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesinde duba kullanarak hayata geçirdiği yeni otopark projesi ile vatandaşın evinin önünü paralı otopark yaparak Muğla’nın otopark sorunu çözülemez.

Bu tür uygulamalar yaşanan sıkıntıyı çözmekten çok vatandaşın mağduriyetini arttırmaktadır” diye ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141