• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Yiğidin Hakkı!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

 

‘’Yiğidi öldür ama hakkını ver’’ demişler! Siyaset uzun solukludur. Sabretmek lazım. Başarıya ulaşmak bazen zaman alabiliyor. Birde insanın şansı da rast gelecek.

84 yılından bu yana Marmaris'te yaşıyorum. 96 yılından itibaren gazetecilik yapıyorum. Yani Marmaris'te siyasetin içinde olan insanları iyi tanırım. Bunları burada yeni yaşamaya veya yeni siyasete girenlerin de bilmesi için yazıyorum.

*         *       *

Sağ görüşlü bir gazeteci olduğumu bilmeyen yoktur. Ama bizim yayın organlarımızda bütün siyasi partilere eşit davranılır. Davet edilen bütün toplantılara katılır, haberlere yer veririz. Bu yıllardır böyle olmuştur, olmaya da devam edecektir.

*      *       *

Yalnız Adam…

O’nunla 2000’li yıllarda CHP'de siyaset yaparken tanıştık. Kimden mi bahsediyorum? Tabi ki Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’dan. Sonraki yıllarda CHP’de Gençlik Kolları Başkanı görevinde bulunurken sayın Oktay'la sık sık bir araya geldik, bazen haber amaçlı bazen dostlarımızla. 2011 - 2014 yılları arasında ilçe başkanlığı görevinde bulundu. 2014 mahalli seçimlerinde partisinden belediye meclis üyeliğine seçildi. Sayın Oktay'ın yükselişi başlamıştı. Bir dönem belediye meclis üyeliği görevinde tek başına kaldı. Marmaris sokaklarında tek başına yürüdü. Her kesimin sevgisini ve saygısını kazandı.

2019 mahalli seçimlerinden 2 yıl öncesinde, dönemin CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, iş insanı Ercüment Aydın ve Mehmet Oktay'la düzenlenen bir kahvaltı da, sayın Oktay'ın belediye başkan adaylığı startı verilmişti.

Ve 2018'in sonlarına gelindiğinde, Marmaris Belediye başkan adaylığı açıklamıştı. Yürekli ve cesaretli kim varsa, Oktay'ın yanındaydı. O adaylık açıklaması Gündem Gazetesinde manşet olmuştu. Bazı yayın organlarında haber kibrit kutusu büyüklüğünde yer almıştı. Marmaris'te kim cesur gazeteci herkes tarafından bilinir. (unutulmasın diye yazıyorum) Kimin ne olduğu zaten biliniyor.

 

*       *      *

Zafer Oktay’ın…

2019 mahalli seçimlerini beklenildiği gibi sayın Mehmet Oktay Kazandı. Öyle oldu, böyle oldu. Ama zaman bizleri haklı çıkardı.  Siyasi gelişmeleri iyi takip ettiğim bilinir. Kendimi övmek gibi olmasın.  

Sayın Oktay yanındaki bir avuç insanla, Marmaris Belediye seçimleri adeta ilmek ilmek dokuyarak kazanması bildi. Adaylığı konusunda o, bu ve kim destek verdiyse, Marmaris için vermiştir. Bunu bir beklenti haline dönüştürmemek lazım.

Geçmişi fazla kurcalamaktan yana değilim. Ama tespitlerimin aşağı yukarı tuttuğunu söylemeden edemeyeceğim.

Siyasetin içinde bir gazeteciyim. MHP Muğla 7. Sıra Milletvekili adayı oldum. Ve birinci sıradaymış gibi çalıştım. Hatta bilmen bir yerde oturmuşlar: 'Kendisini birinci sıra adayı mı sanıyor' diyenler olmuştu. O şahıslar benim partililerimin dibinden ayrılmıyorlar. Yerin kulağa var, nerede ne söylersen söyle o sahibine ulaşır. Yazamayacağım bir sözü söylemem. Kusura bakmayın sevgili okurlarım; Kendimden söz ediyorum. Çünkü aynı mevzuları bizlerde yaşıyoruz.

*      *       *

 

Gelelim Başkana…

31 Mart 2019 mahalli seçimlerini CHP adayı Mehmet Oktay kazandı. Şimdi deli laf zamanı değil hizmet zamanı diyerek yeni bir kadro ile iş başı yapmıştı. Herkesin bir beklentisi vardı. Ama hiç kimselerin akıllarından bile geçiremeyeceği, dünyayı sarsan Covid19 Wuhan'da patlak vermişti. Covid19 ülkemizde görünmeye ve etkili olmaya başlamıştı. Göreve geleli bir yılı bile doldurmayan belediye başkanı sayın Oktay’ın, seçimlerde söz verdiği vaatler ne olacaktı?

Dünya covid19'la mücadele verirken, Marmaris'e dönüp te, vaatler ve sözler ne olacak diye sorsak abeste iştigal etmiş olurduk. Başkan Oktay'a zaman tanımamak lazım diye düşünüyorum, gerçi herkes aynı kanıda…

Covid19 yaşanmasaydı, o zaman sorabilir ve haklı da olabilirdik. Biraz sabırlı olmak lazım. Bakınız ki,  gazetemizde halkımızın menfaatlerini koruyan haberleri yapıyoruz. Belediye yönetimiyle terste düşüyoruz. Olumlu eleştirilerimize devam edeceğiz. Halkımızın sorunlarını yazmaya devam edeceğiz. Mahalli seçimlerden sonra sayın Oktay'la bir haberimizden dolayı ters düştük. Ama asla hiç bir kimsenin kişilik haklarına dokunmadık.  

*       *         *

Öyle oldu, böyle oldu…

Covid19'la daha 2 ve 3 yıl yaşayacağımızı ön görüyorum. Tabi ki ölümlü dünya, kimin vadesi dolar, kimin vakti gelir, yüce Yaradan bilir. Bizler ömrümüzün sonuna kadar, doğru bildiklerimizi savunmaya devam edeceğiz.

Sayın Oktay’ın seçim döneminde sık sık dile getirdiği ‘mağdur’ edilenlerin, mağduriyetini gidereceğiz” sözünü hatırlatmak isterim. Çünkü Marmaris kamuoyu mağdur edilenlerin neden mağdur edildiklerinin açıklanmasını bekliyor. Mağduriyet giderilmiyorsa, 'olmaz'ların nedenlerini açıklanabilir. Zaman geçmiş değil, önümüzdeki günlerde de yapabilir.

Çünkü bu olmazlar karşı bir grup oluşturmuş ve belediyenin hiçbir etkinliğine katılmamaya başlamıştırlar. Bu kayıptır. Ama sayın Oktay ‘isteyen istediğiyle karşı grup kurabilir, görevimin başındayım’ diyebilir. Siyaset insanla yapılır, hiçbir kimseyi kaybetmemek gerek, bu ileride önümüze büyük sorunlar getirebilir.

Belediye başkan yardımcılarını bir yılda bir değiştirerek herkesin gönlü alınmış olur. Yardımcılık bekleyenlere de, fırsat tanımış olursunuz. Benimkisi bir fikir. İnsan kolay yetişmiyor, değerlerini bilmek gerekir.

*      *      *

 

Yiğidi öldürmeden hakkını verelim. Ölen yiğitten kimseye fayda gelmez!

Pandemi döneminden çıkarsak eğer, 2019 mahalli seçimlerinde verdiği vaatleri tamamlaması için sayın Mehmet Oktay'a bir dönem daha şans verilmeli. Şimdi hakkımda bir sürü laf edeceksiniz. Ama göze alarak yukarıdaki fikirlerimi kaleme aldım. Katılıp katılmamak sizlerin elinde. Huzur istiyordunuz, işte size huzur… (Allah’a Emanet Olunuz)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141