• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Vali’yle kahvaltı…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın 3 Mayıs Dünya  Basın Özgürlüğü gününde Marmaris Polis evinde basın mensuplarıyla bir kahvaltıda bir araya geldik. Kahvaltıya on dakika gibi gecikmeyle katıldım. Tabi ki tanışma merasimini kaçırmış olduğumdan sevgili Sabri (Kesen) kendini tanıt diye bir hatırlatma yapınca, Temel Irmak deyip yerime oturdum.

 

Sayın Altıparmak Nisan 2008'de Muğla'mıza Vali olarak atandıktan sonra, Kendisiyle daha önce Dalyan'da bir ticari alış veriş merkezinin açılışında bir araya gelmiştik. Açılışın ardından verilen yemeğe katılmıştım. Bu kahvaltıyla sayın Altıparmak'la  ikinci kez bir masayı paylaşıyordum.

 

Vali Altıparmak “Marmaris'i dün gece ailemle dolaştım” diyerek başladığı konuşmasında bakın neler görmüş.  “Marmaris'te sorunun öncelikle trafik ve gürültü olduğunu gördüm. Ailem ile yat limanında ve çarşı içinde gezerken trafiğe kapalı alanda çok sayıda motosikletin geçtiğini tespit ettim. 6 yaşındaki kızım 10 metre mesafede 12 motosiklet saydı. Bu alanlara bırakın motosikleti, bisikletin dahi girmemesi gerekiyor. Turist veya yerli halk küçük yaştaki çocuğuyla güvenli bir şekilde dolaşamayacak mı?” diye konuşurken söz almak için kendimi zor tutuyordum. Sonunda elimi kaldırdım.

 

Ve;

Sayın Valim bir kere sivil olarak dolaştığınız Marmaris'te sorunları görmüşsünüz, eğer 3 kere daha dolaşırsanız sanırım buradaki bütün sorunları anlamış olursunuz. Şimdi

burada Kaymakam ve Emniyet Müdürün yanında detaylara girmek istemiyorum. Ama, burada bazı işletmelere özel olanaklar sağlandığından seçilmişlerle atanmışlar arasında ki anlaşmazlıktan doğan nedenlerden bu söylediğiniz küçük sorunlar bile çözülemez hale gelmiştir. Belediyenin haklı kararına kaymakamlık gerekli desteği vermediği kamuoyunda da bilinmektedir. Şimdi sayın valim siz gideceksiniz, biz burada kalacağız. Ama kimseden de korkumuz yok. Bizler Marmaris'in daha yaşanabilir hala gelmesini istiyoruz. Ve medya kuruluşumuzda da bunu yüksek sesle savunuyoruz.

Sayın valimiz; “Temel bey durumu anladım, notumu aldım” dedi.

Yukarıda valimizin belirttiği gibi, “Yüksek ses”  bu sorunla belediye ilgileniyor mu?... diyelim ki, evet ya Kaymakamlık acaba ne yapıyor? Siyasi baskılara mı boyun eğiyor.

 

Kahvaltı da üstüne basa basa söyledim. O kadar Vali, Kaymakam ve Emniyet Müdürü gördüm. Devlette devamlılık esastır.

“Evet” dedi…

Sayın Valimiz; “bizler elbette buradaki görevimizden ayrılacağız, hatta ben kendime 3 yıl ömür biçtim. 3yıldan sonra ki yıllarda, herkesle yüz göz olduğun için görevinde de başarılı olamasın” deyince sevgili Sabri (kesen) “burada 8-10 yıldır görev yapan daire müdürleri var” deyince,

“kim bunlar” diye sordu vali bey.

Önümüzdeki günlerde sevgili Sabri listeyi hazırlayıp, valimize iletecek.

 

Vali beyin en çok hoşuma giden sözü ise;  “Türk gibi kahraman olgusuna, Türk gibi güvenilir kelimesini eklersek turizmde belli bir yere gelebiliriz”...

Yerel seçimlerde kalma bir gerginliğin hala bürokraside devam ettiğini görüyoruz. Bence yapılması gereken tek şey vardı. Seçimleri sayın Ali Acar kazandığında, bürokratlar (taraflı) tayinlerini isteyip başka yerlerde görevlerine devam edebilirdiler. Ama koltuk uğruna, iktidar yetkilileriyle kol kola görünmek Marmaris'i germekten başka bir fayda sağlamadı.

Sayın valimize büyük bir iş düşmektedir.

 -Seçilmişlerle, atanmışları bir araya getirerek “ne sorunları” olduğunu öğrenmelidir. Yoksa Marmaris zarar görmeye devam edecektir.

Bu karşılıklı rövanş alma yarışı kimseye fayda sağlamayacağı bilinmelidir. Bu gidişattan bizler zarar görmekteyiz. Önümüzdeki günlerde veya aylarda Valimiz Marmaris'te bizlerle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantı gibi seçilmişler ve atanmışlarla yapmalıdır. Hatta bu toplantıya iktidar ve muhalefet parti sorumlularını da davet ederek noktayı koymalıdır.

İnanıyorum ki, Valimizin aldığı eğitim ve eğitimden sonra ki, yurt dışı ve yurt içi çalışmalarında görülüyor ki, bunu başarabilir. Neden bu konunun üzerinde duruyorum, biliyor musunuz. Hiç kimsenin işi eskisi kadar iyi değil. Artık birbirimizle uğraşacağımıza nasıl huzurlu ve güvenli yaşayabiliriz sorusunu cevap aramalıyız. Ve nasıl kaliteyi arttırızlarla uğraşmalıyız. Yaşarken de, çevremize nasıl faydalı olabiliriz. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Hadi valim, çözünüz şu sorunu!. Kurumları barıştırınız. Hepimiz sana duacı olalım.

Kahvaltı  bitimine doğru,“Gündem Gazetesi” buraya davet edilmedi, dediğimde sayın valimiz; “özellikle Temel Irmak'a teşekkür ederim, iyiki katılmış” deyiverdi.

Şimdi merak etmemek elde değil, Gündem Gazetesini kim ve neden kahvaltıya davet etmedi. Sayın valimizden bunu bizlere bildirmesini talep ediyorum. Çokta önemli değil, ama Gündem Gazetesi Marmaris medyasının önünü açan bir kuruluştur. Öyle yok sayılamaz. Bu da sayanların yanına kar olarak kalamaz. Sayın valimize kim ne bilgi veriyorsa sanırım o bilgiler eksiktir. Bunun dikkate alınmasında fayda vardır.

(Allah'a Emanet Olunuz)

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141