UYUŞTURUCU SORUNU

Değerli okurlar yaklaşık 40 yıl Narkotikle mücadelede bütün dünyayı​ belki birkaç defa​ dolaştım. Geçenlerde altını çizerek Türkiyede alkole yapılan zamlar uyuşturucuyu​ ​tetikleyecektir ve tetikledikten sonra kurtulmak çok pahalıya malolur diye yazmıştım.​ ​Geçen gün 1,5 ton uyuşturucu yakalandığını basından okudum.

Bizler uyuşturucu ile mücadele görevi yapanlar böyle durumlarda bu sayıyı en az on ile​ ​çarparız. Bu demektir ülkeye en az 15 ton esrar girmiş sadece 1,5 ton yakalanmış olarak​ ​anlar, kabul ederiz.
 
Alkole zam yaparsanız uyuşturucu mutlaka yükselir, bu Türkiye’de değil tüm dünyada​ ​böyledir. ​Alkol pahalı olup alamayınca sigaralık esrara başlar s​onra eroin ve kokain ​​hatta haplara kadar düşer.
Bu hastalık gençlere sirayet ederse işte o zaman iş çok zor olur, siyaset çözemez.
 
Avrupa’nın en büyük şehirlerinden birinin merkezinde genel tuvaletlerde kapıyı kilitlemiş​ ​kol ve bacaklarında yara ve kabuklardan damar bulamayıp elinde ayna ile göz kapağında​ ​damar arayan ve eroin enjekte etmeye
hazırlanan 16 yaşında ​onlarca ​kız​/erkek yakalandı.
​Mecburen ve Devletin izni ile gizli küçük kameralar yerleştirip izler, sonra iğneyi yapmadan alır hastaneye ​​yollardık.​ ​“Kurtarın beni” diye yalvarırlardı.
Bir zaman geldi kullanıcıyı değil, artık satıcıyı aramaya başladık, çünkü kullanıcı çoğalmıştı.
Türkiye henüz bu duruma gelmedi ama hızla bu duruma doğru gidiyor.
Siyaset alkole zam yaparak uyuşmaya meyilli genç insanlar ile bu işten büyük para kazanan​ ​toptancıların yolunu açıyor.
Avrupa ve Amerikaya gitmiş olanlar bilecektir, bütün Alışveriş Merkezleri (AVM) çıkışlarında​ ​manyetik tespit cihazları ​eskiden ​yoktu, bunlar uyuşturucu için para arayan ve AVM lerden mal çalanlar çoğalınca konuldu.
Bugün Türkiyede AVM girişlerine kontrol konulmuş ancak​ böyle giderse​ yakında çıkışlarınada konulması​ ​gerekecek. Uyuşturucu için para bulamayanların
tek çaresi ​ne pahasına olursa olsun ​hırsızlıktır.​ Para bulmak için öz anne ve babasını bile haince öldüren çok sayıda insanlar olmuştur.​
Afganistanda da aynı bu şekilde başladı ve sonunda ahlak, terbiye, disiplin derken iş ​berbat oldu ve ülke bitti. Televizyonlardan ne hale geldiklerini sanırım görüyorsunuz.
İnşallah geç kalınmadan yanlış kararlar alınmaz ve gereği acemice değil, uzmanlara danışılarak ​bilinçli olarak yapılır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Cangör Arşivi

TANSİYON MU, ENFLASYON MU?

05 Aralık 2025 Cuma 10:58

NOTERLERDE 65 YAŞ SORUNU

02 Aralık 2025 Salı 09:55

CAYDIRICILIK

28 Kasım 2025 Cuma 12:08

MOTOSİKLETLER VE PARK SORUNU

25 Kasım 2025 Salı 12:24

BÖCEK AİLESİ

20 Kasım 2025 Perşembe 13:48

TURİZM, YUNANİSTAN ve GERÇEKLER

16 Kasım 2025 Pazar 09:58

ALMANYA'DA ATATÜRK

12 Kasım 2025 Çarşamba 15:43

TRAFİK CEZALARI !!!

06 Kasım 2025 Perşembe 11:52

DÜNYA KENTİ OLABİLMEK

02 Kasım 2025 Pazar 16:19

KEPAZELİK

29 Ekim 2025 Çarşamba 13:05