TURİST DAVETİ TUTTU

Değerli okurlar uzun bir süredir Almanya’nın hertarafında Türk seyahat acentelerinin teklifi​ duyuluyor. Kış aylarında Türkiye’nin Ege ve Akdeniz sahillerinde otellerde (2) ay herşey dahil dinlenme.

Fiyatlarda kişi başı 650,-​ ​€ fevkalade uygun ve Almanlar bu teklife çok sıcak baktılar.​ ​Almanlardan duyduğuma göre başta emekliler olmak üzere çok büyük bir istek mevcutmuş.
​Alman tanıdı​klarım ​bu​ teklifi sordular ve ilgilendiklerini söylediler.​
Türkiye bir şekilde kış turizmine açılırsa ​ ​işte o zaman gerçekten maddi bakımdan kuvvetlenir.
Şöyle bir hesap edecek olursak 2 kişi 1300,—€ buna ​uçak şirketleri de insafsız olmazlarsa ​800,—€ ​gidiş/geliş ücreti ile 2100,—€ yapar.
İki kişilik bir ailenin iki aylık masrafı Almanyada bu miktardan çok.
İki ay iki kişi yiyecek, içecek ve çok güzel bir iklimde yaşayacak bunun içinde sadece bu miktarı​ ​ödeyecek.​ Üstelik Almanya'da ısınma ve yiyecek/içecek ücreti olmayacak.​ Fevkalade akıllı ​ve cazip ​bir buluş.
Bu teklifi kanımca Ege ve Akdeniz​ Otelleri bir dernek veya birlik kurarak disiplinli ve bilinçli​ ​şekilde yapmalıdırlar.
Almanlar disipline çok ama en çok önem verirler, bir dediğinizi biraz değiştirin ​sizi ​hemen silerler.​ Para kazanmak isteniyorsa buna uymak sanırım zorunlu.​
​D​ikkat edecek olursak bu Türkiyemize inanılmaz büyük döviz ​bir​ akışı sağlar.
​Hemen hemen bütün Oteller iş yapar​, normalde kışın kapalı olan işyerleri​ çalışmaya başlar ve ​dolayısı ile müthiş bir istihdam ​sağlanır.​
Döviz merhum Özal’ın söylemiş olduğu gibi damlamaz, akar​ ve​ bunun da ekonomiye ve​ ​enflasyona büyük faydası olur.
Kanımca bunu Bakanlık ​kendisi çok ciddi olarak gecikmeden organize etse çok daha fazla turist celbeder.
 
Bu şekilde Almanyanın da gözü ​​Marmaris, Bodrum, Fethiye, Güllük, Milas gibi ​küçük ​yerlere​ ​çevrilir ve oradaki eksikler çok daha çabuk ve rahat üst ​​kademelere duyurulur.
Umarız​ gecikmeden​ gerçekleşir…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Cangör Arşivi

ALINTIDIR

20 Eylül 2026 Pazar 11:33

'' %52 VERGİDİR ''

16 Eylül 2026 Çarşamba 11:53

IPHONE YENİ TELEFONLAR

12 Eylül 2026 Cumartesi 10:03

ALMANYA NAZİLEŞİYOR

07 Eylül 2026 Pazartesi 19:41

HAYVAN ve KÖPEK

04 Eylül 2026 Cuma 17:43

HUZUREVLERİ

31 Ağustos 2026 Pazartesi 09:08

HASTANE - HAPİSHANE

27 Ağustos 2026 Perşembe 10:56

KOMÜNİZMİ ACEMİ KOMÜNİSTLER BATIRDI

23 Ağustos 2026 Pazar 18:43

AKARYAKIT = ENFLASYON

19 Ağustos 2026 Çarşamba 10:09

MARMARİS SAHİLLERİ

14 Ağustos 2026 Cuma 14:06