• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

TEBRİKLER MARMARİS KENT KONSEYİNE

Ö. Cahit SARIBEY

Dile kolay, 5393 sayılı Belediye Kanununun 76. Maddesine dayanılarak 2006 yılında 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği ile kurulan Kent Konseyleri toplum hayatına gireli koskoca onbir yıl oldu.

Aslına bakarsanız Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütürken ilk başlarda birçok kişi gibi ben de nedir bu Kent Konseyi diyerek konuya mesafeli yaklaşmış taa ki konseyin Kuruluş amaçlarını detaylı biçimde öğreninceye kadar kafamda soru işaretleriyle dolaşmıştım.

Birçok kişinin aklından “Amacı neymiş bu konseyin” diye geçtirdiğini biliyorum. İsterseniz önce bunu ifade etmeye çalışayım. Yaptırım gücü olmasa da; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek gibi önemli görevleri var Kent Konseylerinin.

Belediye teşkilatı bulunan yerlerde yerel seçimlerden kısa bir süre sonra bulunduğu kentin Kamu Kurumlarının ve STK’larının temsilcilerinden oluşan Genel Kurulda, Belediye Başkanının başkanlığından ilk toplantısını yaparak oluşturduğu Yürütme Kurulu tarafından faaliyete başlıyorlar.

Faaliyetlerinde daha etkin ve başarılı olabilmek ve toplumun her kesimine hitap edebilmek için Yürütme Kurulunun altında Çevre Grubu, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi gibi farklı konularda birçok farklı gruplar oluşturularak geniş kitlelere ulaşmaktadırlar.

Peki; yukarıda sıralanan amaçlarla görevleri yürüten Kent Konseyinin faaliyet giderleri nasıl karşılanıyor, nerede ve nasıl çalışıyorlar gibi bir soru gelebilir akıllara. Hemen söyleyeyim. Sağ olsun Belediyemiz.

Marmaris Belediye Başkanı Sayın Ali Acar, Kent Konseyinin başarılı olması için yer tahsis etmiş, Lojistik destek vermiş, Sekretarya için başarılı bir personel istihdam etmiş durumda. Belediyenin tüm birimleri de imkanlar dahilinde Kent Konseyine destek olmaktalar. Hal böyle olunca Yürütme Kurulu da benimsemiş görevini, yöre ve yaşayanı için özveriyle bir şeyler üretmeye çalışıyorlar.

Aslına bakarsanız Kaymakamlık ve Kamu kurumları da kendilerinden beklenen desteği Kent Konseyine vermiş olsalar inanıyorum ki tüm Marmaris Yaşayanı Kent Konseyi sayesinde birçok kazanımlar elde edecek sorunların ilgili makamlara aktarılmasında ve çözümünde aradığını bulabilecektir. Zira; desteği sadece Marmaris Belediyesinden beklemek de insafsızlık yani?

Marmaris Kent Konseyi Çevre, Sağlık, Eğitim, Ekonomik ve sosyal konular başta olmak üzere Kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal v.b değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek, adına öyle farklı çalışmalara imza atıyor ki duysanız inanın sizlerde takdir edersiniz.

Ben detaya girip lafı uzatmak istemiyorum. Ama merak ettiğinizi zannediyorum. Öyleyse Kent Konseyine yapacağınız bir ziyaret veya Sosyal medya sayfalarında çıkacağınız küçük bir gezinti aydınlanmanızı sağlayacaktır. Hem belki siz de çalışmaların içerisinde yer almayı düşünebilir, kuruluş amacı doğrultusunda faaliyet gösteren Kent Konseyinin çalışmalarına katkı sağlayarak manevi haz alabilirsiniz. Denemeye değer bence.

Bu vesile ile Kent Konseyinin tüm ilgililerini gönülden kutluyor ve başarılar diliyorum. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141