Güven KARABENLİ

Güven KARABENLİ

SİVAS 1

 

 

 

 

 

 

Vee bir bulut kaynadı Sivas Elinden. Sivas Ellerinde sazım çalınsın Çamlıbeller bölük bölük bölünsün dedim. Pir Sultan'ı Veysel'i lisemi babamı kepenek suyunu Taşhan'ı Yukarı Tekkeyi istasyon caddesini kaleyi hökümet meydanını( Sivasçadır hökümet) 18 yılımı daha neleri neleri özlemişim. "Aha da geldim sultan şehir dedim. "10 yıl sonra 14 saat yol yaptım araba sürdüm yoruldum ama geldim işte güzelim" dedim. Şarkışla'dan girdim topraklarına , tarihine vadilerine , bozkırlarına, dumanlı tepelerine, tren istasyonlarına, selvi ağaçlarına, o eşi bulunmaz mavi masmavi gökyüzüne, çobanlara sürülere, kır çiçeklerine, arı kuşlarına, sığırcıklara, atmacalara, kargalara, hırsız saksağanlara, kepenek suyuna, selam olsun dedim.

Sağ olsun Lise arkadaşım, kader arkadaşım, yurt arkadaşım Sivas'ın en tanınmış avukatı 1061Naci Muslu( bu Naci'nin lise numarasıdır ben lisede sınıf mümessiliydim) Sivas'ta kalacağım butik otelin önünde karşıladı beni. "Aşılarımı oldum gel sarılalım sevgili mümessilim" dedi sarıldık öpüştük. Yukarı çıktık ben bir kaç kadeh, yorgunluk rakısı içtim. Naci içmedi tedavi görüyormuş canım benim. Saatlerce konuştuk. Eski günlerden, arkadaşlardan, lisemizden.hocalardan, mahallemizden, kaybettiğimiz anamızdan, babamızdan, yakınlarımızdan. Güldük ağladık dayanamadık tekrar tekrar sarıldık. Sonra yasaklar başladı istemeye istemeye ayrıldık.

Canlarım Sivas'a gelirken bir yığın resim çektim. Bugün çok detaylı bir şehir turu yapacağım fotoğraflar çekip sizlerle paylaşacağım. Şu an da saat sabahın beşi. Aslında çok yorgunum ve bir o kadar da heyecanlıyım. Siz de sabırlı olun ben de sabırlı olayım olır mu? Her anımı sizlerle paylaşacağım.

Sultan şehirden selamlar sevgiler.

siva.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven KARABENLİ Arşivi

HACI LEYLEK

20 Şubat 2025 Perşembe 09:28

ŞEYTAN BUNUN NERESİN DE

27 Ocak 2025 Pazartesi 21:53

Günaydın

03 Ekim 2024 Perşembe 08:50

ACILAR SİLİNMİYOR

04 Mart 2024 Pazartesi 20:51

SEVME ÖZÜRLÜ DEĞİLDİ...

07 Ocak 2024 Pazar 12:19

FELSEFE TOPLANTILARI

24 Aralık 2023 Pazar 09:40

ÖYLE VEYA BÖYLE

10 Aralık 2023 Pazar 17:29

DELİ BİR YAZI

07 Aralık 2023 Perşembe 11:04

NE GÜZELMİŞ İNSANIN KENDİNİ BULMASI

02 Aralık 2023 Cumartesi 13:28

ŞEYTAN BUNUN NERESİNDE?

29 Kasım 2023 Çarşamba 08:52