• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

SELAM DOSTLAR MERHABA DOST BİLDİKLERİM

Gökten Ulugergerli

Bir kızılderili atasözü, “arkandaki kalabalık takip mi ediyor yoksa kovalıyor mu bilemezsin” der.
Klavyenin de bir çocuğum olduğunu, tekrar tuşlarına bastığımda anladım. Fazla değil bir ay bile olmadı daha ekrandan ayrılalı ama itiraf edeyim ki özlemişim kelimeleri bir araya getirmeyi.
Marmaris’de ilk yazılarımı GÜNDEM gazetesinde yazmıştım, yıllar sonra yine GÜNDEM’ deyim, tarih tekerürüden ibarettir derler ya işte öyle bir şey. Her zaman hem söylemiş hem de yazmışımdır. Bir ülkenin, medeniyet seviyesi, kalkınmışlığı ve yaşam seviyesi, yazılı ve görsel basın ile ölçülür. Gazetelerin yerini internete bırakması günümüz şartlarının teknolojik gelişmenin  getirdiği bir gerçektir.
 Özetle buradayım  yine sizlerle beraberim.
Ülkemizde seçim çanları kimin için çalıyor?
Ülkemiz, siyasi konjöktür içerisine girmiş olsa da atmosfer ne günlük güneşlik ne de dondurucu soğuk kar kış kıyamettir. Şimdilik yapılan sadece el-ense çekme hareketleridir.  Türkiye seçim sathı karışık karışık olduğu kadar da buruşuk düzeyde seyretmektedir..
Henüz CHP, tüm il ve ilçelerde adaylarını belirlememiştir. Keza seçimlerde söz sahibi diğer partiler de aynı durumdadırlar. Bir satranç karşılaşması gibi biri diğerinin hamlelerini beklemektedir. 
 Halen AKP ile YRP arasında seçim işbirliği konsunda bir gelişme yaşanmamış, konu beklemede bırakılmıştır. Keza, DEM Partisininde İstanbulda Selahattin Demirtaş’ın eşi,  Başak Demirtaş’ın, Istanbul Büyükşehir için adaylığı muallakta durmaktadır. Ben, bu önemli konunun birbiriyle ilişkili olduğunu düşünmekteyim. Başak Demirtaş’ın Istabul büyükşehir belediyesi adaylığı gerçekleşir ise, muhtemelen, AK Parti, YRP ile seçim işbirliğine gidecektir. Aksi olursa AK Parti YRP ile seçim işbirliğine girmeyeceğini düşünmekteyim, zira yıllar göstermiş ki,  AK Parti hiçbir diretmeye taviz vermemiştir. Bekleyip göreceğiz.
Marmariste çanlar neden çalmıyor, neler neler oluyor?
Marmaris’ de çanlar elbette çalmaz zira Marmaris belediyesine henüz bir aday atanmadı, peki ne bekliyor Genel Merkez? 
Tüm Muğla, AK Partinin süpriz bir şekilde Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın Muğla Büyükşehire,  aday gösterimesinin saşkınlığını yaşarken, CHP de geri kalmadı beklenmedik bir sekilde doğrudan süpriz bir şekilde   Muğla Büyükşehir’e süpriz bir atama yaptı, Bodrum Belediye Başkanını aday gösterdi.
Memleket Partisi ile CHP görüşmeler girmişken, yerel bazda, Muhammet Ali Acar,  İYİ Parti ile ortak aday olarak Marmaris Belediyesi adayı ilan edildi,  çalışmalar dur durak bilmiyor. 
 AK Parti, Marmaris Belediye başkanlığı adayı için ilan ettiği, Serkan Yazıcı, tek başına da olsa, çalmadık kapı sıkmadık el bırakmamacasına sokakları adım adım geziyor. 
CHP, Marmaris Belediye Başkanlığı adayı daha henüz belirlenmediği için aday adayları boş durmuyor dolaşıyor .
Elbette asıl siyasi savaş CHP adayı ilan edilince başlayacaktır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141