• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Sel gider tomruk kalır!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Marmaris’i her kış sel alıyor. Bizim Çarşamba'nın türküsü bile var.' Çarşambayı sel aldı' diye. Marmaris'in türküsünü sanırım ben yazacağım. Sel gider tomruk kalır diye. Orman yangınından sonra kesilen tomruklar yol kenarına yığılmıştı. Kamyonlarla taşındı, ama kalanlar yağan yoğun yağmurla İçmelere indi. Suçlu mu arıyoruz, yağmurluğu giymiş, çizmeler ayağında, her felaket veya afette vatandaşın yanında olan belediye başkanı Mehmet Oktay. Alın size suçlu. Bu işler bu kadar basit işte. Üç maymunu oynamak güzel, ama arada sorgula be kardeşim.  Devlet Su İşleri (DSİ), Muğla Büyükşehir Belediyesi veya Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluklarını yerine getirdi mi?. Sorgulama yok. Cılız bir ses hemen belediye başkanını suçlar.

Buradan Ak Parti ve CHP ilçe başkanlarına sesleniyorum; Göstermelik basın açıklamalarını bırakın, bir araya gelin ilçenin sorunlarına beraber çözüm üretin!. Sizlere daha önceleri de söylemiştim. Bir kez daha hatırlatıyorum. Ormancıların zaten son orman yangınlarında mücadelesine tanıklık ettim. Onları da suçlamak yerine Bölge Müdürlüğünün bir an önce gerekli çalışmalara başlaması gerekir.Suçlu aramak yerine çözüm bulunması, Marmaris’i her kış selden kurtarır.Bu nasıl olacaksa olsun artık.Marmaris belediyesi, Muğla büyükşehir belediyesi, DSİ ve Orman işletme müdürlüğü yetkileri bir araya gelip sorunu çözmelidir.Bağcıyı dövmeyelim üzüm yiyelim.Sıkıldım artık kurumlar arası uyuşmazlıklarını görmezlikten gelmekten.Olan vatandaşa oluyor. Sizin çekişmeniz sizin olsun. Marmaris belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın dediği gibi: "Herkes görevini yapsın. Siz yapamıyorsanız, biz kendimizi bildiğimiz gibi yaparız. Kendi yaşayanlarımızla, yurttaşlarımızla biz bunu yaparız. Yeter ki yapamadığınızı çıkın, açık açık itiraf edin”.

Başkan Oktay'ın canının yandığı açıklamasından ortaya çıkıyor. Önümüzde Genel seçimler var, şimdi iktidar milletvekilleri veya adayları gelip sizlerden oy isteyecekler. Lazım olduklarında görünmeyen iktidar milletvekillerini, vallahi billahi mahalleye sokmazlardı bizim Çarşamba'da olsaydı. Amcaoğlu Mürsel mahalleyle ilgilenmeyen belediye başkanı ve diğer partili adayları mahalleye sokmamıştır. 

Marmaris'te herkes birbirinin arkasından koyusunu kazdığı için ilçeyi düşünen yok. Çark dönüyor mu ona bakılıyor.Hani sürekli söylerim ya, "bu işler nasıl işler" diye.Gerçekten bu işler nasıl işler. Yereli geneli, kurumu, kurumsalı gelin Marmaris için birşeyler yapın!.Yerel yönetiminde gücü bir yere kadar.Suçlu aramayalım, sorunları beraber çözelim.Başka Marmaris yok. Zaten her yeri yandı. Bir de bizler yakmayalım.

“Gelin bir olalım işi kolay kılalım". demiş  Mevlana.

(Allah’a Emanet Olunuz)  

sesli olarak dinleyebilirsiniz. 

(Çok fotoğraf var ama bir tane yayınlıyorum)

yomruk.jpg

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141