• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

OLİMPİYAT VE GERİLİM

Halil CANDA

                Cumartesi gecesi   heyecanla televizyonun karşısına geçtik. Tokyo ve İstanbul’un çekiştiği 2020 olimpiyatları için gönlümüzden geçen elbette ki İstanbul şehriydi. Ama Tokyo’nun daha şanslı olduğunu biliyordum.

                 Olimpiyatlar İstanbul’da yapılsaydı elbette güzel olurdu. İstanbul için ,ülkemiz için eşi bulunmaz bir tanıtım kapısı olacaktı.  Kısmet değilmiş.

                Ülkede  herşey bizi bölüyor, olimpiyatlarda bile bunu gördük. İstanbul’un olimpiyatları kazanamamasına sevinenlerin sayısı  azımsanmayacak kadar çoktu. Hükümetten duydukları nefret   insanların gözünü öyle bürümüş ki ülke menfaatlerini bile takmıyorlar. Onlar haklı değil elbette ama gelin bu nefrete bir de nefret edenlerin gözünden bakalım. Olimpiyatları alamamamıza sevinenlerin duydukları memnuniyet akılla mantıkla bağdaşmaz. Ama unutmayalım ki onlar da bu ülkenin evlatları ve bu insanları bu duruma ne getirdi?

               Tam bu noktada  Ak Partinin biraz özeleştiri yapması gerekiyor.

  İnsanlar ülke menfaatleri söz konusu olduğunda bile mantıklı davranamıyorsa bunu bilimsel olarak incelemek gerek. Tabiki suç tamamıyla Ak Partinin suçudur diyemeyiz , ama az ama çok toplumun bu kadar gerilmesinde, kutuplaşmasında  iktidarın da payı var.

       Şeyh Edebalı ,Osman Gazi’ye verdiği tarihi öğütte der ki;

      ‘’ Ey oğul, bundan sonra öfke bize uysallık sana, suçlamak bize katlanmak sana, güceniklik bize gönül almak sana ‘’  ve devam eder.

         Bu gerilimi tırmandırmak yerine insanlara sıcak mesajlar vermek düşüyor iktidara. Evet Ak Parti ağzıyla kuş tutsa hatta kişi başına düşen  milli geliri yılda yüz bin dolara çıkarsa bundan hazzetmeyecek ,Ak Partiye yine de oy vermeyecek insanlar vardır ama bu insanlar ülkedeki seçmenin belki de  en fazla yüzde onudur.

        Bu gerilimi azaltabilecek de yine iktidardır. Bu gerilim azalmazsa  Türkiye birbirinden nefret eden, siyasi görüşler için bile birbirinin gözünü oyan insanların ülkesi haline gelecektir. İşte o zaman düşmanın yapmadığı kötülüğü , bu ülkenin vatandaşları birbirine yapacaktır. Toplumdaki bu gerilim azalmazsa Allah korusun Türkiye gelecekte yeni bir Suriye,yeni bir Afganistan ahi olabilir.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141