• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

MÜSLÜMANLIK TEHDİT ALTINDA

Halil CANDA

Müslümanlar kadar müslamanlık da bugün büyük bir tehlike altında. Hatta haçlı seferlerinden bile daha büyük bir tehdit altında.

Çocukluğumuzdan beri bize islamın sevgi dini olduğunu öğrettiler. Komşularımızla iyi geçinmeyi,kadınlara ,çocuklara hatta hayvanlara bile iyi davranmayı öğrettiler. İyilik yap halik bilmezse balık bilir diye yetiştirdiler bizi.

Bizim inancımıza göre masum bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek sayılmıştır. Biz sadece kendi peygamberimizi değil tüm peygamberleri kutsal sayarız. Çocuklarımıza İsa,Musa ,İdris,İbrahim,Yusuf ,Nuh gibi nice peygamberlerin isimlerini veririz. Hacı Bektaş’tan Mevlana’ya Yunus Emre’ye kadar bu topraklarda yetişmiş tüm değerler bize her şeyden önce sevgiyi ve hoşgörüyü öğrettiler.

Ne varki şimdi sadece Müslümanlar değil Müslümanlık da tehdit altında.

Ne idüğü belirsiz adamlar türedi bu coğrafyada. Türkiye’de de yuvalandılar,beslendiler.Onlara her türlü maddi yardım yapıldı.

Bu adamlar Suriye’de ve Irak’ta akıldan silinmeyecek kötülüklere ,cinayetlere,katliamlara imza attılar.Hala da devam ediyorlar. Bunların hiçbir ilkesi ,inancı yok. Alevi çocukları,şiileri ,hiristiyanları öldürdükleri gibi kendilerine benzemeyen,beğenmedikleri sünnileri de öldürüyorlar. İnsanların ciğerlerini yiyorlar,kellelerini koparıp top bile oynuyorlar.Bunları özellikle youtubeda ve facebookda paylaşıyorlar. Her iğrenç katliamda Allahu Ekber diye bağırıyorlar.Sanki onlar Allahu Ekber deyince Allah işledikleri cinayetleri mazur görecek.Onlar bu cinayetleri işlerken Allahu Ekber dedikçe gerçek Müslümanların tüyleri diken diken oluyor.

Neden İsrail’e saldırmıyorsunuz dediklerinde ‘’Allah bize Aleviler ve Şiileri öldürmemizi emretti’’ diyorlar. (İsrail’e saldırmalarını da istemeyiz)

Ne acı ki bizi yönetenler onları dolaylı da olsa hoşgörüyor hatta savunuyor.Sırf Ortadoğuda bazı çıkarlar için bu psikopat caniler ordusuna el altından destek veriliyor.Hatay’da tedavi ediliyorlar. Bu katiller sokaklarda insanların gözlerinin içine bakıp ‘’sıra size de gelecek ‘’diyorlar.

İnancınız ne olursa olsun bu karanlık güçlere karşı herkes tepkisini dile getrmeli.Ben alevi değilim bana birşeyler yapmazlar diyorsanız çok yanılıyorsunuz.Onların bir inancı bir ilkesi yok.Sizi sakal bırakmıyorsunuz diye kesmeye yeltenebilirler.Kadınlar orta yerde kahkaha atıyor diye cinayet işleyebilirler.Çünkü onların dini imanı yok. Sadece Müslüman gibi görünüp insanları Müslümanlıktan soğutmaya çalışıyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141