• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Marmaris'te Yerel İttifak olur mu?

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

24 Haziran 2018 seçimlerin hemen ardından, erken yerel seçim olur mu, tartışmaları başladığında, yerel seçim erkene alınmaz ve zamanında olur demiştim.

Sanki erken genel seçimleri tahmin ettiğim gibi, yerel seçimlerin zamanında yapılacağını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Cumhur İttifakı”nın yerel seçimlerde devam etmesi yönünde bir çağrı yaparak, yerel seçimlerin 31 Mart 2019'da yapılacağı netleşmiş oldu.

MHP lideri Bahçeli'nin "Yerel İttifak" açıklamasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan, gönüllü bir ittifakın olabileceğini belirterek, bu konuda anketlerin olumlu olduğunu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Şimdi dönelim, Marmaris'e... 

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK

24 Haziran 2018 Genel seçimlerinde, Marmaris'te partilerin aldıkları oylara bakalım. MHP %6.2 3584 oy, AK PARTİ %22.2 12738 oy, CHP %48.2 27725 oy, İP %14.2 8155 oy ve HDP %8.2 4733 oy almışlar. AK PARTİ ve MHP yerel seçimlerde ittifak yaparsalar toplam oyları 16322'dir. Ama CHP'de bölünmüşlük ve Belediye Başkanı sayın M. Ali Acar'ın CHP'den tekrar aday gösterilmeyeceği iddialar arasındayken, yeğeni Acar Ünlü'nün de belediye başkanlığına aday adaylığını bu sebepten dolayı açıkladığını da kamuoyunda uzunca tartışıldı ve hala tartışılmaya devam ediyor. CHP'nin belediye başkan adayı eğer M. Ali Acar olmazsa, bir başka isimle seçimlere katıldığında, ittifak adayında elini güçlendirecektir.

BAŞKAN ACAR ADAY DEĞİLMİŞSİN...

Marmaris Belediye Başkanı M. Ali Acar, "19 Ekim Muhtarlar Günü" kapsamında D Resort Grand Azur Otel'in Steak Restoranı'nda yemekli kutlama etkinliği düzenlemişti. Tarih 19.10.2016 idi. Ben de o geceye katılmıştım. Gecenin ilerleyen saatlerinde başkan Acar'ın masasında sohbet sırasında; Başkan Acar, "Gelecek yerel seçimleri nasıl görüyorsun" şeklinde soru sorunca: "Partiniz sizi tekrar aday göstermeyecekmiş, Mehmetler den birisini aday yapacaklarmış" demiştim.

Başkan Acar'da: "Başka parti mi yok" demişti. Yıl 2016, aradan 2 yıl geçmiş. CHP İlçe Örgütünde o kadar çalkantılı bir dönem yaşanmış ve ardından eski ilçe başkanı Acar Ünlü’de Marmaris Belediye Başkan aday adaylığı açıkladı.

SONUÇ...

Arkasından memleketine geri dönsün dediğin gazeteci, 2 yıl önce bu günleri görmüşçesine size açıkça söylemiş. Etrafınızdaki yalakaların ağzına bakıp, Marmaris'e ‘korku İmparatorluğu’ kurdunuz. Aday yapılmayacaksınız dediğim günden sonra, kendinizi düzetip, herkesi kucaklayan belediye başkanı olmak yerine, öz yeğinize laf sokanlara bile ses çıkarmadınız. Hangi hakla tekrar belediye başkan adaylığı istiyorsunuz CHP genel merkezinden. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Marmaris'te olup bitenlerden haberi yok mu sanıyorsunuz. Ali Acar gider başka partiden aday olur. Peşinden götüreceği oy ittifak belediye başkan adayına yarar. Bir bakmışsın üç hilali Marmaris Belediyesi’ne asılmış, yanında da AK Parti bayrağı yer almış. Hayal değil, gerçek olmamasına da hiç bir neden yok. Seçimler gelir geçer, başkanlıklarda gün gelir biter. Mesele o makamları bıraktıktan sonra insanların içinde gönül rahatlığıyla dolaşabilmektir. O işi de eski belediye başkanı rahmetli İsmet Karadinç yapmıştı. Onurlu ve gururlu insanlar sessiz kalsa da, bir gün dile gelecektirler. Sabırla o günü bekleyeceğiz.

"Allah'a Emanet Olunuz"

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141