• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • Muğla 27 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Marmaris'in ufkunu değiştirecek 6 yeni proje!..

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Marmaris Belediyesi'nin 6 yeni proje tanıtım toplantısı, dün Elegance Otel'de yapıldı. 

screenshot-20230726-001826-microsoft-365-office.jpg

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 6 yeni projeyi en ayrıntılı şekliyle konuklarına anlattı. Başkan Oktay'ın sıraladığı projeler şöyle; 

1- Marmaris Belediyesi Hizmet Binası
2- Kapalı Çarşı Ticarethane
3- İçmeler Misafirhane- Ticarethane
4- İçmeler Çok Amaçlı Salon- Yer Altı Otoparkı- Pazar Yeri
5- Kültür Merkezi - Kapalı Otopark
6-Kordon Cad. Yer Altı Otoparkı

20230725-215117.jpg

Başkan Oktay'ın Marmaris'in ufkunu değiştirecek projeleri görselleriyle birlikte sıralarken, 'hayal değil gerçeğe dönüşsün' diye iç geçirdim. Projelerin Marmaris yaşayanlarının yaşamlarını kolaylaştıracağını düşünüyorum. En önemli 2 proje ise,  İlçemizin kangren olan otopark sorununu da çözmüş olacak. Projeleri can kulağıyla dinledim. İçmeler'in ihtiyacı olan, ‘İçmeler Çok Amaçlı Salon- Yer Altı Otoparkı- Pazar Yeri’ projesi tartışmalara maal vermeden hemen yapılmalı. İçmeler'in Pazar tezgahları tozun toprağın hatta sokağın içinden alınıp hijyen kuralları içinde tertemiz bir pazar yerine  dönüşecek. 

 

Bunun yanında, 'Çok Amaçlı  Salon' fevkalade yerinde bir projedir. 

Bu arada yaklaşık 2 hafta önce İçmelerden, bir tanıdığım arayıp, bu projeye ‘karşı’ olduklarını belirtmişti. 

Merak edip Belediye'ye gidip proje hakkında bilgi alıp ve görselleri görünce, 'gerekli bir yatırım' demiştim.

Hatta aynısını Beldibi Mahallesinde de yapılmasını önermiştim. Çünkü Beldibi yaşayanı olarak, geçtiğimiz günlerde, kızımın nişanını evde yapmak zorunda kaldık. Eğer Beldibi'nde 'Çok Amaçlı Salon' olsaydı, orada yapardık. İçmeler yaşayanlarının bu projeye sahip çıkacaklarını düşünüyorum. Başkan Oktay projeyi  'referandum' oylamasıyla götüreceklerini söyleyince  güldüm. Eğer referandumda hayır oyu çıkarsa, İçmeler sakinleri istemezse, Beldibi olarak biz projeye talibiz. 

 

Otopark sorununu çözen projeler...

Marmaris en büyük sorunu haline gelen otopark sorunu 2 projeyle çözülmeye çalışılacak.

Başkan Oktay'ın özellikle üzerine basa basa anlattığı, 'Kordon Caddesi, Kapalı Çarşı, Marina, Sevgi Yolu ve Atatürk Meydanı’nın tam birleşme noktası, Atatürk meydanından Anatolya’ya kadar uzanacak 206 araçlık otopark alanı.  

Otopark projesinin en kısa zaman içinde bitirileceğini belirten Başkan Oktay, Marmaris'e tatile gelip de, aracına park yeri bulamamasından dolayı geri dönenlerin olduğunu söyledi. 

6 proje de Marmaris için gerekli ve acilen yapılması lazım. 

Başkan Oktay’ın mahalli seçimlere 8 ay gibi bir süre kalmasına rağmen 6 yeni projeyi erken açıklamasını şöyle yorumluyorum:  Marmaris'in bu projelere bu sebepten şu sebepten gecikmiş olduğunu biliyoruz. Ve projeler lüks değil ihtiyacı olduğundan dolayı bir an önce başlanmalı. Seçim yatırımı olduğunu düşünmüyorum. Eğer öyle olsaydı, Başkan Oktay 5 ay beklerdi ve seçimlere 3 ay kala projeleri açıklayabilirdi.

Marmaris yaşayanları bu projelere sahip çıkıp ve bir an önce bitirilmesi yönünde de takip etmeli.

Gözü kapalı herkesin bu projelerin altına imzasını atacağını düşünüyorum. Marmaris ve İçmeler'e hayırlı uğurlu olsun. Başkan Oktay ve ekibini kutluyorum. İşte bize böyle projelerle gelin. Marmaris'i korumak ve sahip çıkmak hepimizin görevi.

 

Son 4 yılda ülkemiz ve Marmaris sıkıntılı felaketli günler geçirdi. 

Başkan Oktay'ın seçimi kazanmasının ardından, turizm şirketi Thomas Cook Eylül 2019'da iflasıyla başlayan felaketler halkasına Covid19'la devam etti. Ardından 15 gün süren büyük orman yangını ve kışın sel baskınlarıyla mücadele  ettik. Ve son ise 9 Şubat 2023'de 10 ili vuran 7,7 şiddetli depremin yaraları sarmak için Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın gece gündüz demeden yardımların bölgeye ulaşmasındaki gayretini hepiniz gördünüz. 

 

Yukarıda bahsettiğim projeler belki de daha önceki yıllarda yapılabilecekti, ama doğal afetler, orman yangınları vesaire ile ani gelişen sebeplerden dolayı geçişmiştir. 

Başkan Oktay projeleri heyecanla sıralarken, gözlerinin parlaması görülmeye değerdi. Başkan Oktay hakkında kim ne derse desin, onca olumsuzluklara rağmen, Marmaris'i en düzgün şekilde yönetmiştir. Şimdi projeleri hayata geçirme zamanı. Siyaset değil, Marmarisimizi daha yukarılara taşıma vaktidir. Yüce Yaradan'ımızdan ülkemize ve ilçemize hayırlar dileyerek, birbirimizi sevgiyle kucaklayarak, sağlıklı bir şekilde hayatımıza devam edelim. 

 

(Allah'a emanet olunuz)

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141