• BIST 10173.42
  • Altın 2435.967
  • Dolar 32.2582
  • Euro 34.9185
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Marmaris ve Fuar!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Marmaris'in katıldığı yurtdışı fuarlarına hep katılmak istemiştim kısmet bugüneymiş. ve sonunda 42. Hollanda Utrech fuarına katıldım. Hollanda Amsterdam havaalanına indiğimde, polislerin “neden  geldiniz” sorusuyla karşılaştım.  Fuar için desem de, inandırıcı bulmayan bir kadın polis teyit için beni ayrı bir bölmeye aldı. Türkçe konuşan biriyle telefonla temas kurdular Adama meramımı anlattım. Bu konuşmanın ardından “Amsterdam'a hoş geldiniz” diyerek yolu gösterdiler bana.
 

0011.jpg

Kafamı duvarlara vursam ne çare. 16 yaşından beri Marmaris'te yaşa yabancı dil bilme. Tabi ki kimseye kızmadım bu kendi kusurum. Buda bir yazı konusu olabilir.

Neyse ki, taksici Türkçe biliyormuş ki zorluk çekmeden otele yerleştik, sabah kahvaltıya indiğimde, İsmail Özbozdağ (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı - Armutalan Belediye Meclis Üyesi) Haluk Çiftçi (Armutalan Belediye Meclis Üyesi - Turizmci) ve Ümit Güler (Armutalan Belediye Meclis Üyesi -Turizmci) karşılaştım ve artık yanlız değildim. Hep beraber fuar alanına giderken, İsmail bey: "Temel sana bir sürprizmiz var" dedi.
 

dscf4114.jpg
 

Hollanda Utrech Fuarına yaklaştığımızda hene fuar girişinde koca bir “Marmaris” afişi bizi karşıladı.

İsmail bey; "beğendin mi" diye sorunca. “Olay budur işte, tanıtım böyle yapılır. Kim düşündüyse Marmarisliler adına teşekkür ediyorum” diyerek cevap verdim.

Marmaris'i yönetenlere zamanında çıktığınız yurt dışı gezilerinize gazeteci götürün demiştim. Ama herkesle kavgalı olan yöneticilerimiz neden gazeteci götürsün ki, onlar şuan yerel gazeteleri batırmakla meşgul. Neyse konuyu dağıtmayayım.
 

dscf4098.20130123132725.jpg
 

Fuar kapısından içeri girişimizi görmenizi isterdim, sanki o girişte ki, fotoğrafı taşıyor gibiydik.

Marmaris standına vardığımızda Paşa Otellerinin sahibi Yaşar Ünlü’yü  Hollandalılara broşür ve tanıtım malzemelerini dağıtırken bulduk. Diğer tarafta turizm elimiz Yılmaz Yeter çalışıyordu. Marmaris'i tanıtmaya koyulduklarını görmek beni mutlu etti.

Fuarın ikinci gününde ise bazı katılımcıların döndüğünü söylediler. Hiçte önemli değildi. İsmail bey, Haluk bey Umit beyde işe koyuldular. Birlik etmişler, senin otel benim otel yoktu, ortak nokta Marmaris'ti. İşte benim yıllardır anlatmak istediğim de buydu. Elele nasıl veririz, Marmaris'i nasıl dünyanın incisi yaparızdı. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İmkanlarım el verdikçe, turizm fuarlarına katılmaya çalışacağız.

dscf4052.jpg
 

Marmaris'in tanıtılması için, artık bütün belediyeler bir araya gelsin demenin anlamı kalmadı, çünkü belediyeler Marmaris'e katılacağı için. Marmaris Belediyesi önderliğinde Ticaret Odası başta olmak üzere, diğer odalarında bu fuar tanıtımlarına katılmaları gerekir.  Ticaret Odası demişken belirtmeden geçemeyeceğim. Fuar dönüşünde uğradığım istanbulda  Fuarda birlikte olduğumuz Marmaris Tursab Başkanı  İsmail Özbozdoğan’ın  yakın zamanda yapılacak olan Marmaris Ticaret Odası  seçimlerinde başkanlığa aday olacağı duyumunu aldım. Sayın Mehmet Baysal’ın başkanlıkta yakaladığı başarıyı Sayın İsmail Özbozdağ’ında yakalayacağını düşünüyorum.  Bunu da parantez içinde belirtmek istedim

Gelelim fuara.  Fuarı dolaşırken dikkatimi bazı ülkelerden kamping çadır turizmi için yaptıkları çalışmalar dikkatimi çekti. Türkiye kamping turizmini es geçmişti.

Marmaris Türsab Başkanı sayın İsmail Özbozdağ'ı fuar süresinde  daha iyi tanıdım Marmaris'te hep siyasette ve Turizmin içinde birisi olduğundan onu basın toplantılarından ve çeşitli etkinliklerde görüyordum. İsmail beyi yakından tanıma fırsatım oldu. Mükemmel bir insan yapısı olan, insanlara karşı saygılı ve sevgisini göstermesini bilen. Hani derler ya, "cana yakın insan" diye o da öyle birisi. Marmaris ve vatan sevdalısı İsmail Özbozdağ'ı yakından tanımama vesile olan Armutalan Belediye Başkanı sayın Muhammet Ünlü'ye de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü o değeri bulup, Belediye Meclis Üyesi olmasında ikna edip siyasete kazandırdığından dolayı.

dscf4079.jpg
 

İsmail Özbozdağ, Umit Güler ve Haluk Çitfçi'yle Amsterdam'ı dolaştık. Umit bey ayağını burktuğu için Marmaris'i erken döndü. Amsterdam Marmaris'e göre çok soğuktu. 5 günlük bir iş gezisi de olsa gurbetteydik. Sayın Özbozdağ ve Çiftçi kardeşime bana yalnızlık çektirmedikleri için ayrı bir teşekkürü hak ettiklerini düşünüyorum. Başka bir fuarda buluşmak üzere vedalaştık.

Hollanda fuarında onlar sorumluluklarını yerine getirdiler. Sıra bizlerde, Marmaris'e tatil için gelecek konuklarımızı ağırlamakta.

"Allah'a Emanet Olunuz"...

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141