• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

“Marmaris Kurtulacak mı?”

Halil CANDA

 

Zaman hiç durmuyor. Göz açıp kapayıncaya kadar yıllar geçiyor. Bakın 2009 da yerel seçimler yapıldı. Nerdeyse 3 yıl geçti üzerinden. 2 yıl sonra yine yerel seçimler var.

Bu yörede herkesin kabul ettiği bir gerçek var. Ak Parti ne kadar iyi çalışırsa çalışsın, Marmaris’e ne hizmetler yapılırsa yapılsın Ak Partinin bir yerel seçim kazanma şansı az. Hatta Atatürk yaşıyor olsa Marmaris Belediye başkanlığına Ak Partiden aday olsa ben yine defans vermiyorum.

Ak Partili dostlar bana kızmasın. Ak Parti ilçe teşkilatı çalışıyor. Özellikle Ak Kadınlar adını verdikleri kadın kolları çok iyi işler yapıyor. Sempati topluyorlar.

Benim anlam veremediğim halkın takdiri.

Öyle bir anlayış var ki yerel seçimlerde. Belediye sokaktan çöpü toplamasa, evinizin önünü dahi otopark yapıp fahiş ücretler isteseler, halka bakabildikleri kadar yüksekten baksalar da seçmenin eğilimi ‘’Ak Parti gelmesin de kim gelirse gelsin yönünde’’.

Türkiye’de genel seçimlerde gözle görünen bir tablo var. Bu şartlarda Ak Parti 10 kere de seçime girse onunu da kazanır. Yerelde de görünen o ki bu yörede CHP girdiği bütün seçimleri kazanır.

Bu gerçeği görüp de buna göre bir seçim stratejisi geliştirmeyenler hep kaybedecek.

Yanlış anlaşılmak da istemem. Bu söylediklerim CHP bir şey yapmıyor, iyi hizmet etmiyor demiyorum. Ben sayın Kılıçdaroğlu’nun samimi bir lider olduğuna inanıyorum. Demek istediğim CHP nin adayı kim olursa olsun, CHP isterse yerel seçimlere hiç hazırlanmasın ,adayı bugüne kadar kimsenin bilmediği tanımadığıyla da kimsenin tasvip etmediği bir aday olsun yine de seçimin en güçlü adayıdır.

Çünkü seçmen AK Parti’ye, ANAP’a, DYP‘ye yaklaştığı gibi yaklaşmıyor. Burs seçmenin çoğunluğu AK Parti’yi hala Refah Partisinin devamı gibi görüyor.

Yerel seçimlerde aslında önemli taşıyan adaydır. Hangi partiden aday olduğunun önemi yoktur. Beldibi’nde halk İdris İspirli’yi seçti. İspirli’nin hangi partiden aday olduğunun önemi yoktu Beldibi için. İçmeler de aynı şekilde DYP’yi değil Zeki Eren’i seçti. Ama Marmaris’te durum bundan çok farklı.

Marmaris’te ve Armutalan’da biraz yerel halkın politik eğilimi, biraz da dışarıdan gelip yerleşmiş olan insanların öncelikleri durumu değiştiriyor. Marmaris’te yerel seçim genel seçim havasında geçiyor. Ak Parti burda iddiasını arttırdığı sürece de aynı şeyler yaşanacak. Marmaris’te Ak Parti’nin kazanma ihtimali yükseldikçe ona karşı olanların sayısı da artıyor. Hatta insanlar Ak Partili olmayan, CHP dışındaki partilere üye olanlar bile Ak Parti kazanabilir aman diyerek CHP ye yöneliyorlar.

Tabii ki iktidar partisinin ilçe yönetiminin seçimleri kazanmaktan, en iyi adayı çıkarıp en iddialı olmaktan başka şansı yok. İddialı olmamak iktidar partisine yakışmaz.

Ama Marmaris’i de bu kısır döngüden kurtaracak bir formül bulmak herkesin boynunun borcudur.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141