• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

KISKANDIRAN DOSTLUK

Temel IRMAK /Gönül Dostu
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı ve ekibi, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın misafiri olarak, Marmaris'e geldiler. Saatçı'nın ekibi Marmaris Belediyesinin çalışmalarını incelediler. İki belediye çalışanları aralarında fikir alış verişinde bulundular.
Başkan Acar 2004 mahalli seçimlerini kazandıktan sonra Fethiye'de bir araya gelmiştik. O zamanlar Kanal F televizyonunda 'Temel Irmak'la Devri Alem' programını yapıyordum. Başkan Acar, kanal F televizyonunda yayınlayan bir spor programına konuk olmuştu. Behçet Saatçı'yla ilk kez belki de o an biraya gelmiştiler. Biz vesile olduk. Onlar dostluklarını geliştirdiler. 
Her iki başkan da artık tecrübeli ve birer belediye başkanı oldular. Ali Başkan 3 Dönem, Behçet Başkan ise 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. 
tem-baskanlarla.jpg
3’lü Cumartesi günü  Marmaris’te biraraya geldi.
 
Behçet başkan senin benim gibi içten ve samimi konuşur. "Ali başkan bir dönem daha belediye başkanlığı yapmalıdır" dediğinde Ali başkan'a baktım. Hiç bir tepki vermedi. Kolay mı, belediye başkanlığı yapmak. Hele şuan ekonominin dibi vurduğu zamanda. Başı ağaran, iş arayan, karısıyla kavga eden soluğu belediye başkanlarının yanında alıyor. Herkese iş zaten veremiyorsun, yardım edemiyorsun. Belediye başkanları da 'insan' onlarında çocuk çolukları hatta torunları bile var. O zaman zor, hayat şartları her geçen gün ağırlaşıyor. Herkesi memnun etmek zor. Bizim meslekte öyledir. İyi haber yaparsın, muhalefet kızar. Onun için kimseye yaranamazsın. Benim şuan 15 Temmuz mağduru olduğum gibi. Neyse biz başkanlarımıza geri dönelim.
12316155_982831818427265_6780634138779205015_n.jpg
Gazeteci Temel Irmak, Ali Acar ve Behçet Saatcı 2005 yılı Fethiye.
 
Behçet Saatçı'yla 'Bayrak Gazetesi" çıkardığım 1996 yılından beri tanışırız. Takdir ettiğim, halkın içinde olan bir belediye başkanıdır. Hiç bir zaman büyüklenmesi olmaz. Çocukla çocuk, büyükle büyük olan bir belediye başkanıdır. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde gitti, Demokrat Parti'den aday oldu. Ve kazandı. Onun ismi vardı. 4. dönemini de başarıyla sürdürüyor. 
Fethiye'yi önce Başkan Ali Acar ziyaret etti. Hatta bizim gazetede 'Başkan Acar Büyükşehir Belediye Başkanlığına mı hazırlanıyor' diye haber oldu.  Sohbet sırasında hem Acar'a, hem de Behçet başkana sordum. 'Aday' mısınız. Behçet Saatcı, 'Ali başkanın önüne asla geçmem" dedi.  Ali başkan ise 'şuan zamanın ne getirip, götüreceğini beklemek lazım". 
İki başkan da büyükşehir belediye yönetimiyle anlaşamıyorlar. Onlar ortak çağrı yaptılar: 'Hoşgörü'...
Başkanlar kendileri için büyükşehir belediyesiyle kavga etmiyorlar ki, bizler için, bu satırları okuyan siz Marmaris ve Fethiye yaşayanları için. 
ali-baskan.jpg
   Başkanların kol kola yürümesine insanların şaşkın gözlerle bakması dikkat çekti. 
 
2017 yılında en çok 'hoşgörü', 'sevgi' ve 'Dayanışma'ya ihtiyacımız var.
Misafirlerimizi uğurlamak için Nil Resturant'tan ayrılıp, yat limanından  Turizm Danışma ofisine doğru yürürken, Behçet başkan, Ali Başkan'ın koluna girdi. Bizlere dönüp, 'Kıskandıran Dostluk" diyiverdi. Yani bu makalenin başlığını Behçet başkan kalbinin derinliklerinden dile getirdi. Bizim de kulağımıza küpe oldu.  'Kıskandıran Dostluk". Dostluklarınız daim olsun. Kalpleri 'sevgi' dolu başkanlarımız.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141