• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Muğla 30 °C
  • İzmir 33 °C
  • Aydın 36 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

KADIN LİDER

Metin Cangör

Değerli okurlar Türkiye'de dikkat ederseniz İYİ Parti kurulduğundan beri çok seri ve çabuk şekilde yükseliyor. İçinden çıktığı MHP'ye bile fark atmış durumda. Bilhassa Avrupa genelinde gazete ve televizyonlardaki yazılar ve konuşmalarda genel düşünce Türkiye’ye sıcak bir anne sevgisi ile kadın bir Başkan olması halinde dünyadaki durumu çok büyük şekilde değişecek ve çok saygın hale gelecektir denilmekte. Bakınız bu konuda Üstad Can Pulak ne yazmış:

 
''Türkiye’yi tanınamayacak hale erkeklerimiz getirdi. Güzelim ülkeyi elbirliğiyle tepetaklak ettiler. Tüm kurumlarını, kurallarını, adetlerini, yönetim şekil ve modellerini çeyrek asırda tepeden tırnağa değiştirdiler. Gerçi kadın bakanlar, kadın mebuslar, kadın büyükelçiler, kadın rektörler filan da getirdiler göreve. Ama hepsi erkek yönetimlerin dümen suyuna göre hareket ettiler.  Erkek ağırlıklı siyaset, ipleri iyice gevşetti, hatta elden kaçırdı. Kadın Başbakanımız  oldu ama, kadın Cumhurbaşkanımız hiç olmadı. Bir denemekte, Türkiye’yi bir ana kucağına, ana şefkatine teslim etmekte fayda var''.
 
Komşular ve tüm diğer ülkeler ile münasebetlerin çok daha sıcak olacağı ve bunun hem Akdeniz'de, hem Yunanistan ile hemde AB ve USA ile olan ilişkilerinde büyük ilerleme göstereceğini söylüyor ve yazıyorlar.
 
Kadın lider herşeyden önce çok daha yumuşak ve sıcak şekilde halkını hatta muhalefeti bile kucaklayacak, herşeyden önce birlik ve beraberliği kuvvetlendirecek.
Kadın cinayetleri veya kadına şiddet derhal düşecektir, bunda hiç şüphe yok.
Yurtdışından ucuz kredi bulmak çok daha kolay olacak, hukuk demokrasilerde olduğu gibi bağımsız olarak işini yapacak görüşü nerede ise Avrupanın heryerinde hakim.
 
Türkiye son yıllarda çok büyük bir iç siyasi sürtüşme yaşıyor, ülkeye büyük zararı olduğuda kesin. Bunun en kısa zamanda durması ve kardeşliğin öne çıkmasını temin edecek anne sevgi ve şefkati ile bir kadının olacağı tecrübeli insanlar tarafından  israrla iddia ediliyor.
Almanya'da da benzer durum olmuş ve Bayan Merkel 16 yıl boyunca Almanya'yı  Avrupa'nın takım kaptanı yapmıştı.
 
Dikkat edecek olursak iki parti seçimlerde çok önemli bir rol oynayacak, İYİ Parti ve HDP  olmadan seçim kazanmak nerede ise imkansız görünüyor. Bu arada Parti kapatmak veya  kapatmamanın seçimlere bir tesiri olmayacağı kesin. Genelde 60 Milyon seçmen olarak düşünürseniz ​bu iki Partinin ​en az 15 Milyon yani 1/4 seçmenleri mevcut.
Bu da seçimlerde çok önemli bir rol oynayacaktır. Kaldıki İYİ Parti tamamen tarafsız  Avrupalı araştırma şirketleri tarafından yapılan genel araştırmada %20’ye bayağı yaklaşmış durumda.
 
Türkiye'deki Genel Seçimler için çok sayıda yabancı gazeteci ve istihbaratçı Türkiye'ye gelmek için bekliyor ve duyduğum kadar hepsi bir kadın Cumhurbaşkanı seçilmesini umut ediyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141