• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İktidar – Muhalefet ve Yalnız adam!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

 

Marmaris sokaklarında yalnız başına bir adam dolaşıyor. İnsan bazen içini çekiyor. Neden bizim partimizin belediye başkanı değil diye. CHP'nin üst yapısının ne yaptığını herkes biliyor zaten. Gereken cevabı MHP genel merkez yöneticileri veriyor. Gazeteci ve siyasetçi olarak önceliğim, Marmaris ve Muğla’dır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Asgari ücret ile geçimini sağlayan vatandaşlarımız için asgari ücret; vergisiz net 3.100 TL olmalıdır" diye bir açıklama yaptı. Muğla ve ilçelerinde siyaset yapanların CHP’li belediye başkanlarına çağrı yapacaklar mı. Bence hiçbir siyasetçi yapmaz. Çünkü iktidarı ve muhalefeti kendi işine göre hareket ediyor. Asgari ücret kimin umrunda ki?

İyi bir siyasetçi bıkmadan usanmadan, gerçekleri ve gereklerini anlatarak insan kazanmalıdır. Siyasetçilerin insanlara ihtiyacı var. Yani oylarına. İnsanların size ihtiyacı yok. Şunu da diyebilirsiniz, oya ihtiyacımız yok. Koltuğumu koruyayım. Akşama kadar birtakım kişilerle zaman tüketeyim düşüncesindeyseniz sorun yok. Siyaset insanla yapılır. Menfaatle yapılan siyaset bir gün duvara çarpar. Adalet biraz geç tecelli eder. Sabırlı olmak lazım.                                                  Efendim...

Aslında genel bir makale yazma düşüncem yoktu. Ama yazmaya başlayınca konu başka yerlere de gidebiliyor.

Sosyal medyada Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın yalnız başına yürürken fotoğrafı gözüme çarptı. Siyasetçi yaşadığı şehre duyarlı olmalıdır. Çünkü onların içinden çıkmıştır. Siyasetçi gösterişten uzak durmalıdır. Sayın Oktay, belediye başkanlığına seçileli iki yıl olmak üzere. Hata insanlara mahsustur. Önemli olan hataları görüp telafi etmektir. Burada genelleme yapıyorum. Sayın Oktay hata yaptı demiyorum.  

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'yerli ve milli muhalefet' açıklaması yapmıştı. Özellikle Belediyeleri iktidar olarak düşünürsek, Marmaris ve Muğla’daki muhalefetin de kendisine çeki düzen vermesi gereklidir. Muhalefet yıkıcı değil, yapıcı da yapılabilir. Dahi bakalım görelim sizleri.

Ama pek umudum yok. CHP’nin elinden belediyeleri alma gibi bir düşünceniz varsa, yapıcı muhalefetinizi bekliyoruz. Marmaris’in hiç mi sorunu yok. Daha geçtiğimiz günlerde bazı mahallerde yıkımlar oldu. Vatandaşın ayağına gidip, dertlerini dinlediniz mi?

Diyebilirsiniz ki ‘Bana Ne’. Siyasetimi sosyal medyadan yaparım. Keyfine bakarım. Bu siyaset değildir. İnsanın ayağa gitmeyenden siyasetçi olmaz. ‘Aklınızı başınıza alın’ Başbuğ Türkeş’in sözünü hatırlatmak isterim.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın pandemi döneminde çalışmaları bazen ülke gündeminde yer aldı. İnsanların iş yerleri kapalı. Turizm sektöründe çalışan insanlarımızın hali nicedir. Devlete borcu olan işletmelere yapılandırma affı çıkmıştır. Ama bugün hangi işletme yapılandırma taksitlerini ödeyebilecektir. Muğla’da bu yönde bir açıklama yapan bir siyasi var mıdır? Ben denk gelmedim. Gelen varsa, beni bilgilendirsin.

Sosyal devleti yönetenlerin görevi insanlara ceza yazdırma olmamalıdır. Yüz kere yazdım ve söyledim. Bazı insanlarla farklı düşünebiliriz. Bir gazeteci olarak gerçekleri görmezden gelemem. Bıkmadan usanmadan yazmaya devam edeceğim.

Cumhur İttifakı 2023’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tekrar kazanacaktır. Neden derseniz, sayın Erdoğan’ın 'yerli ve milli muhalefet' çıkışı bunu gösteriyor. Çünkü muhalefet yerli ve milli değildir. CHP’nin içinde vatanını bayrağını sevmeyen insan sanırım yoktur. Ama yukarısı kendini düzetmelidir. Konuyu anladınız sanırım. Memleketimiz için güzel fikirler üretelim. Dedikodu, fitneden uzak duralım. İnsanların hakkını yemeyelim. Kul hakkına dikkat edelim. Başarmamak için bir nedenimiz yok.  

(Fotoğrafta Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay)

mehmet-oktay1-001.jpg

İnsanlar için güzel düşünceleri olanlar yalnız yürürler. Bir bakmışsın ki ardından bir sürü insan geliyor.  

2020’nin son makalesini bitirirken, 2021’in bütün insanlarımıza sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum.  ‘Allah’a Emanet Olunuz’

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141