HAYVAN KESMEK

Değerli okurlar ben şahsen canlı canlı hayvan kesmeye karşıyım. Hayvanlarda mutlaka bayıltılarak kesilmelidir. Eskiden bu teknoloji olmadığı için canlı canlı kesiliyordu, o zamanlar bu teknoloji olsaydı inanıyorumki kesinlikle bu şekilde kesilmezdi.
Ayrıca bu işi kasaplar uzmanlık alanları olarak mezbahalarda yapmalılar.
Çoluk, çocuğun içersinde, gözleri önünde canlı canlı hayvan kesmeye karşıyım.
Şu anda Avrupa'dayım ve burada evlerde veya sokaklarda Kurban kesmek zaten yasak, çok ağır cezası var. Bırakın Kurban kesmeyi sokakta gördüğünüz bir kediye tekme atın veya vurun o anda esaslı bir dayak yiyebilirsiniz.
Kurban ücreti ne kadarsa onu ihtiyacı olana vermekte en az kesmek kadar sevap olduğuna inanıyorum.
Diğer yandan Avrupa'da ''Et yemeyin kolestrin yapar'' diye nerede ise tüm doktorlar bağırıyor dersem abartmamış olurum.
Sihhatini düşenende et yerine balık yemeyi tercih edecektir.
 
Küçükken Kurban Bayramında evin bahçesinde kapıcı hayvanın gözünü bağlar, yatırır ve keserdi, bizde izlerdik. İzlememiz istenirdi büyüklerimiz tarafından.
Ben kendi çocuklarıma böyle birşeyi hiç ama hiç göstermedim ve yakında kesiliyor olsa bile bakmalarını yasak ettim.
 
Yangın söndürmeye giden acemiler gibi işin eğitimini almamış birinin kurban kesmesi kabul edilecek bir olay değildi. Kurban parasını ihtiyacı olan bir aileye vermek, hatta zarf içinde ''Vereni mağrur, alanı mağdur'' etmeyecek şekilde vermek eminim dini açıdan bu zamanda çok daha büyük sevap taşıyacaktır.
Kurban kesilmesinin esas maksadı fakir fukaranın bol bol et yemesini sağlamaktır.
Bu fevkalade güzel birşey ama herşeyde olduğu gibi biz hemen işin kaçak tarafına kayar ve uzman olmayan insanların Kurban kesmesine müsaade ederiz.
Çünkü can kendimizin değil...
Diş hekimi olmayan birine bir dişinizi çektirsenize görelim...
Bilhassa sokaklarda ve umuma açık yerlerde eğitimsiz insanlar tarafından hayvan kesilmesine asla müsaade edilmemesi gerekir düşüncesindeyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Cangör Arşivi

TANSİYON MU, ENFLASYON MU?

05 Aralık 2025 Cuma 10:58

NOTERLERDE 65 YAŞ SORUNU

02 Aralık 2025 Salı 09:55

CAYDIRICILIK

28 Kasım 2025 Cuma 12:08

MOTOSİKLETLER VE PARK SORUNU

25 Kasım 2025 Salı 12:24

BÖCEK AİLESİ

20 Kasım 2025 Perşembe 13:48

TURİZM, YUNANİSTAN ve GERÇEKLER

16 Kasım 2025 Pazar 09:58

ALMANYA'DA ATATÜRK

12 Kasım 2025 Çarşamba 15:43

TRAFİK CEZALARI !!!

06 Kasım 2025 Perşembe 11:52

DÜNYA KENTİ OLABİLMEK

02 Kasım 2025 Pazar 16:19

KEPAZELİK

29 Ekim 2025 Çarşamba 13:05