• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Festivalin ardından!..

Temel IRMAK /Gönül Dostu
Festivalin ardından!..
 
“Marmaris Uluslar arası Denizcilik ve Bahar Festivali” için İstanbul'dan kalkıp Marmaris'e geldim. Daha önce de gerçekleştirilen “Türkiye 6. Üniversite Spor Oyunları”na katılmak için de 3 günlüğüne gelip gitmiştim. O zaman düşüncelerimi kaleme alamamıştım. Şimdi ise acayip derecede yorgun ve halsiz olarak bu makaleyi bitirmeye çalışacağım.
Marmaris Belediye Başkanı Sayın Muhammet Ali Acar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den belediye başkanlığını kazandığını hepimiz biliyoruz. İktidarda ise Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başında ise eski sosyal demokrat Ertuğrul Günay bulunuyor. Sayın Bakanın festivalin açılışına katılacağını duyuyoruz. Ve çok yerinde bir karar olduğunu, insanların iktidarı ve muhalefeti bir arada göreceğimiz bir festivalin başlayacağını hayal ediyorum. Ama gel gör ki, son dakika olarak bize ulaşan bilgiye göre sayın bakan festival açılışına katılmayacakmış.
Marmaris'te yaşayanlar Turizmden ekmek yiyor. Bunların içinde iktidar yöneticileri de var, muhalefet taraftarları da.
Olan yine bizlere oluyor.
Bizler kaybediyoruz.
Belediyeyi kazanmak uğuruna insanları kaybediyoruz. İşte Türkiye'de yaşanan olaylar bunların bir göstergesidir. Türk Milletini bölmek parçalamak için çalışanlara bizler hep fırsatlar veriyoruz. Avrupalılar gibi bazı şeyleri birbirinden ayırmayı beceremiyoruz.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay festivalin açılışını yapsaydı, kötü mü olurdu. Yurtdışından katılan konuklarımıza bir teşekkür etseydi.
Bu ülkenin başına ne geldiyse kavgadan gelmiştir. Kavganın çözüm olmadığını iktidar hırsına kapılmış olanlar ne zaman görecekler. Bence hiçbir zaman göremeyecekler. Bu böyle gelmiş böyle gider. 2009'da yapılacak olan festivalin başında tekrar belediye başkanı olarak yine Ali Acar olursa ve iktidar AK Parti'yse bu kavga sürekli böyle mi devam edecek?
Dünkü Gündem Gazetesi'nin manşetine baktıysanız eğer, oradaki fotoğrafta Muğla Milletvekili Sayın Mehmet Hil Hıdır ile Ali Acar'ı yan yana gördünüz. Bu fotoğrafı manşete yerleştirin dedim Derya hanıma. Uzun zamandır yapmadığım Genel Yayın Yönetmenliği yapmış olmanın zevkini yaşadım.
Festival kapsamında Marmaris'i TRT1 ekranlarından canlı olarak memleketimin her köşesine duyuran yetkililere teşekkür etmek istiyorum. Tabii ki teşekkürün en büyüğü Belediye Başkanı Ali Acar'adır. Bir teşekkür de Marmaris Belediye Halkla ilişkiler bölümüne ve Sayın Sedat Kirt'e. Dün Marmaris Belediyesine gittim ve halkla ilişkilerdeki arkadaşlar o yorgunluğun ardından işlerinin başındaydılar. Hatta Sayın Sedat Kirt'e “İzine ayrılmadınız mı?” diye takıldım. İşte rahmetli Sabancıyı da burada anmak isterim. Hep şöyle derdi: “Çalışmak çalışmak çalışmak”.

Televizyon…
Festivalin ayrı bir yarışı da Kanal 48 ve Marmaris TV arasındaydı. Tecrübeli Kanal 48 ekibi sanırım Marmaris TV'ye fark attı. Ama en sevindirici yanı nasıl yerel gazetelerde haber atlatma yarışı varsa, onlarda da var. Bir kanalın göremediği haberi diğeri görüp ekranlarına taşıyor. Bu da izleyicilerin yararına oluyor. Her iki Televizyon kanalına yayın hayatlarında başarılar diliyorum.

Kurtarma!...
Bir bataklık içine bir adam düşerse hemen elimizi uzatır. Onu kurtarmaya çalışırız. Fakat bazı insanlar batıklığı sever, oradan çıkmaz istemez. İşte bende bataklığına düşmüş bir insanı kurtarmak için elimi uzattım. Ama ne uzatma. Baktım ki, o bataklığa beni de çekiyor. Ve son karar olarak elimi geri çekmek zorunda kaldım. Ona o bataklıkta ve oradakilerle hayatında başarılar diliyorum. Her şey bitmiş değil. Maddi ve manevi kaybım olmuş olabilir. Ama zararın neresinden dönersen kardır demişler.

Allah'a Emanet Olunuz!..
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141