• BIST 10273.1
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 30 °C
  • Aydın 31 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Devrimi kendi beyninde yapacaksın

Halil CANDA

Dürüstlüğün enayilik  sayıldığı, iyi niyetin cezasız kalmadığı, yozlaşmanın tavan yaptığı bir dönemdeyiz.

             Çok düşünmüşümdür. Alnını günde beş vakit secdeye koyan  bu kadar çok insanın yaşadığı bir ülkede birbirinin hakkını yemeye meraklı ne kadar çok insan var. Yoksa dava sayısı bu kadar fazla olur muydu?

             İnsanlar kendi aralarındaki meselede kimin haklı kimin haksız olduğunu bulmak için illaki mahkemelere  mi ihtiyaç duyarlar. Hakimin karşısına çıkmadan  haklı olanın kim olduğu bilinmez mi?

             Hiç kimseye kızmaya hakkımız yok. Kendimize bile kızmaya hakkımız yok. Genlerimizi kendimiz seçmedik. Doğacağımız ülkeyi kendimiz seçmedik. Hemen hepimiz ailemizden  ,çevremizden ne gördüysek onu devam ettiriyoruz.

            Ne muhalefete kızmaya hakkımız var ne iktidara. Çünkü onların yapı taşı bizler değil miyiz?  Sanıyor musunuz ki yarın iktidara başka bir parti geldiğinde hayatımız değişecek. Emin olun değişmeyecek. Belki haberlerde duyduğumuz şahıslar değişecek, belki devleti oluşturan kadrolar değişecek, belki kıyasıya savunduğunuz bir parti iktidar olacak ama özde hiçbir şey değişmeyecek.

             Neden değişmeyecek?

             Çünkü biz öyle bir zihniyete sahibiz ki yarın bir gün iktidara başka bir parti gelse onu ve liderini el üstünde tutacağız. Hatta bugün Başbakan için canım feda diyenler belk gün gelecek Başbakanı en acımasız dille eleştirecekler.

          Şu an Ak Parti il ve ilçe teşkilatlarında aktif görev alanların çoğu 2002 seçimlerinde Ak Partiye oy bile vermedi. Hatta isim vermeyeyim Marmaris’te bile Ak Parti yeni kurulduğu zaman Başbakana hakaret eden kimileri gün geldi  Başbakanın partisinde bir yerlere aday oldu.

        Zaten ben bu memlekette kimle konuşsam ya eski solcu ya da eski ülkücü. Partilerine oy vermeye bile tenezzül etmeyen insanlar bir bakmışsın en acımasız saldırıları yapıyor. Hepinizin etrafında  vardır böyle tipler. Adamlar ne yapıp edip iktidar partisinin içine sızmayı başarırlar. İktidarda bugün AK Parti varken muhafazakar olan bu tipler yarın Sosyalist Parti iktidar olsa  Che’den bile daha devrimci olurlar, Nazım’dan bile daha çok sosyalist . Zaten ülkeye zarar veren insanlar da bunlardır. a

      Bizim sistemimiz cumhuriyet de olsa, şeriat da olsa ,kominizm de olsa sadece adı değişir. Uygulamaları değişmez. Bakın size çok basit bir örmek vereyim.

      Benzin beş lirayı geçti. Bu pahalılık Anap zamanında da vardı,Demirel zamanında da, Ecevit zamanında da ve Ak Parti zamanında da devam ediyor.Ne değişti.İktidara gelen her hükümet benzini kullandı. Bütçe her açık verdiğinde benzine zam yaparak açığı kapattılar. İktidara yarın CHP gelse MHP gelse değişecek mi? Asla.

     Devrim insanların kendi içinde olmalı önce.Bu ülkede hırsızlık,arsızlık, dolandırıcılık meziyet olmaktan çıkmalı. Yolsuzluk yapanlar,pis işlere karışanlar gerine gerine dolaşamamalı hatta toplumun önüne bile çıkamamalı.

  Bu sadece siyasette değil her alanda olmalı.Bugün Avrupa’nın bile şike yaptığını resmen kabul ettiği Fenerbahçe’de başkan hala duruyor. Durmak bir yana sağo sola sataşıyor. 

 Biz zihniyetimizi değiştirmedikçe iktidar değişse bile aynı hayatı yaşayacağız. Aynı sistem bu sefer yeni iktidarın elinde zalimleşecek. Biz insani değerlerimizi koruyabilirsek iktidarda kim olmuş hiçbir önemi olmaz. Bu zihniyetle devam edersek iktidara kim gelirse gelsin aynı şikayetler döner durur başımızda kara bir bulut gibi.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141