• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Başkan Acar’la bir Pazar günü…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Marmaris Belediye Başkanı ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Acar, Turgut, Orhaniye ve Selimiye’ye yaptığı köy ziyaretlerine davet edildim. Geçtiğimiz Pazar günü öğle saatlerinde buluşup yola çıktık.

Havaların soğuk olması ve rahatsızlığımdan dolayı pek siyasilerin köy ziyaretlerine katılmıyordum. Ancak geçtiğimiz Pazar hava yağmurlu ama soğuk olmayınca bu kez ben de katıldım köy ziyaretlerine.

Başkan Ali Acar’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı, CHP Muğla İl Genel Meclis Üyesi Dursun Kaplan, Marmaris Belediye Meclis Üyesi Arzu Girginç, CHP Eski İlçe Başkanı Mehmet Oktay, CHP Marmaris Belediyesi Meclis Üyeliği Aday adayları Acar Ünlü ve Duran İlgün, MARTAB Genel Koordinatörü  Sedat Kirt, DHA Muhabiri Ali Gündoğan ve Marmaris’te yayın yapan yerel televizyon muhabirleri bulunuyordu.

Başkan Acar’la ikinci defa köy gezilerine katılıyordum. Bu sefer Turgut, Orhaniye ve Selimiye köy ziyaretleriydi.

Turgut köyüne vardığımızda, köylülerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Turgut Köyü Muhtarı Naci İşler’in köyün sorunları kendi üslubuyla anlatarak, misafirlerini yormaması ise dikkat çekiciydi.

Muhtar İşler: derelerin ıslahı, yolların tamiri ve mezarlığın düzenlenmesi. 

Zaten köylünün başka ne sorunu olur ki.

Muhtarın bunlar bizim eksiklerimiz deyince, insanlar ne sorunsuz yaşıyor. Bizlerde mi, köylerde yaşasak diyesi geliyor.

Başkan Acar’ın köylülerle sohbeti samimi bir ortamda sürdü. Birlikte çaylar içilip, sohbetler edildi.

Turgut Köyündeki esnafları ziyaret edip, hal-hatır soruldu. Gelen konuklar hoş karşılandı. Köylü milletin efendisi olduğunun farkındaydı. Ev sahipliği en iyi şekilde yapıyordu.

Diğer köylü kardeşlerimizi fazla bekletmemek gerekirdi. Başkan Acar, tek tek herkesle vedalaşıp, Selimiye Köyüne doğru yola çıkıldı.

Selimiye Köyü yağmurlu karşıladı. Sevgiyle uğurladı.

Başkan Ali Acar’ın geleceğini öğrenen Selimiyeliler kadın ve gençlerden oluşan kalabalıkla karşıladı. Selimiye Köyü Muhtarı Osman Coşkun ve Aza Deniz Kaya’nın hazır bulunduğu ziyarette köy kahvesinde bir araya gelinildi.

Muhtar Osman Coşkun, misafirlerini öyle ağırladı ki, konuklar kendi evlerinde sanıyordu kendilerini. Sorunları anlatırken muhtar Coşkun, utanıyor ve sıkılıyordu. Başkan Acar durumu fark edip, muhtarın derdine çare oldu. Yukarıda belirttiğim gibi benim köylümün sorunları. dere ıslahı, yolların onarılması ve mezarlığın düzetilmesi. Başkan Acar yanında bulunan heyetteki görevlilere not aldırdı. Ve konuların acilen çözülmesini belirtti.

Marmarislilerin yakından tanıdığı iş adamı Ali Pala’nın da orada olması toplantıya renk kattı.

Daha sonra Başkan Acar ve heyet hep beraber Selimiye sahiline inip, orada incelemelerine devam etti.

Selimiyelilerle vedalaşıp Marmaris’e dönmek için otobüse gittik. Başkan Acar, Orhaniye Köyü’nde Nedime Can ve İrfan Bilgiç’in nişan törenine davet edildiğini belirtip, “hep beraber katılalım” deyince, bizler de yağan yağmurla beraber nişan törenin yapıldığı yere vardık.

Orhaniye Muhtarı Arif Ulupınar ve köylüler tarafından karşılanıp, hazırlanan yerlere oturduk. Ben de ‘saat neredeyse 20.00 oldu birazdan döneriz’ diye düşünüyordum. Nerdeee, yemekler hazırlanmış, ilgi alaka had safhada. Eyvah dedim. Gece on bire zor eve gideriz. Aşağı yukarı o saatlerde evde olduk.

Nişanlanan Nedime Can, İrfan Bilgiç çifti, nişana gelmişken yüzükleri de Başkan taksın demişler. Başkan Acar da kırmayıp tamam deyince, yüzükleri başkan takana kadar köylü kardeşlerimizle beraber vakit geçirdik. Başkan Acar’ı köyün gençleri sürekli oyun oynamaya davet ettiler. Başkan Acar gençlere eşlik edip, gönüllerini kazandı. Ailenin sevincine ortak oldu. ‘İyi ki, köyler Marmaris’e bağlandı’ diyesim geliyor. Siyasiler için zor olsa da, köylüler için iyi oldu. Özel İdare Müdürlüğünden hizmet almak için uğraşmayacaklar artık. Belediye hizmet vermese, gelecek seçimlerde oy vermeyecek.

Orhaniye Köyünden, Marmaris’e uğurlandık. Otobüste yalnız oturuyordum. Düşünmeye ve irdelemeye zamanım çok oldu. Başkan Acar’ın çayı içilmez deniyor ya, bence çayı da içilir ekmeği de yenir. O biraz farklı. Sadece benim gibi kendini ifade edemiyor. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Başkan Acar ikinci düğüne katılmak üzere Marmaris’te bizlerden ayrıldı. Güzel bir Pazar günü geçirdik. Diğer siyasi partililerinde yapacağı köy gezilerine katılarak izlemlerimi aktarmaya devam edeceğim.

"Allah'a Emanet Olunuz"...

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141