• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Ah Profesör ÖZGÜR’üm ah!

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Hamle Gazetesi Köşe yazarı ve ‘seçim süreçlerinin aday profesörü’  sevgili Özcan Özgür’le geçtiğimiz aylarda, makalelermiz aracılığıyla bir tartışma yaşamıştık.  

 

İşte tartışmaların içindeki benim  o makalemden kısa kestit: “Çevir kazı yanmasın. Her seçimde mutlaka patronlarını ya belediye başkanı, ya da milletvekili adayı yapmaya çalışan iki usta gazeteci Özcan Özgür ve İsmail Atasever’i  tebrik ederim.  Gerçekten  çok iyi çalışıyorsunuz. Benim sizin gibi iki ‘usta’ kalemim olsa, çoktan bakan olmuştum. Güldürmeyin adamı… Her seçimde patronunuza ‘kıyak’ yapmayı bırakın da, biraz da gazetecilik yapınız.”

 

Yukarıda kısa bir bölümü yer alan ve 08 Şubat 2013 Cuma günü kaleme aldığım söz konusu yazımın tamamını www.gundemgazetesi.net adlı internet sitesinden okuyabilirsiniz.

 

Sayın Özgür, beni haksız çıkarmadı. Sağ olsun Varolsun.  Nihayet patronu dışında başka bir aday ismi üzerinde yoğunlaşmış. 28.08.2013 tarihinde “Başbakan Erdoğan Muğla’da” başlıklı makale kaleme almış. Burada diyor ki:  “Hafta sonunda Muğla’da AK Parti İl Danışma Kurulu vardı. Kurulda bir konuşma yapan AK Parti İzmir Milletvekili ve Muğla Koordinatörü Aydın Şengül belediye başkanı adaylıkları için ‘Seçilecek kişinin, teşkilatın tozunu yutması lazım’ diyordu.

Şöyle bir adı geçenlere baktım, “Hayati Nizamoğlu”nun dışında teşkilatın tozunu yutan yok!

 

Hayda oldu mu şimdi sayın Özgür?  Daha önce sizi uyarmıştık, ‘Patronunuzu bu kadar göklere çıkarmayın’ diye. Siz de iddia etmiştiniz. “O aday olmaz yapılır” diye. Ne oldu şimdi de sayın Nizamoğlu dışında teşkilatın tozunu yutmayan kalmadı.

Buradan soruyorum sayın Nizamoğlu’na; genel seçimler bittikten sonra, Muğla il ve ilçelerinde kaç defa partilileri ziyaret etmiştir? Teşkilatının hangi programına katılmıştır?

Bırakın bu ayakları sayın Özgür. Sizin patronunuz defalarca seçimlerde aday olmuş, fakat  ve hiçbirinden başarılı bir sonuç alamamıştı. Sayın Nizamoğlu’nun, Sayın “Latif Sakıcı” kadar tabanı yoktur. İstersiniz sayın İsmail Atasever’e sorunuz. 

 

O kadar işin arasında sevgili meslektaşım Özcan Özgür’ün yazdığı bir makaleyi, mahalli seçimlere yaklaşık 6 ay kala, iki sebepten dolayı gündeme aldım.

 

Bir isim hakkında meslektaşıma hak veriyorum. Sayın Nizamoğlu’nun yerine,  Ak Parti Muğla Belediye Başkan Aday Adayı olarak Muğla eski İl Tarım Müdürü sayın Ömer Bülent Arslan’dan desteklercesine söz etmesi daha iyi olmuş. Özgür, şöyle demiş: “Çünkü kendisi ‘Ülkücülüğü’ tartışılmaz, ama MHP’li olduğu iddiası ile başarılarına rağmen Muğla Tarım İl Müdürü görevinden alınıp, Kırklareli Tarım İl Müdürü görevine götürülmüştü.”

Demek ki, sayın Nizamoğlu artık eski ülkücü veya MHP’li değil. Sayın Ömer Bülent Arslan, sayın Özcan’a göre daha etkili bir isim.

Bravo demek lazım sayın Özcan’a doğru tespitte bulunmuş.

 

Hayırlı olsun.. Sayın Ömer Bülent Arslan, Ankara’daki görevini bırakıp da, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olursa, Ak Parti ile CHP arasındaki, 2-3 puanın daha kapanacağını düşünüyorum.

 

Neden MHP’de işler karışık. Marmaris’te ilçe yönetimi görevden alındı. MHP’liler, atanan yönetime karşı toplantı üzerine toplantı düzenliyorlar. Bilindiği gibi daha önce de İl yönetimi görevden alınmıştı. Partililerin, atanan il başkanı ve yönetimine karşı pek sıcak bakmadığı biliniyor. Ülkücülerin, eğer Fethiye Belediye Başkanı sayın Behcet Saatcı’nın ‘harcandığını’ görürse, İl yönetimine karşı daha büyük bir tepki vereceği iddia ediliyor. Bunları ben söylemiyorum MHP’liler söylüyor. İnşallah il yönetimi de adaylar konusunda yanlış yapmazlar. Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak.

 

“Allah’a Emanet Olunuz”…

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141