• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Acar & Durmaz

Temel IRMAK /Gönül Dostu
Acar & Durmaz
 

Acar & Durmaz Marmaris 2007'ye İmar Revizyon Planın çekişkileriyle girdi. Cuma günkü belediye Meclis toplantısı sonrasında sayın Ali Acar geçmiş basın toplantılarına rağmen konunuyla ilgili yumuşak bir açıklama yaptı. Marmaris Belediyesi'nin Karayolları'nın bulunduğu arazi ve Netsel Marina arkasında bulunan hazine arazisini belediyeye hizmet alanı olarak tahsil edilmesini istemişti. Ama kabul görmedi. İlk kez sert değil de yumuşak şekilde açıklaması dikkatimden kaçmadı. Bu adı geçen yerler Marmaris Belediyesi'ne verilebilirdi. Ancak Ak Parti Yöneticileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunulsaydı. Şuna dikkat çekmek istiyorum “Kaybeden yine Marmaris” oldu. Sayın Ali Acar Danıştay'a gideceklerini açıkladı. İnşallah Ak Parti ve Belediye Başkanı Ali Acar biraraya gelirlerde bu araziler geri verilir.

 * * *

Şimdi gelelim makalenin başlığına “Acar&Durmaz” durup dururken neden böyle bir başlık altında bir makale kaleme alıyorum. Aralık ayı içinde gerçekleşen Esnafspor yemeğinde Ali Acar ile Hüseyin Durmaz'ı aynı masada yan yana otururken görmüş yanlarına gidip “hayırdır!!” demiştim. O akşamki yaklaşma meyvesini vermeye başladı. Neden mi ? Geçtiğimiz Cuma gecesi DYP'lilerin ağırlıklı olduğu yemeğe Hüseyin Durmaz, babası Duran Durmaz'la katıldı. Yemekte yaklaşık 25'in üzerinde seçkin konuk vardı. Ali Acar gelecek yerel seçimlerde tekrar aday olacak. Suan ki belediye meclis üyelerinden en az 5 kişi değişebilir. Bunlardan Kenan Değertaş ve Mehmet Baysal ilk göze çarparlar arasında. Bu iki belediye meclis üyesinin yerini Ali Acar tabiki yenileriyle dolduracaktır. Kimlerle mi? Tabiki bunu zaman gösterecek. Bunlardan bir tanesi Hüseyin Durmaz olabilir. Çünkü Durmaz DYP'den istifa etmiş, kendisine belediye başkan adayı olacak bir parti arayışındayken, Acar “gel bizimle ol” demiş olabilir. Partilere baktığımızda da, Hüseyin Durmaz'ın aday olacağı bir partide yok. Çünkü her partinin adayı belli gibidir. Zaten Durmaz'da Doğru Yol Partisi'nden “bu partide yolum kapalı” diyerek istifa etmişti.

 

Önümüzdeki yerel seçimlerden önce genel seçimler vardır. DYP'nin barajı aşıp aşamayacağı net değilken, Durmaz'ın da orada kalması mümkün değildi. Genel seçimlerden sonra partilerde başkan adaylarının yarışları başlayacaktır. Önümüzdeki günlerde ANAVATAN Partisi'nin ilçe başkanlık seçimleri yapılacak. Bu ilçe başkanlığı seçimlerinden sonra ANAP'ında belediye başkan adayı netlik kazanmış olacaktır. Şuan ki siyasi tabloya baktığımızda en güçlü aday CHP'den M. Ali Acar'dır. Bu tabloyu gören Hüseyin Durmaz'da Ali Acar'ın ekibine katılarak önce belediye meclis üyeliğinde Marmaris'e hizmet eder. 2015'e doğruda belediye başkan adayı olur. Allah'tan bir şey olmazsa. Ali Acar, önümüzdeki aylarda kendi ekibine yeni isimler katabilir. Çünkü sokakta Acar için “menfaatçi değildir”, “kendine rant sağlamıyor”, “Marmaris için bir şey yapmaya çalışıyor” şeklinde ifadeler yer almaktadır. Eleştirenler yok mu? Var tabiki!!! Kimler??? Belediyeden kendilerine rant sağlayanlar. O kadar olacaktır. Yıllarca ruhsatsız işyerlerini çalıştıranlar, Ali Acar'ı sevmelerini zaten bekleyemeyizde. Her şey Marmaris için diyen ve Marmarislilerin daha düzenli bir şehirde yaşamasını sağlamaya çalışan bu yönetimi desteklemek lazım. Bizde yapılan yanlışların karşısındayız. Ama yapılan güzel işleri de destekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141