• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

2023 Senaryoları…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

1980 askeri darbesinden sonra yasaklı olan rahmetli Süleyman Demirel'den bir gazeteci ‘Bir Bilen’ diye bahsederdi.

Gazetecilerin istihbarat kaynakları vardır. Gazeteci istihbaratçıdan konuyu dinler, ama yine de araştırır meseleden emin olmak için.

Benim de ‘Bir Bilen’im var ve hatta geçtiğimiz akşam bir araya geldik. Bayadır görüşmüyorduk. Hasret giderdik. Sohbetimizde 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdik. ‘Bir Bilen’, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2022 yılında Meclisin kendisini fesh etmesiyle yapılacağını söyleyince şaşırdım.

-Neden 2023 yılında değil diye sorduğumda; 2023 yılında sayın Erdoğan’ın tekrar aday olma hakkının olmadığı iddia etti.

‘Bir Bilen’e nasıl bir süreç işleyecek diye sorduğunda; “Meclis kendisi 2022 yılında fesh ettiğinde sayın Erdoğan aday olacaktır. Normal bir seçimle kesinlikle aday olamaz” şeklinde fikrini ifade etti.

 

-Sabır….

‘Bir Bilen’ “Sabır, insanı maksadına en tez ulaştıran kılavuzdur” diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Sabır edeceğiz, önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerini alacağız”.

Kimle alacaksınız diye sorunca; “Sende çok sabırsızsın” dedi.

-Elli yaşındayım, her seçimlerde umutlarımız yeşerdi. Şimdi kazacağız diye düşünürken, yine kaybettik. Artık sabır edecek bir halde değilim. 2022’e kadar kim öle, kim kala.

‘Bir Bilen’ açık ve net konuştu: 2022 yılında ikinci bir Trabzonlu Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacak. Ve Cumhurbaşkanlığı sistemi mecliste kaldırılacak ve parlamenter sisteme geri dönülecek. Meclis bir kadını Cumhurbaşkanı seçecektir.

Ağızım açık ‘Bir Bilen’i dinliyorum.

Sonra dedim…

‘Bir Bilen’ “sıra yerel seçimlere gelecek” deyince, yine sözünü kestim. Cumhur ittifakı Marmaris’te yerel seçimleri kazanır. Hep de MHP adayıyla.

‘Bir Bilen’ çok hayalcisin. Biz Cumhurbaşkanlığı kazanınca, Muğla’nın bütün ilçelerinde adayları belirlemede söz sahibi olacağız.  

Hayırlısı ama bu anlattıklarınıza, ‘dereyi görmeden paçaları sıvamak’ denir.

Sen öyle diyebilirsin dedi ‘Bir Bilen’

Makalenin başlığı gibi 2023 senaryosu bu. İsimleri şuan yazmadım erken diye.   

Zaman her şeyin ilacı bakalım neler olacak.

Önce Dünya ve ülkemiz covid19’dan kurtulmalı. Ondan sonra senaryoları tekrar gözden geçirebiliriz. “Neyse ki mevlam, neylerse güzel eyler”.

 Son olarak ‘Bir Bilen’den şunu rica ettim; Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanırsanız “Nereden Buldun Yasası”nı çalıştırsın.

‘Allah’a Emanet Olunuz’

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141