• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

2021’yi Uğurluyoruz…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

 

 

 

 

2022’ye girmemize birkaç gün kaldı. Eski yılı unutmak imkansız. Covid19 mücadelesine devam edilirken, ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşayan sel ve orman yangınları 2021 yılına damga vurdu. Marmaris’imizde çıkan orman yangını yaklaşık bir hafta sürdürmüştü. Milletimiz, Orman teşkilatımızın ve Belediyelerimizin görevlileri canla başla mücadele verip orman yangınlarını kontrol altına alınmıştı. 2021 yılı Marmaris yaşayanları için çokta iyi geçmedi. Sizi bilmem ama, benim için hiç iyi değildi. Turizm sezonu covid19 virüsü yüzünden zaten en büyük yarayı aldı. Esnaflarımızın hali nicedir. Türkiye Cumhuriyetini yöneten hükümet yetkilileri gerekli tedbirleri alsalar bile bazen yetersiz kalındı. İşte hayat devam ediyor. Öyle böyle de olsa. En büyük tesellimiz covid19 virüsünün ülkemizde alınan önlemler sayesinde insanlarımız korundu. Ama şu günlerde tehlikenin daha geçmedi lütfen önlemlerimize devam edelim.

Maaşını dövizle mi alıyorsun demek bence ne saçma bir sözdür. Bugün toplu iğne bile dövizle ülkemize giriyor. Şuan bu makaleyi kaleme aldığım bilgisayarın bir arızası yüzünden daha önce 80 TL aldığımız Elektronik ürünü 395 TL aldım. Birisi bana dövizle ne işim var demesin. Bak kötü oluruz. Bir de döviz düştü. Ya fiatlar ne durumda gittim baktım aynı yerinde duruyor. Petrol ürünlerinde hala indirime gidilmedi.                                                   Efendim büyük alışveriş merkezleri denetleniyor ve ceza yazılıyor.                Sonuç…                                                                                                  Fiatlar iniyor mu? Tabi ki hayır. Firma yetkilileri kesilen cezalarına müşterilerine ödetmek için fiatlara zam yapmaya devam ediyor.

Yani anlayacağınız.

Bu işler nasıl işler…

Ömrümüzden bir yılı da geride bırakıyoruz. Bizlere düşen 2021 yılının muhasebesini yapıp ve 2022’de yaptığımız hatalarını tekrar yapmamaktır. Yeşilırmak’tan akan su gibi ömür akıp gidiyor. Yaşanacak günlerimiz azalıyor. Her günün kıymetini iyi anlayıp, ona göre yaşamalıyız. Herkesin hatası olmuş olabilir, benim de hatalarım olmuştur. O hataları tekrar etmeden 2022’yi en güzel şekilde yaşamalıyız.

Yunus Emer ne güzel söylemiş:

"Geldi geçti ömrüm benim,  Şol yel esip geçmiş gibi"

Günler böyle çabuk geçiyor ki, hemen fatura ödemeleri geliyor. Yani her dakikanın ve saatin değeri anlamak gerekir.

Geride bıraktığımız sene içinde ailelerimizden, tanıdıklarımızdan yitirdiklerimiz oldu. Allah mekanlarını cennet eylesin.

Yukarıda bahsettiğim gibi hata ve kusurlarımızı bir daha tekrarlamayalım.

Sermayelerin en değerlisi ve paha biçilmez olanı, ömür sermayesidir.

Gün, aklımızı kullanma vaktidir.

Yeni bir yıla daha girerken günleriniz, aylarınız, yıllarınız bereketli olsun. Allah herkese sağlık, sıhhat uzun ömürler nasip etsin. Yeni yılınız kutlu olsun.

(Allah’a Emanet Olunuz)

Söz: Bazen insan geri gitmek gerçekten geri gitmek zorunda kalır o ana nasıl geldiğini anlamak ve sonra ileri gidebilmek için. Paulie Marshall

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141