• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İzmir sağlığın merkezi olma yolunda

İzmir sağlığın merkezi olma yolunda
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Dilek: "Sağlık Bakanlığı Kamu Özel İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında İzmir'de yapılacak 2 bin 60 yataklı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, sağlık hizmet s

ZEYNEP HOŞGÖRÜR - İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Sağlık Bakanlığı Kamu-Özel İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında İzmir'de yapılacak 2 bin 60 yataklı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün, Ege bölgesinde sağlık hizmetlerine yeni bir boyut kazandıracağını söyledi.

Prof. Dr. Dilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Sağlık Bakanlığı Kamu-Özel İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek Şehir Hastaneleri Projesi" ile Türkiye genelinde şehir hastaneleri yapılacağını, projenin ilk etabında 15 şehir hastanesi için imzaların atıldığını anlattı.

Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü ile insanların sağlık hizmetine bakışının değişeceğini vurgulayan Dilek, "Kampüs, 715 yataklı Genel Hastane, 424 yataklı Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 380 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, 141 yataklı Onkoloji Hastanesi, 300 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ile 2 bin 60 yataklı bir merkez olacak" dedi.

Temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün yapımının 2017 yılında tamamlanmasının öngörüldüğüne işaret eden Dilek, şöyle konuştu:

"Türkerler ve Gama iş ortaklığı ile yapımı tamamlanacak kampüs, tamamı nitelikli yataktan oluşan kapasitesi, koğuş sistemini bitirecek 5 yıldızlı otel konforunda odalarıyla İzmirlinin hakettiği sağlık hizmetine ulaşmasına katkı sağlayacak. 48 mahkum yatağı, 248 yoğun bakım yatağı, 70 yenidoğan yoğun bakım yatağı, 50 kalp ve damar cerrahisi yatağı, 15 yataklı yanık ünitesi ile çok büyük bir açığı karşılayacak. Proje kapsamında İzmir'de yapılacak 2 bin 60 yataklı Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, Ege bölgesinde sağlık hizmetlerine yeni bir boyut kazandıracak.

İzmir'de sağlık başka türlü konuşulur hale gelecek. 5 bin kişiye istihdam sağlanacak kampüste bine yakın doktor, 2 bine yakın hemşire çalışacak. Park yeri dahil 600 dönüm kapalı alana yayılan kampüs, hastalara büyük bir konfor sunacak. İzmir, Ege bölgesindeki illerin merkezi konumunda ve sağlık kampüsü, 12 milyonluk nüfusa hitap edecek. Kampüs, hastaların kendilerini güvende hissedeceği, ihtiyaç duyduğu branşlarda sağlık hizmetini tek yerde alacağı önemli bir merkez olacak."

- "İzmir'in sağlık turizmindeki payını artıracak"

Prof. Dr. Dilek, sağlık kampüsünün en önemli katkısının sağlık turizmi alanında hissedileceğini, hizmet sunumuna ilişkin önemli bir boşluğun dolacağına inandığını belirtti.

Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü ile yapımı öngörülen Tepecik Entegre Sağlık Kampüsü'nün, EXPO 2020'nin kazanılması halinde kentin çalışmalarında önemli rol oynacağına dikkati çeken Dilek, "Kampüs 2017'de tamamlandığında, İzmir EXPO 2020'yi karşılamaya hazır hale gelecek" diye konuştu.

İzmir'in, ülkelerin sağlık hizmeti finansmanında büyük payı bulunan sağlık turizminden daha fazla yararlanması gerektiğini anlatan Dilek, şunları kaydetti:

"Bayraklı ile Tepecik Entegre Eğitim Kampüsleri tamamlandığında, İzmir sağlık turizmi pastasından da önemli pay alır hale gelecek. Sağlık turizmi, çok önemsenmesi gereken bir konu. Birçok ülke, sağlık turizminden elde ettiği gelirle sağlık hizmetlerinin finansmanını da sağlıyor. İzmir'in sağlık turizminde önemli potansiyeli var. Sağlık kampüslerinin tamamlanmasıyla bu potansiyeli kullanır hale geleceğiz. ABD ve Avrupa ülkeleri sağlık maliyetlerinin altından kalkmakta güçlük yaşıyor. Hizmet pahalı. Türkiye'de çok daha uygun fiyatlara yapılan ameliyatlar, ABD ve Avrupa'da yüksek maliyetle sunuluyor. Sağlık için harcanan trilyonlarca dolardan pay alabiliriz. Altyapı anlamında başlayan çalışmalarla hareketlenecek sağlık turizmi, sağlığın finansmanına büyük destek olacaktır."

Muhabir: Zeynep Hoşgörür
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141