• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Ameliyathanede aynı anda iki ameliyat iddiası

Ameliyathanede aynı anda iki ameliyat iddiası
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Taşyurt: - "Ege Doğumevi'nden başka bir yere sevki söz konusu olamayacak hastalar, gerekli sterilizasyon koşullarına uygun olarak ikinci masalarda opere edilmektedir

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, Ege Doğumevi'nden başka yere sevk edilemeyecek durumdaki acil hastalara, sterilazasyon koşullarına uygun olarak aynı ameliyathanedeki ikinci masalarda operasyon yapıldığını açıkladı.

Taşyurt, Ege Doğumevi'ndeki ameliyat salonunda aynı anda iki ayrı ameliyat yapıldığına ilişkin haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin bölgedeki 3. basamak tek eğitim araştırma branş hastanesi olduğunu, metropol alandan ve çevre illerden çok sayıda hastaya hizmet verdiğini ifade etti.

Acil ve ertelenemez operasyonlar nedeniyle, ameliyathane masası azaltma yoluna gidemediklerini belirten Abdullah Taşyurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ege Doğumevi 3. katında var olan ve başhekimliğimizce standartlara uygun hale getirilmiş olan iki rutin vaka ameliyathanesi haricinde sadece acil vakalar için 1. katta yine standartlara uygun tek masalı bir ameliyathane hizmete sunulmuştur. Sözü geçen 5. kattaki iki masalı salonlarda sadece tek vaka alınmaktadır. Ancak yukarıda açıklanan sebeplerden dolayı çok yoğun başvuru durumunda, 1. kattaki acil ameliyathanenin yeterli olmadığı hallerde ve nadir olarak 5. kat ameliyathanenin 2. masasına ikinci vaka olarak operasyon yapılmaktadır. Salonlardaki ikinci masalar aynı anda acilen hasta alınması için hazır bekletilmekte ve o aşamada başka bir yere sevki söz konusu olamayacak hastalar gerekli sterilizasyon koşullarına uygun olarak ikinci masalarda opere edilmektedir."

Acil durum söz konusu olmadıkça her salonda tek hastanın ameliyata alındığını ifade eden Taşyurt, ameliyatların enfeksiyon oranlarının kontrol komitesince yakından takip edildiğini, 2013 yılı için bu oranın %0.2 ile dünya standartlarına eş değer olduğunu bildirdi.

Ulusal Hastane Sürveyans Ağı'na (UHS-A) günlük ve aylık veriler şeklinde bildirilen enfeksiyon oranlarının da takip edildiğini belirten Abdullah Taşyurt, 2010-2011-2012 yılları ortalamasının Türkiye'deki enfeksiyon oranları en düşük hastaneler sıralamasında ilk yüzde 10'luk dilimde yer aldıklarını da kaydetti.

Abdullah Taşyurt, açıklamasında ,"Sterilizasyona uygun olarak nadiren gerçekleştirilen bu vakalara yönelik yapılan kontrol muayenelerinde de enfeksiyon olmaması sağlığa aykırı bir durum olmadığının göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141