• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

YENİ BİR YIL MI, HADİ HAYIRLISI

Korcan Yiğit

Yeni bir yıl mı diyorsun... Kime göre ve neye göre. Ne fark olacak hayatımızda, dün ve bugün arasında. Sabah uyandığımızda ekmek ucuzlayacak mı yada ev sahibi kiradan muaf mı tutacak bizi. Güneş batıdan doğup doğudan mı batacak, ne olacak yani. Haciz dosyan işlemden kaldırılıp kredi borçların silinecek mi. Dün mutsuzdun da bir an ne değişecek hayatında ki yüzün gülecek, söyle. 

Öncelikle 1 Ocak tarihini yılın başlangıcı olarak kim ayarladı ve bir yılı 12 aya kim böldü. Ayları günlere bölerken kimini 30, kimini 31 gün olarak kim birledi. Ve Şubat'ın ne suçu vardı da 28 günde kaldı. Sonra 28'in az olduğu farkedilmiş ki 4 yılda bir artık yıl hesabından daha önce hesaba katamadıkları 1 günü Şubat'a ekleyip 29 gün demişler. 

 

Enteresan bir hal yani...

Bir şeylere inanmışız, sonra buna bir de açıklama yapmışlar ona da kanmışız, bu doğru demişiz, doğru olduğuna inandırılmışız. Başka bir seçenek sunulmamış ki önümüze. Din gibi... "Din budur, inanırsan cennetlik, inanmazsan cehennemliksin" dedikleri gibi. Asla sorgulayamazsın, asla araştıramazsın. Zaten araştırsan ne yazar, pek çok şey hurafeden ibaret. Yok ki yazılı bir kayıt, yok ki bir tarih dökümü... Ve enteresandır, ilk dönemler babadan oğula geçmiştir peygamberlik ve hala insanlar buna bir gram şüphe duymadan inanır. Tek bir dini değil, bütün ilahi dinlerin temelini kastediyorum. Hepsinin başlangıcı Hz. Adem'dir ve onun oğlu Hz. Şit yine peygamberdir. Tıpkı Hz. İbrahim peygamberin oğulları Hz. İsmail, Hz. İshak peygamberler ve Hz. İshak peygamberin oğlu Hz. Yakup ve onun da oğlu Hz. Yusuf'un da peygamber olması gibi. 

Hayat denilen şey tamamen bir kurgu. Birileri 

 

böyle bir düzen kurmuş yüzyıllar boyunca insanlık sorgusuz sualsiz uymuş, uyumuş. Ne zamanın dilimi var aslında ne inancın gereği. Her doğan gün yeni bir hayat ve her batan gün zamanın sonunu gösterir, gerisi hikaye. Gerçi bu  kavram da sadece Dünya gezegenine göre. Yoksa evrene zaman biçmek mümkün mü...

İnsan, hayatı ve yaşamı sadece bu Dünya gezegeni üzerindeki donelere ve hesaplamalara göre varsayarak belli kuramlar üretiyor. Büyük resmin farkında değil. Kim, kimden aldığı yetki ile yön verdi insanlığa. Kim, kime göre düzenledi zamanı ve inancı. Cevap mı! Şu an en çok muhtaçlığını hissettiğiniz şey, para.

Mutluluğu, huzuru, aşkı, sevgiyi, sağlığı, başarıyı, hükümdarlığı tamamı ile paraya bağlamış insanlık. Paran yoksa insan değilsin. Paran yoksa kölesin, inanç özgürlüğün yok. Paran yoksa bir hiçsin, sevilmeye değer bir yanın yok. Paran yoksa 

 

açsın, işleyecek toprağın yok. Paran yoksa ölüsün, tedavi olma lüksün yok. Paraya yön veren hayatına yön veriyor ve sen buna yaşamak diyorsun, sorgulamıyorsun. 

Bir kısır döngü, yine yeni bir yıl, yepyeni bir yıl. Yeni umutlarla geliyor, yine insanlar bu yeni yıldan çok şeyler bekliyor. Ben de güzel temennilerimi sunuyorum, herkese sağlıklı, keyifli bir yıl diliyorum.

Ama çok kaptırmayın kendinizi bu hayallere, şahit olacaksınız ki; Ertesi gün değişen hiçbir şey olmamış gerçekte, ne dünyada, ne de ülkemizde. Bana inanın. 

Yalancı mıyım?

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141