• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

MIKE TYSON ve MESUT ÖZİL

Metin Cangör

Değerli okurlar bir Avrupa gazetesinde geçen gün bir yazı vardı ve başlığı ''Mike Tyson ve Mesut Özil'' idi. Aldım ve okudum.  Mike Tyson'un bir tanıdığı kanalı ile Türkiye'de bir boks kulübüne boksör olarak geldiğini yazıyordu. Kalacak yerde bulmuşlar.  Tyson antrenmana çıkıyor ve kulüp antrenörü kendisine yer gösteriyor. Tyson ısınmak istiyor ve sonrada antrenman için bir rakip soruyor.  Antrenör ''işte burada ısınabilirsin sonra ben sana antrenman yapman için bir boksör gönderirim diyor. Tyson ısınıyor ve aradan 40-45 dakika geçiyor. Sonra yanında genç bir çocukla Antrenör geliyor yaklaşık 70-80 kilo. Tyson ''bu nedir?'' diye sorunca Antrenör antrenman için istediğin boksörü getirdim diyor.   Tyson antrenmanı bırakıp giyinip kendisini Türkiye'ye getiren adamı arıyor ve ''ben Amerikaya  dönüyorum bunlar bu işi bilmiyorlar'' diyor ve dönüyor.

Bu durumu aynen Mesut Özil için düşünmüşler. Mesut Almanya, Avrupa ve Dünya şampiyonu oldu futbolda. Türk Futbolu ise tarihte bir defa çok az maç yaparak hasbel kader Dünya 3.cüsü olmuştu. Şimdi bu Almanya, Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmuş oloan Mesut Özili hangi  antrenör çalıştıracak? Yani kim futbolu öğretecek?  Kapıkule'den her çıktığında yenilmiş olan eski futbolcular mı?

Nitekim öğretemediler...

Fenerbahçede çok genç bir Arda Güler var. İyi futbolcu olabilecek gibi görünüyor. Göreceksiniz işi bilmedikleri için iyi yetiştiremeyecekler ve yüksek seviyelere çıkamayacak. Bunu bazıları bildiği için böylelerini genelde yurtdışına gönderiyorlar.  Burada anlatılmak istenen işi bilmemek ve disiplinsizliktir. Futbolcudan antrenör olmaz mı? Elbette olur ama onun yabancı dil bilgisi kafi  olmalı yabancı ülkelerdeki araştırmaları takip edebilmeli ve bunları uygulayabilecek kapasitede olmalıdır.

Yoksa kursa gidip antrenör olmak o kadar zor bir iş değildir. 

Jupp Derwall bile Türk Milli Takımına antrenör olduğu zaman yardımcısı Mustafa Denizli'yi ilk fırsatta Alman 2.ci lig takımı Aachen'e göndermişti  biraz görüp öğrensin diye. 

Bakınız bugün dünyanın en iyi ve en başarılı Futbol Antrenörlerinin başında gelen İngiliz Liverpool Antrenörü Jürgen Klopp amatör bir futbolcu idi. Liseyi bitirdikten sonra Frankfurt Üniversitesinde Beden Eğitimi tahsili yapmış ve mezun olmuştur. Yine amatör kümeden  başlayarak Mainz takımı ile 1.ci lige çıkmış oradan Borussia Dortmunda geçmiş ve orada da Almanya şampiyonluğunu kazanmıştır.

Jürgen Klopp fevkalade akıcı olarak İngilizce bilmektedir.  Şimdi ben soruyorum Türkiye'de bu eğitim ve yabancı lisan bilgisi düzeyinde  kaç tane Antrenör var? 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141