Marmaris yatlara dar geliyor

Marmaris  yatlara dar geliyor
Marmaris, yabancı yatçıların da Türkiye'deki en büyük gözdesi. Ancak, marinaların yetersiz olduğu, bu sebeple gelen taleplerin karşılanamadığı belirtiliyor.


Her yıl yaklaşık 1,5 milyon yabancı turisti ağırlayan, İstanbul ve Antalya'dan sonra Türk turizminin en büyük lokomotifi Marmaris, yabancı yatçıların da Türkiye'deki en büyük gözdesi. Ancak, marinaların yetersiz olduğu, bu sebeple gelen taleplerin karşılanamadığı belirtiliyor. Buna kanıt olarak da, Türkiye'nin en fazla yat ağırlama kapasitesine sahip ilçede bulunan 4 marinada da doluluk oranlarının kışa rağmen yüzde 90'nın altına düşmemesi gösteriliyor.

770 tekne barındırma kapasiteli Netsel Marina'nın Genel Müdürü Zafer Ergül, büyük yatların rezervasyon taleplerini yer yokluğundan reddetmek zorunda kaldıklarını kaydederek, “Kışa rağmen doluluk oranımız yüzde 90'ın altına inmedi” dedi.
Deniz Turizmi Birliği (DTB) Başkanı ve Marmaris'e bağlı Orhaniye Köyü'ndeki Martı Marina'nın Genel Müdürü Ercan Güneş Tutar da, bahar aylarıyla birlikte yatçıların taleplerini karşılayamaz hale geleceklerini söyledi.
Marmaris'teki marinaların sayısının artırılması gerektiğini savunan Güneştutar, şöyle konuştu: “Türkiye'de bulunan tüm marinalar toplam kapasitesi 15 bin, Marmaris'inki ise 4 bin. Ancak Türk yatçılığının kalbinin attığı ilçeye duyulan ilginin giderek artması, talebin karşılanamamasına yol açıyor. Bakın kışın bile ilçedeki marinalardaki ortalama doluluk oranı yüzde 90. Baharla birlikte söz konusu marinalar, talepleri karşılayamayacak. Marmaris, kapasitesinin yetersizliği nedeniyle çok sayıda zengin yatçıyı konuk edemeyecek. Sadece Marmaris değil, ülke ekonomisi de potansiyel bir gelirden olacak.”
YENİ MARİNALAR YAPILMALI
Yat turizminden daha fazla kaynak elde edilmek isteniyorsa, Marmaris'te yeni marinaların inşa edilmesi gerektiğini savunan Güneştutar, “Ege ile Akdeniz'in kesiştiği yerdeki Marmaris, özellikle mavi turcuların adeta zorunlu güzergahı. İlçeye yapılacak yeni marinalar da boş kalmayacaktır. Ancak adres, şu an etrafında 3 marinanın bulunduğu Marmaris Körfezi değil civardaki koylar olmalıdır” dedi. (Haber: Ender TÜRKKAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.