Kemal Abdullahoğlu’ndan eğitimde fırsat eşitliği çağrısı

Kemal Abdullahoğlu’ndan eğitimde fırsat eşitliği çağrısı
Haber / Temel Irmak

Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu, yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de eğitim sisteminin fırsat eşitliği, eğitim kalitesi ve öğrencilerin düşünme becerileri açısından yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Kars’taki öğrenciyle İstanbul’daki öğrenciye benzer imkânlar

Bölgeler arasındaki eğitim imkânı farklarının giderilmesini isteyen Abdullahoğlu, “Kars’ın bir ilçesindeki öğrencimizle İstanbul veya Ankara’daki öğrencimizin eğitim imkânlarının birbirine yakın olması gerekiyor. Eğitimde fırsat eşitliği dediğimiz şey budur” dedi.

Tarih dersleri için karşılaştırmalı eğitim önerisi

Mevcut sistemin öğrencileri ezbere yönelttiğini savunan Abdullahoğlu, eğitimin temel amacının araştıran, öğrenen ve sorgulayan bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti. Tarih derslerinin karşılaştırmalı bir yöntemle işlenmesini öneren Abdullahoğlu, bu yaklaşımın öğrencilerin olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurmasına yardımcı olacağını ifade etti.

“Gençler geleceğini Türkiye’de kurabilmeli”

Üniversite eğitiminde kaliteye ve mezunların geleceğine öncelik verilmesi gerektiğini belirten Abdullahoğlu, Adalet Partisi olarak gençlerin Türkiye’de çalışmasını, üretmesini ve ülkeye katkı sağlamasını hedeflediklerini söyledi. Abdullahoğlu, partisinin bu hedef doğrultusunda çalışacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.