Fenerbahçe

Sevgili okurlar ülkemizin güzide kulübü olan Fenerbahçeyi son günlerde izliyorum ve bizim daha medeniyete çok yolumuz olduğunu görüyorum. Bundan 10 yıl evvel ondan bundan borç alan Fenerbahçe bir seçim yapıyor ve tek bir oy farkla Aziz Yıldırım Başkan oluyor. Aziz Yıldırım Fenerbahçe kulübünü, (bana göre), çukurdan alıyor ve Avrupa'nın ortasına getiriyor. Fenerium kuruluyor, stadyum yapılıyor, maaşlar tıkır tıkır ayın birinci günü ödeniyor ki Türkiye'de bunu yapan özel sektör parmakla gösterilir.

 

Kredi kartları yapılıyor, kombine biletler satılıyor ve Fenerbahçe herşeyi ile modern ve batılı bir Futbol Kulübü oluyor. Aziz Yıldırım kendi kafasına uymayan birkaç arkadaşından da ayrılıyor.

 

Şahsen Fenerbahçe Stadını 1960'lı yıllarda çok iyi bilen biri olarak birkaç yıl evvel gittim ve gördüm. Ne yalan söyleyeyim en az Stadyum kadar alttaki müzesi de beni etkiledi. Tek kelime ile harika.  Yıllar geçiyor Fenerbahçe 100.yılını kutluyor ve şampiyon oluyor. Herkes Aziz Yıldırımı öve öve bitiremiyor.
Daha sonra Aziz Yıldırım istifa ediyor yine herkes etmesin diye ellerinden geleni yapıyor ve Aziz Yıldırım geri dönüyor. 
Şimdi Fenerbahçe başarısız, yeniliyor. Bu sefer aynı insanlar Aziz Yıldırım istifa diye bağırıyor. Bu nasıl bir ahlaksızlık ve karaktersizliktir? İnsanları suçlamadan önce o insanın yaptığı iyi şeylerle kötü şeyleri teraziye koyup tartacak kadar dahi eğitim almamış ama maalesef ellerinde diploma olan insanlar nasıl olabilir. Formanın rengi bunların gözlerini kör etmiş.

Hangi kulüp ve hangi insan olursa olsun toplumlarda vefa duygusu olmazsa bunun yerini kavgalar alır, nitekim alıyorda. Hatasız kul olmayacağını, Aziz Yıldırım'ın da elbette hata yaptığını ve de yapacağını düşünemeyip, kabullenemeyen insanlar geleceğimize de kötü örnek oluyorlar. 


Hani içimden düşünüyorum 100 küsur devlet bize vize koymuş buna üzülmüyoruz da, Fenerbahçe yenildi ve Aziz Yıldırım ile Aragones yanlış yaptı diye üzülüyoruz.
 
Bu eğitim sistemi kökten değişip çağdaşlaştırılmadıkça burnumuzun moktan kurtulmayacağı belli olmuyor mu?.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi

hangi kriz..

18 Temmuz 2009 Cumartesi 23:39

GAZETECİLİK ve DAĞITIM

09 Nisan 2009 Perşembe 19:20

KARAYOLLARI‏

07 Nisan 2009 Salı 21:15

SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRİRKEN‏

07 Nisan 2009 Salı 00:22

TURİZM..

14 Mart 2009 Cumartesi 12:48

TURİZM

14 Mart 2009 Cumartesi 12:45

ZEKİ EREN

12 Mart 2009 Perşembe 09:42

KENAN EVREN KÜRSÜSÜ‏

09 Mart 2009 Pazartesi 10:14

BAĞIŞ VE RÜŞVET

05 Mart 2009 Perşembe 11:31

GERÇEKTEN UTANILACAK DURUM

04 Mart 2009 Çarşamba 10:09