Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan kurmaylarına 29 Martta yapılacak olan yerel seçimler de özellikle Marmaris'i istiyorum demesi üzerine İktidar Partisi Marmaris için adeta seferber oldu. Önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ardında da Eski İç işleri Bakanı AbdülKadir Aksu Marmaris'e gelerek Ali Doğan Tugay'ın seçim programlarına katılarak destek oldular.
Önümüzdeki günlerde de birçok Bakanının Marmaris'e gelerek Ak Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay'ın seçim programlarına katılarak destek vereceği konuşuluyor. Evet, görünüyor ki İktidar Partisi Marmaris'e çok önem veriyor ve istiyor. Bunun için turizm babası Marmaris'in abisi Ali Doğan Tugay'ın kazanması için bütün imkanlarını seferber ediyor.
Öncelikle şöyle bir düşünelim Marmaris'in iktidara ihtiyacı var mı? Bütün doneleri masaya yatırdığımızda evet Marmaris'in bazı konularda İktidara ihtiyacı var.
Bunlar nelerdir?
1- Marmaris kalburu olan MARİÇ-BELBİR'in borcunun yapılandırılması.
2-Aksaz yolunun açılması.
3- Kültür Merkezinin yapılması.
Belki Kültür Merkezi için olmaya bilir. Bu üç konuda Marmaris'in iktidara ihtiyacı var.
29 Martta Ali Doğan Tugay seçildiğinde bu konuların üstesinden gelir mi bilemem ama görünüyor ki İktidarın Marmaris'e önem vermesi bu konularında çözülmesinde destek olacağı düşünülüyor.
Birde Ali Doğan Tugay'a öz eleştirim olacak
Listeler kazanacak adlı yazdığım makalenin ardından açıklanan listelerde Doğan Tugay'ın listesinde Marmaris'te 4 bin'in üzerinde Karadenizli seçmen olmasına rağmen üst sıralarda Karadenizli olmaması düşündürücü. Ahu Hetman'ın sahibi ve Baş Hekimi Sahir Ökten, Sosyal demokrat duruşu ile Ak Parti Belediye Meclis üyeliğinde yer alması Ali Doğan Tugay için doğru seçim. Fakat listesinin üst sıralarına Karadenizli alması büyük bir strateji hatası diyebilirim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.