• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

ZORU BİTTİ

Güven KARABENLİ

Benim güzel "F" vitaminlerim Şu zor günlerimde bana duygulu, candan mesajlarınızla, telefonlarınızla moral verdiniz, arkamda durdunuz, yalnız olmadığımı hissettirdiniz , güç verdiniz. Çoook teşekkür ederim.

Taşınma başarı ile tamamlandı. Yerleşme faslı devam ediyor, yorucu ama zevkli. Bana dostlarım ellerinden geldiği kadar yardımcı oldular. Önce Gül taşınmadan önce evimin mutfağını elden geçirdi ve gereksiz eşyaları attık. Sonra okurlarımdan Nurten ve Mustafa çifti bana her alanda yardımcı oldular. Hatta Nurten evde
Yemek kokusu olsun dedi mutfakta yeşil fasulye pişirdi afiyetle yedik. Kızcağız tam 12 saat hiç durmadan temizlik yaptı. Mutfak kolilerini açtı, Herşeyi teker teker yıkadı, yerleştirdi. Eşi Mustafa taşınma sırasında sağ kolum oldu bana her alanda yardım etti.

Ve ,Nuraycığım. Benimle yıllarca birlikte çalışan sevgili çırağım. Şimdi başarılı bir sigortacı. Koştu geldi. Benimle herşeyi koliledi, taşıdı, yerleştirdi. kolileri açtı, mutfakta Nurten 'e yardım etti, ortalığı toparladı, dolapları sildi, buz dolabını temizledi. Meğer buzdolabım beyazmış.

Kızım Bahar ve Nuray ile dolapları yerleştirdik giymediğim giysileri attık. Temiz olduklarına inandığım ne çok kirlim varmış meğer. Onlar çıkardıkça ben utandım. Renkten renge girdim. Kadınlar temiz insanlar arkadaş.

Canlarım dualarınız, samimi dilekleriniz bana yardımcı oldunuz. Eminim eğer Marmaris'te yaşıyor olsaydınız koşa koşa gelir bana yardım ederdiniz. Bu arada çok güzel bir şey oldu sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.

Taşınma sırasında jipimin arkası eşyalarla dolu yeni evime geldim. Arabadan yükleri indirirken karşı apartmandan güleryüzlü bir genç indi yanıma geldi." Hocam günaydın, sana yardım edebilir miyim? Diye sordu." Size zahmet olmasın" dedim. " Zahmet mi olur hocam" dedi ve herşeyi birlikte yukarı çıkardık.

Teşekkür ettim. Elini omzuma koydu." Hocam yoruldun gel bize çıkalım da eşim bize bir yorgunluk kahvesi yapsın" dedi o kadar şeker ve candan teklif etti ki. Yukarı çıktık ayağıma terlik verdi. Eşiyle tanıştırdı. Üç çocuk. İki erkek bir kiz. Erkeklerden biri daha yedi aylık bebek. Uyuyor nasıl güzel nasıl güzel. "Eşimle çocukluk aşkıyız" dedi. Birbirlerine öyle sevgiyle bakıyorlardı ki.

Çocuklar geldiler, sarıldılar ellerimi öptüler. Ben de onlara sarıldım öptüm. Aslen Tatvanlılar, kürt asıllılar. Konuştuk, sohbet ettik, güldük, dertleştik. İçimden bizi kutuplaştırmaya çalışanlara defalarca sövdüm, lanet okudum. Sonra müsâde istedim, ayrılırken evin beyi eğildi ayakkaplarımı çevirdi.

Dün gece bizim ekiple çalışırken zil çaldı. Karşıdaki komşum. "Güven Abi sana yemek getirdim kapıyı açar mısın? Dedi. Kızcağız içli köfte yapmış. Seni görüyoruz, çok yoruluyorsun, boğazımızdan geçmedi, senin canın ne istiyorsa söyle ben yaparım" dedi.

Biliyor musun 20 yıldır ilk kez komşum bana yemek getirdi" dedim. İkimiz de duygulandık.

Yaa benim " canım "F vitaminlerim hala güzel insanlar var ve garip kuşun yuvasını hala Allah yapıyor.

İşte Kanada'dan Türkiye'ye dönülür mü sorusuna bir cevap daha.

Her şey daha güzel olacak. Benim hala ümidim var ve sizlere daha neler yazacağım neler.

Şimdilik hoşçakalın. Çalışmam lazım. İşler beni bekliyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141