• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Herkesin, Küresel Ekonomik Krizin Ardından Çıkan Dedikoduları Bir Kenara Bırakıp İşine Bakması Gerektiğini Söyledi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Herkesin, Küresel Ekonomik Krizin Ardından Çıkan Dedikoduları Bir Kenara Bırakıp İşine Bakması Gerektiğini Söyledi.


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, herkesin, küresel ekonomik krizin ardından çıkan dedikoduları bir kenara bırakıp işine bakması gerektiğini söyledi.


Ünlü işadamı Zorlu, Erciyes Üniversitesi İşletme Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen 'Erciyes'in Zirvesi 2' isimli liderlik ve girişimcilik konulu bilgi şenliğine katılarak Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Öğrencilere Zorlu Grubu'nun dünden bugüne kuruluş öyküsüne anlattı. Başarılı bir sanayicinin burnunun iyi koku alması gerektiğine inandığını aktaran Zorlu, Bursa'daki fabrikayı 'yapacaksan en iyisin yap' ilkesini benimseyerek kurduklarını söyledi. Ardından 1970'te Taç markasını ortaya çıkardıklarını aktaran Zorlu Grubu'nun patronu, şunları söyledi:


"1975'te ilk defa dışarı çıktık. Çok zorluklar çektik. Tarzanca İngilizcesiyle anlaşarak ilk makinemizi aldık. 1994 yılında Vestel'i toprağa gömerken satın alarak bugün 15 milyon televizyon, 10 milyon uydu alıcısı, 10 milyon beyaz eşya üretim kapasitesine ulaştık. Bunlar hiç kolay olmadı. Kendimize bir hedef belirledik, kısa vadeli düşünmedik. Yenilikçiliğe çok önem veriyoruz. Araştırma geliştirme departmanında 700 mühendis çalıştırıyoruz. Bunların sonucu olarak günümüzde 122 ülkeye ihracat yapıyoruz."

Küreselleşen dünyada oluşan kıyasıya rekabet ortamını 3. Dünya savaşına benzeten Zorlu, "Ben 3. Dünya savaşı çıkacağına inanmıyorum. Çünkü bu savaş zaten 30 yıldır var. Küreselleşen dünyada ticarette oluşan rekabet ortamı savaş gibi sürüyor." ifadelerini kullandı. Bu ortamda kalkınmış ülkeler devletini, kurumlarını ve ailelerini korurken Türkiye'de insanların birbiriyle uğraştığını vurgulayan Zorlu, "Geçtiğimiz günlerde basından arkadaşlar arıyor '7 bin işçi çıkartmışsınız' diyor. İlk kendisinden duyuyorum. Daha 2 gün önce Taç fabrikalarının kapatıldığı dedikodusunu duyan bir muhabir aradı. İnsanlar birbirlerini yıpratmak için çeşitli dedikodular ortaya atıyor. Dünya ise dayanışma içinde ticaret savaşını sürdürüyor. Bu tür dedikodulardan uzak durup bir an önce işimize bakmalıyız." siteminde bulundu.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Ekrem Erdem, Zorlu'ya konuşmasının ardından günün anısına plaket verdi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141