• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yerel seçimlere doğru

Yerel seçimlere doğru
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım: "Yollardan demiryollarına, havaalanlarından iletişim yollarına birçok alanda, hayatımızı, insanımızın hayatına dokunan, günlük yaşamımızı etkileyen her türlü projeyi büyük başarıyla gerçekleştirdik

AK Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yollardan demiryollarına, havaalanlarından iletişim yollarına kadar birçok alanda, insan hayatına dokunan, günlük yaşamı etkileyen her türlü projeyi büyük bir başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yıldırım, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni yaptığı ziyarette, 30 Mart 2014'de yapılacak yerel seçimlerde partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalara başladıklarını, sivil toplum örgütlerine nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk'ün bir olay vesilesiyle erken saatlerde gözaltına alındığını, bunun bilgisine yeni vakıf olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"İzmir'i anlatacak değilim. 11 yıl boyunca İzmir'e yaptıklarımız da ortada. Devam eden projelerimiz de ortada. Şunu rahatlıkla sizlerle paylaşabilirim. 11 yıl Türkiye'nin her köşesinde 4 bin tane gerçekleştirdiğimiz proje var. Yollardan demiryollarına, havaalanlarından iletişim yollarına birçok alanda hayatımızı, insanımızın hayatına dokunan günlük yaşamımızı etkileyen her türlü projeyi büyük başarıyla gerçekleştirdik. Son günlerde yapılan bir araştırmada, Türkiye'de devletin ve bütün kurumlarını yerel yönetimler dahil yaptığı hizmet kalemlerinin sayısı 7 bin 500 civarında. Bu 7 bin 500'ün içerisinde bin 200 hizmetle en büyük payı alan en büyük sorumluluğu alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı. Yani hizmet anlamında en yaygın hizmeti sunan bir bakanlık. Bizden sonra Sağlık Bakanlığı geliyor. Ülkede eğer ulaşım, iletişim, denizcilik, altyapı gelişirse o ülkenin ticaretinin artmasını da, eğitiminin kalitesini de, sağlığı da konuşabiliriz. Her şey altyapıya bağlı. Bu bakımdan Türkiye'de son 11 yıl büyük başarılarla dolu bir zaman dilimidir. İzmir'e yaptığımız büyük projeler, altyapı projeleri bir kısım bitti, bir kısmı devam ediyor. 35 İzmir 35 Proje devam ediyor ama İzmir yerel seçimler kampanyasıyla birlikte önümüzdeki günlerde İzmirli hemşehrilerimize yerel anlamda sosyal, kültürel içerikli, istihdama yönelik, altyapı, şehir planlamasına yönelik projelerimizi de peyderpey hemşehrilerimizle paylaşacağız."

Binali Yıldırım, Yusuf Öztürk'ün gözaltına alınmasıyla ilgili, "Geçmiş olsun diyorum. Aslında geçmiş olsun diyecek de bir şey yok. Henüz içeriğini, detayını da bilmiyoruz ama tabii ki bu konunun özenle değerlendirilmesi gerektiği de, ayrıca bunu da bir yere not ediyoruz" dedi.

- "15 gün önce savcılığa gittim"

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh ise Yıldırım'ı ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.

Şube Başkanı Yusuf Öztürk'ün bir soruşturmadan dolayı bilgisine başvurulmak üzere sabah emniyete götürüldüğünü dile getiren Dologh, şunları kaydetti:

"Önemli bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Çünkü Yusuf'un ihaleyle bir ilgisi yok. Ama şimdi Bakan Bey'e de arzettim. Bundan 15 gün önce de savcılığa gittim. Liman başkanlığıyla ilgili, rüşvetle ilgili... Zaman zaman iş yapanlar böyle oluyor. İş yapmayalım değil iş yapmaya devam edeceğiz. Bu yükler illa taşınacak. Tabii ki kim taşıyacak. Bilmiyorum emniyet mi taşıyacak yoksa savcılık mı taşıyacak. En doğrusu bizim taşımamız daha doğru olur. Çünkü biz taşıma işini biliyoruz."

Muhabir: Ramazan Ercan
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141