• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Unakıtan piyasalara seslendi

Unakıtan piyasalara seslendi
Küresel kriz Türkiye'yi ne kadar etkileyecek? Maliye Bakanı Unakıtan piyasalara mesaj yolladı.

Piyasalara güven mesajı veren Unakıtan, Türkiye'nin güvenli ülke olduğunun altını çizdi. Esnafa ve reel sektöre ucuz kredi müjdesi verdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan NTV'nin yayınına katıldı. Türk bankalarının en güvenilir bankalar olduğunu belirten Maliye Bakanı Unakıtan, “Bankacıların nefesini bile izliyoruz. Reel sektöre omuz vereceğiz, mali disiplini sıkılaştıracağız. Yurtdışındaki Türk paralarının getirilmesi için çalışma yapıyoruz” dedi.

Krizin dünyada her şeyi değiştireceğini belirten Unakıtan, “Batıda yangın bacayı sardı, dalgalı sularda herkes kendi gemisine bakmalı” dedi.

BANKICILIKTA SIKINTI YOK
“Türkiye'de tedbir alınmıyor” eleştirilerinin yanlış olduğunu belirten Unakıtan şunları söyledi: “Bankacıların nefesini bile takip ediyoruz, bankacılığımız sağlam. Londra'dan bakınca Türk bankaları en güvenilir bankalardır. Yangın olmayan yere su sıkacak halim yok ya kardeşim.

TEDBİRLER ALINIYOR
Kendime göre tedbirim nedir, mali disiplini daha da sıkılaştırmamız lazım. 2009 bütçesini çok sıkı bir şekilde hazırlıyoruz. Büyüme rakamında değişiklik olabilir. Bu kriz bizi etkiliyor, büyümemiz daha az olacak. Gelen dalga neler getiriyor? Faizleri yükseltiyor, kredi imkanını kısıtlıyor, büyümeyi azaltıyor. Buna göre tedbir almamız lazım. Geceyarılarına kadar çalışıyoruz. Paniğe kapılmanın alemi yok. Türkiye'nin içinden gelen bir sıkıntı yok.”

HERKES HESABINI İYİ YAPSIN
“Tedbirleri alıyoruz, herkes rahat olsun yatsın demiyorum” diye konuşan Unakıtan vatandaşlara uyarılarda bulundu: “Herkes tedbirli olsun, dövizle borçlanmaya dikkat etsin. Ayağını yorganına göre uzatsın, hesabını iyi yapsın.”

REEL SEKTÖRE UCUZ KREDİ İMKANI GELİYOR
Türkiye'nin hâlâ güvenli bir liman olduğunu ve kaydeden Unakıtan tedbirlere ilişkin olarak şöyle konuştu: “Biz mali disiplinle yetinmeyeceğiz, mali kural getireceğiz. Krizden etkilenecek olan reel sektöre ve orta ve küçük boy işletmelere biz ucuz kredi temin etmek için bütçede çalışma yapıyoruz. Onların kredi erişimine kolaylık sağlayacağız; reel sektöre daha fazla omuz vereceğiz. Yurtdışına çıkmış Türk vatandaşlarına ait paraların Türkiye'ye getirilmesi için adım atılacak. Çalışmalara Maliye olarak başladık; hazırladığımız tasarıyı yakında Bakanlar Kurulu'na sunacağız.”

PİYANGO VE ELEKTRİK ÖZELLEŞTİRMESİ YAPILACAK
Özelleştirme sürecine ilişkin bilgi veren Maliye Bakanı, küresel krize rağmen Milli Piyango'da bu ay ihaleye çıkılacağını, elektrik özelleştirmelerinin de süreceğini söyledi. Unakıtan, Halkbank'ta ise piyasalara göre karar vereceklerini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141