• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Turizm Ve Sanat Buluşması Etkinliklerle Devam Ediyor.

Turizm Ve Sanat Buluşması Etkinliklerle Devam Ediyor.
Kalimerhaba Derneği tarafından projelendirilen Turizm ve Sanat buluşması etkinlikleri Grand Yazıcı Mares Hotel’de Karma Güzel Sanatlar ve Geleneksel El Sanatları Sergisi’nin atölye çalışmaları ile sürüyor.

11 Temmuz Cuma günü Ahşap Oyma Hat Sanatçısı Durmuş Turanoğlu’nun Marmaris esnaf ve Sanatkârlar Derneği Muhiddin Onay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Ahşap Oyma Hat Sanatı Atölye çalışmasına ilgi gösterenler bu sanatın incelikleri konusunda bilgilenerek bizzat tatbikatında bulundular. Yine aynı gün Aktör Ressam Hikmet Karagöz’ün Marmaris esnaf ve Sanatkârlar Odası Ahmet Altıntaş Kütüphanesi’nde Çocuk Okurlarla gerçekleştirdiği söyleşi çocukların Hikmet Karagöz’e yönelttiği birbirinden ilginç sorularla renklendi.
Marmaris Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’ın da katıldığı etkinliklerin, sezon boyunca değişik sanatçıların katılacağı “Turizm ve Sanat”  projesi içinde tekrarlanacağını söyleyen Kalimerhaba Derneği konuk sanatçısı Durmuş Turanoğlu bu projede yer almaktan onur duyduğunu belirtti.
Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız “Muhiddin Onay Kültür Merkezi’miz Geleneksel El Sanatlarımızın günümüzde canlı kalarak bölgemize gelen turistlere bu konuda uygulamalı bilgileri aktarmakta ve esnafımızın sattığı ürünlerin yapımı ile geçmişi konusunda herkesin fikir sahibi olmasını sağlamaktadır. Ayrıca burada açılan kurslarda yetişenler Geleneksel El Sanatlarımızın yeni kuşak temsilcileri ve her biri turizm sektörüne gönüllü hizmet veren elçilerdir. Bu anlamda turizm sektörünün gelişmesine katkı koyan Muhiddin Onay Kültür Merkezi’mizde farklı dallarda sunum yapılmasına ev sahipliği yapmak bizi mutlandırmaktadır. Bu konuda her zaman çalışmalarımıza destek veren Kalimerhaba Derneği yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.
Ayyıldız ayrıca “ Bu gün bizi onurlandıran Aktör Ressam Hikmet Karagöz’e de Ahmet Altıntaş Kütüphanemizin Okur Çocukları ile buluşarak ufuklarını açtığı ve onlara zaman ayırdığı için sonsuz şükranlarımı sunarım” diyerek sözlerini bitirdi.
“Turizm ve Sanat Karma Güzel Sanatlar ve Geleneksel El sanatları Sergisi”  14 Temmuz gününe kadar Ahşap Oyma Hat Sanatı ve Ebru Atölyesi çalışmaları devam edecek olup, her gün 11.00 – 21.00 arası Marmaris Grand Yazıcı Mares Hotel’de ziyaret edilebilecek. Daha sonra yeni sanatçıların katılması ile sezon sonuna kadar devam edecek "Turizm ve Sanat" projesi içinde dört ayrı sergi daha yer alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141