• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

KÜLTÜR SANAT KENTİ MARMARİS

KÜLTÜR SANAT KENTİ MARMARİS
Haber Merkezi

Marmaris Belediyesi’ne ait tesislerde pandemi döneminde faaliyetlerin durdurulması ve yaz aylarında yaşanan yangınlara rağmen 5 yılda 3581 etkinliğe imza atıldı.

marmaris-kultur-sanat-13.JPG

Marmaris, 5 yıl boyuncu yine kültürün ve sanatın merkezi oldu. Kültür Sanat Festivali’nden Kitap Günleri’ne, sergilerden imza günlerine, tiyatrolardan müzik dinletilerine kadar birçok etkinlik gerçekleştirildi. Pandemi döneminde faaliyetlerin durdurulması ve yaz aylarında yaşanan yangınlara rağmen 5 yılda 3581 etkinliğe imza atıldı.

marmaris-kultur-sanat-12.JPG

Armutalan Kültür Merkezi, Çok Amaçlı Salon, Amfi Tiyatro, Atatürk Meydanı, 19 Mayıs Gençlik Meydanı, Saman İskelesi gibi mekanlarda gerçekleşen etkinliklerde Marmaris birbirinden değerli isimleri ağırladı.

marmaris-kultur-sanat-11.JPG

MARMARİS FESTİVALLE TAÇLANDI

Marmaris için en önemli kültür sanat etkinliklerinden biri Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali oldu. 2020 yılında planlanmasına rağmen pandemi ve yangınlar nedeniyle ilki 2022 yaz ayında yapıldı.

marmaris-kultur-sanat-2.JPG Küllerinden doğan Anka Kuşu temasıyla bu yaz ilk kez düzenlenen festivale Fazıl Say, Kerem Görsev, Amadeus Electric Quartet gibi önemli isimler katıldı. 2023 yazında ise Amos Antik Kenti’nden ilham alarak “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” temasıyla düzenlenen festivalde Anadolu Medeniyetler Korosu, Berlin Filarmoni Piyano Dörtlüsü, Yeni Türkü gibi gruplar sahne aldı. Sergiler, söyleşiler ve sokak konserleri de festival kapsamında Marmarislilerle buluştu.marmaris-kultur-sanat-9.JPG

YAZARLAR MARMARİS’E GELDİ

Marmaris’te kalıcı hale getirilen bir diğer etkinlik ise kitap günleri oldu. 2021, 2022 ve 2023 yaz aylarında Saman İskelesi’nde düzenlenen etkinlikte İlber Ortaylı, Sunay Akın, Barış Terkoğlu, Şükrü Erbaş, Mustafa Balbay, Sinan Meydan, Işık Kansu, Timur Soykan, Saygı Öztürk ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Metin Uca başta olmak üzere çok sayıda yazar okuyucu ile buluştu. Ayrıca Marmaris’in yerel yazarlarının da yer aldığı kitap günlerde onlarca kitapevi stant açtı, 200’den fazla imza günü düzenlendi.

marmaris-kultur-sanat-10.JPG

HALK ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR

Etkinliklerin bir diğer adresi ise Amfi Tiyatro oldu. Birbirinden değerli sanatçıların konser verdiği alanda ayrıca tiyatro oyunları, sosyal etkinlikler ve belediyenin ücretsiz etkinlikleri de yapıldı. Armutalan Kültür Merkezi ise özellikle kış aylarında etkinliklere ev sahipliği yaptı. Sergiler, konserler, söyleşiler, tiyatro oyunları, paneller, eğitimlerin yapıldığı Kültür Merkezi, binlerce sanatseveri ağırladı. Öte yandan Atatürk Meydanı ve 19 Mayıs Gençlik Meydanı ise kitlesel etkinliklere ev sahipliği yaptı.

marmaris-kultur-sanat-8.JPG Milli bayramlarda düzenlenen konserler, uluslarlarası festivaller ve farklı etkinliklerle Marmaris halkının bir araya geldiği yerler oldu. Bunun yanı sıra kırsal mahallelerde de etkinlikler gerçekleştirildi.

marmaris-kultur-sanat-1.JPG

MARKA KENT OLACAK

Dünyanın incisi Marmaris’i kültür ve sanatta da marka kent yapmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Marmaris Belediyesi olarak kültür sanatta, bilimde, sporda ve her alanda üzerimize düşeni yapmaya çalıştık, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141