• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Klasik Müzik Türk Halk Müziği ile harmanlanıyor

Klasik Müzik Türk Halk Müziği ile harmanlanıyor
Bağlama virtüözü Ahmet Koç hazırladığı yeni projeyle bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.
 
‘TÜRKÜLERİN SENFONİSİ İLE SINIRLAR KALKIYOR’
 
‘ANADOLU VE BATI, ‘KÖPRÜ VE ÖTESİ’YLE BULUŞACAK!
 
ANADOLU’DAN BATIYA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ!
 
TÜRKÜLERLE DÜNYAYA AÇILACAK!
 
‘Köprü ve Ötesi’ isimli  projeyle Avrupa ülkelerinde bir konserler serisine başlayacak olan Ahmet Koç bağlamasıyla Mozart, Vivaldi gibi ölümsüz isimlerin eserlerine hayat verirken kendisine, yaşamını Almanya’da sürdüren dünyaca ünlü Türk orkestra şefi Betin Güneş, 30 kişilik bir senfoni orkestrasıyla eşlik edecek. Bağlama eşliğinde çalınacak Klasik müzik eserlerinin yanı sıra Gönül Dağı’, Uzun İnce Bir Yoldayım’ gibi unutulmaz ezgilerimiz de çello, viyola, arp gibi batı müziği enstürmanlarının da yer aldığı dev bir senfoni orkestrası tarafından çalınacak. 
 
AVRUPA’YI KARIŞ KARIŞ GEZECEK!
 
2019’un Ocak ayında başlayacak ‘Köprü ve Ötesi’ konserleri, Almanya’dan Fransa’ya, Avusturya’dan İtalya’ya kadar 10’a yakın Avrupa ülkesinde düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü katkılarıyla hazırlanan konserler serisi milli enstrümanımız bağlamayı ve ezgilerimizi Avrupalı müzikseverlerle buluşturacak.
thumbnail__dsc2102_result.jpg
 
AHMET KOÇ
 
1968 İstanbul doğumlu. Bağlama virtüözü ve Aranjör.
1979 Yılında girdiği Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda 11 yıl eğitim almıştır.
Genç yaşta bir çok sanatçıya bağlaması ile eşlik eden sanatçı, 1987 yılın da bu sanatçıların albümlerin de aranjör olarak yer almıştır. 1993 yılında Kültür Bakanlığı sanatçısı olmuştur. Sanatçı 1994 yılında çıkardığı ‘Yediveren Anadolu’ albümü sonrası sırasıyla ‘Yol Türküleri’, ‘Paradoks’, ‘Sağanak’ ve ‘Sözün Bittiği Yer’ albümlerini çıkarmıştır. 1997 yılında Şebnem Paker’e Eurovision şarkı yarışmasında bağlamasıyla eşlik etmiş ve ülkemize o güne kadar en iyi derece olan 3’üncülüğü getirmişlerdir. Solo albümleri dışında 2016 yılında müzisyen arkadaşlarıyla beraber oluşturdukları ‘İstanbul Ses Kayıt’ grubu ile   ‘Burhan Bayar Şarkıları’ isimli albümü çıkmıştır.
 
BETİN GÜNEŞ
 
12 Eylül 1957 İstanbul doğumlu Betin Güneş, 1979'da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yüksek piyano bölümü okudu. Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) bursu alarak müzik eğitimine 1980’den itibaren Köln Yüksek Müzik Okulu'nda devam etti. Bestecilikteki ilk başarısını, 1987'de Fransa'nın Bourges kentinde yapılan 15. Uluslararası Elektronik- Akustik Yarışması’nda “Bilimde Her Şey Vardır” adlı yapıtıyla ödül kazanarak elde etti. Yapıtları ve çeşitli kompozisyonları aldığı bir çok uluslararası  ödül ile taçlandırılmıştır.
 
Devlet Senfoni Orkestralarının yanında Scottish Chamber Orchetra,WDR Orkestrası,Philharmonie Köln ve değişik birçok orkestrayı yönetmiş ve eserleri Berlin filarmoni ve London filarmoni gibi orkestraların solistleri tarafından seslendirilmiştir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141