• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İlk projeleri Kısa Film Festivali

İlk projeleri Kısa Film Festivali
Sanatçı ve sanatseverlerin kollektif hareket etmelerini sağlamayı amaçlayan Marmaris SANart Topluluğu’nun ilk projesi açıklandı: Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali

Geçtiğimiz ay kurulan Marmaris SANart Topluluğunun üyelerinden Emine Lama, Nursel Kargın, Şeref Öztürk, Acar Ünlü ile Ertan Durukan, amaçları, hedefleri ve hayata geçirmeyi planladıkları projeleri kamuoyuyla paylaşmak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Topluluğun Sözcüsü Şeref Öztürk, Marmaris Sanart’ın, sanata gönül vermiş bölgemizin seçkin sanatçıları tarafından oluşturulmuş bir platform olarak hayatına başladığını söyledi.

İlerleyen süreçte dernekleşip, Marmaris’e katkı koyan entelektüel birikimini Marmaris ile paylaşan, sanatı ve sanatçıyı korumayı hedefleyen saygın bir sivil toplum kuruluşu olarak yoluna devam edeceklerini ifade eden Şeref Öztürk, amaçlarını anlatırken şöyle konuştu:

SANAT KENTİNİN YOLUNU AÇMAK İSTİYORUZ
“Topluluğumuzun temel kuruluş amaçları: Marmaris'te yaşayan sanatçı ve sanatseverleri bir çatı altında buluşturmak. Sanatçı ve sanat severleri üretime teşvik etmek. Proje geliştirmelerini sağlamak. Sanat faaliyetlerini geliştirmek amaçlı ekip oluşturmak. Gençlere, sanatsal hobi alanları oluşturmak ve eğitmek. Marmaris'te yaşamak isteyen sanatçıların, sanat kenti olduğunun yolunu açmak. Kentin sanatla; turizm, yaşam ve insan kalitesini artırmak.

Çevresel sorunları belirlemek. (Deniz, Orman, Doğal yaşam vb.),  Marmaris'in gelişmesi için önce sorunlarını belirlemek. Alternatif turizm olarak, sanat ve sağlık turizminin zeminini hazırlamak.”

SANAT ÜRETİME GEÇMELİ

Öztürk, Sanart’ın hedeflerini ise şu sözlerle dile getirdi:

Marmaris'te yaşayan sanatçı ve sanat severleri kollektif hareket etmelerini sağlamak.

Sanatçı ve sanat severleri üretir hale getirmek. Sanatçıların geliştirdikleri projelerini hayata geçirmek. Ekiplerin kendi sanat alanlarında büyümesini sağlamak. Gençlere sanatsal yönden geliştirmek ve hedeflerine ulaşmalarını sağlamak. Kenti her yönden sanatsal faaliyetlerle donatmak ve örnek kent olmak. Marmaris’in sanat kenti olduğunu, sanatsal festival ve faaliyetlerle ispatlama. Çevre bilinci konusunda organizasyonlar ve uygulamalar yapmak. Marmaris yaşayanlarını; Esnaf, işletmeci, çalışan ve gençlerine eğitim (Etkili iletişim, satış teknikleri, diksiyon vb) vermek. Kış mevsimi olamayan kentimizin kış turizmi olarak nelerin olacağını belirlemek ve hayata geçirmek.”

Öztürk, Topluluğun amaçları ve hedefleri doğrultusunda hayata geçirmeyi planladıkları  projelerden de şu sölerle bahsetti:

İLK PROJE KISA FİLM FESTİVALİ

“Marmaris’te öncelikle yerel yönetimin ve sivil toplum kuruluşlarının bu projelerde bizleri destekleyeceğine olan inancımız tamdır. Birlikte uyum içerisinde Marmaris sanatçısını ve sanatı koruyarak halkımızın bilinç düzeyinin yükselmesine katkı sağlayacağız. Bunun içinde birçok sanat etkinliği projesi geliştireceğiz.

Topluluğumuzun uygulamaya ilk koyacağı projesi ‘Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivali’ olacak. Marmaris SANart, Marmaris Belediyesi ve MARTAB ile birlikte uygulanacak olan bu projemizin ve topluluğumuzun tanıtımını yapacağımız sunum toplantısına sizlerin aracılığı ile Marmaris sanat severleri ve çok değerli Marmaris halkını davet ediyoruz. Sunum toplantımız 24 Haziran Salı günü saat 18:00 de Marmaris Belediyesi Kültür Sanat Evinde gerçekleşecek.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141