• BIST 9887.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Bursa ve Beşiktaş'ın 11'leri

Bursa ve Beşiktaşın 11leri
Beşiktaş ile Bursaspor, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 79. kez karşı karşıya gelecek.

Turkcell Süper Lig'de 11. hafta maçında Bursaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 15:00'da başlayacak mücadeleyi Kuddusi Müftüoğlu yönetecek..

Ligde zirve mücadelesi veren Beşiktaş, Bursa maçını kayıpsız geçerek yoluna devam etmek istiyor. Fortis Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u deplasmanda devirme başarısı gösteren Kara Kartallar, Mustafa Denizli ile yakaladıkları çıkışı sürdürmek amacında. Bursaspor ise 6. haftadaki Galatasaray galibiyetinden sonra büyük bir düşüşe geçti. Üstüste üç mağlubiyet alan yeşil-beyazlı takım, geçtiğimiz hafta Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ'TA SİVOK VE CİSSE YOK

Beşiktaş'ta sakatlığı süren, aynı zamanda sarı kart cezalısı olan Sivok ile sakatlığı bulunan Cisse bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Teknik direktör Denizli ön liberoda Uğur İnceman'a görev verecek. Savunma yönü kuvvetli Serdar Kurtuluş'u ise orta alanın sağ kanadında oynatması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ YÖNETİM KURULU BURSASPOR MAÇINA TAM KADRO GİDİYOR

Bursaspor maçına son iki yılda olduğu gibi bu sezon da siyah beyazlı taraftarının gitmeyeceği Bursa Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından merak edilen diğer bir konu, Beşiktaş başkanı ve yönetim kurulunun maça gidip gitmeyeceği olmuştu.

Hatırlanacağı gibi siyah beyazlı kulübün başkanı ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz sezon Bursa'da oynanan karşılaşmaya tam kardo gitmiş ve Bursa Atatürk Stadı'nın protokol tirbününün yerine karşılaşmayı Beşiktaş taraftarı için ayrılan bölgeden takip etmişlerdi. Beşiktaş yönetiminin, bugün aldığı kararla pazar günü Bursa'ya yine tam kadro gideceği öğrenildi.

BURSA'DA NEFESLER TUTULDU

Bursaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Evsel Yılmaz, bugün oynayacakları Beşiktaş maçıyla ilgili olarak, ''Bursaspor yeni teknik direktörü ve yeni taktik anlayışıyla ilk ciddi sınavını bugün verecektir'' dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, rakibin gücünü ve kalitesini bildiklerini, ancak üst sıraları hedefleyen Bursaspor'un da en az Beşiktaş kadar güçlü ve kaliteli olduğunu belirtti. Sakatlıkları geçen Bekir Ozan ve Mustafa Sarp'ın görev verilmesi halinde takımdaki yerlerini alacaklarını dile getiren Yılmaz, ''Sahamızda oynayacağımız bu maç motivasyonu en yüksek maçlarımızdan biridir. Takım arkadaşları genç yaşta babasını ebediyete uğurladığımız Bekir Ozan kardeşimizin acısını biraz daha hafifletmek için bugünki maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaktır'' diye konuştu.

BURSASPOR
İvankov
Veli
Ömer Erdoğan
İbrahim
Mustafa Keçeli
Bekir Ozan
Mustafa Sarp
Yusuf
Romaschenko
Sercan
Zuniga

BEŞİKTAŞ
Rüştü
İbrahim Toraman
Gökhan Zan
Zapatocny
İbrahim Üzülmez
Serdar Kurtuluş
Uğur İnceman
Delgado
Tello
Bobo
Nobre

STAT: Bursa Atatürk
SAAT: 15:00
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
YAYIN: Lig TV ve Sporx.com Canlı Anlatım Servisi

79. RANDEVU

Beşiktaş ile Bursaspor, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 79. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında, Bursaspor'un ilk kez Birinci Lig'de mücadele etmeye başladığı 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan toplam 78 lig maçından 31'ini Beşiktaş, 14'ünü Bursaspor kazanırken, 33 maç da berabere sonuçlandı.

Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 100 golüne, yeşil-beyazlılar 69 golle karşılık verdi. İki ekip arasında ligde geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, Bursa'da 1-0, cezası nedeniyle Adana'da oynadığı karşılaşmayı da 3-0 kazandı.

BURSASPOR, EVİNDE BAŞARILI

Bursaspor, kendi sahasında yaptığı lig maçlarında, Beşiktaş'a karşı galibiyet sayısında önde bulunuyor. İki takım arasında Bursa'da yapılan 38 maçın 11'ini Bursaspor, 9'unu Beşiktaş kazanırken, 18 maç da berabere sonuçlandı. Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor 42, Beşiktaş ise 32 gol attı. Bu arada, iki takım arasında 1992-93 sezonunda Bursa'da oynanması gereken karşılaşma, evsahibi takımın cezası nedeniyle Ankara'da yapıldı ve Beşiktaş 3-0 galip geldi.

BURSASPOR, TARİHİ HEZİMET YAŞATTI

Beşiktaş, 51. sezonunu geçiren Birinci Lig tarihinde şimdiye kadarki en farklı skorlu yenilgisini Bursaspor karşısında aldı. 1980-1981 sezonunda, 7 Eylül 1980 tarihinde Bursa'da yapılan maçı 5-0 kazanan Bursaspor, Beşiktaş'a tarihi hezimeti yaşattı.

78 MAÇTAN 33'Ü BERABERE

Beşiktaş ile Bursaspor takımları arasında ligdeki maçlarda beraberliklerin çokluğu dikkati çekiyor. İki takım arasında geride kalan 78 lig maçından 33'ü beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş-Bursaspor maçlarından 15'i 0-0, 9'u 2-2, 8'i 1-1, 1'i de 3-3 sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141